Mama zijn

De dreumes-tag | Alles over Eefje

Laatst kwam ik de dreumes-tag tegen bij Daniëlla van itsamomlife.nl, zij had de tag overgenomen van Malou. En Eefje is in januari 1 geworden, dus nu een echte dreumes. Perfecte tijd om deze dreumes tag in te vullen.

Dreumes tag mamameteenwolkje

Wat is haar leeftijd?

Eefje is net 1 geworden 🙂 Dus net pas een echte dreumes.

Lees hier mijn bevallingsverhaal.

Wat is haar favoriete eten?

Ik denk toch wel lasagne of macaroni! Heeft ze wel echt van ons. Wij eten vrij weinig aardappel. En banaan pannenkoekjes, die vindt ze ook heerlijk.

Het favoriete tussendoortje?

Een babybiscuitje, daar smikkelt ze het liefste van. Maar ook rozijntjes, knijpfruit en een banaan zijn favoriet!

Wat is haar favoriete drinken?

Water of halfvolle melk. Af en toe krijgt ze wat diksap wat ze ook erg lekker vindt maar over het algemeen drinkt ze water.

Favoriete televisieprogramma?

Dat is toch echt wel Bo Beer! Daar kan ze zo heerlijk enthousiast van worden! En als ik dan (per ongeluk) eens in beeld ga staan wordt ze boos, haha!

Favoriete boek?

Nijntje op de boerderij! Een voelboekje, en het zachte, gele kuikentje is haar favoriet.

Zoveel keuze in speelgoed, en waar speelt ze mee?!

Favoriete speelgoed?

Rick speelt vaak een spelletje op de Playstation, en Eefje vond die knopjes en het blauwe lichtje van de controller zo interessant dat ze nu haar aller eigenste (oude) controller heeft. En o wee als je die afpakt, dan is het huilen geblazen..

Favoriete kleur?

Ik geloof niet dat ze al echt een favoriete kleur heeft. Dat komt vast nog.

Wat maakt haar verdrietig?

Voor de tv gaan staan, de controller afpakken en nee zeggen als ze aan een kabeltje zit waar ze van weet dat ze er niet aan mag zitten. Al wordt ze hier eerder boos van. Echt verdrietig is ze niet snel. Ja, als ze een volle luier heeft. Dan huilt ze heel hard.

Hoe noemt ze mama en papa?

Niet! Ze heeft nog niet een echt woordje gezegd, wel kletst ze veel in haar eigen taaltje, dadadada, bababababa, nanananana, en dan hele dagen lang. Heerlijk! Maar sinds twee dagen is het ineens papapapapa. Dus Rick is helemaal in de wolken, dat snap je vast wel.

Wat is haar favoriete knuffel?

In de zwangerschap kreeg ik van de buurvrouw een slaapkonijn die ze zelf heeft gemaakt. Die heb ik vanaf het begin bij Eefje in haar bedje gelegd. En nu kan ze niet meer zonder slaapkonijn slapen. Gelukkig heeft de buurvrouw er een extra gemaakt voor haar want zo’n konijn moet toch echt wel eens onder de douche en naar de kapper!

Een favoriete activiteit?

Verstoppertje spelen met papa, boekjes lezen en vooral heerlijk kruipen en overal langslopen. En liedjes zingen, daar gaat ze altijd van stralen, zo onwijs leuk om te zien.

Wanneer slaapt ze?

Meestal gaat ze rond 11 uur naar bed tot 12.30 en rond 16.15 tot 17.00/17.30. Ze gaat rond 19.00/19.30 naar bed toe. Dan wordt ze rond 8.30 wakker, maar er zijn ook dagen dat ze de 9 aantikt.

Lees hier alles over babys, structuur depressie.

Wat maakt haar druk?

Als ik zelf hyper ben wordt Eefje dat ook, dan vullen we elkaar lekker aan als het ware.

Wat maakt haar geweldig?

Ze is een prachtig mensje, doet heerlijk haar eigen ding en vindt alles mooi. Ik kan zo genieten als ik naar haar kijk, ze moet altijd alles van alle kanten bekijken en is heel erg van de details. Haar mooie lachje als ik haar wakker maak, haar schaterlach als ze verstoppertje doet met papa, de knuffels als ze zich niet lekker voelt.

Vind jij het nou ook leuk om deze dreumes-tag in te vullen? Dan kun je hem zo overnemen 🙂 Noem dan wel Malou en mij even.

Liefs
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

8 Comments

  1. Wat een leuk idee. Ik ga de tag van je pikken! Wel lekker trouwens, haar slaaptijden!

    1. Tof! Ja, lekker hoor! Ik durfde het er bijna niet in te zetten, we mogen echt in onze handen knijpen met haar slaapritme 🙂

  2. […] ook: Dreumes tagLees ook: Project positief […]

  3. […] Lees ook: 3 tips voor de mooiste kinderkledingLees ook: De dreumes tag | Alles over Eefje […]

  4. […] Lees ook: Duurzaam leven met een babyLees ook: De Dreumes tag – Alles over Eefje […]

  5. […] ook: De Dreumes tagLees ook: De Loedermoeder […]

  6. […] deze prachtige foto in lijst. Hij heeft een mooie plek boven de haard gekregen. En iedere keer dat Eefje hem ziet roept ze ‘Opa, Eefje, wandelen!’. Wat mij betreft is drukwerknodig.nl echt een […]

  7. […] ik daar niet zo bang voor, mochten ze de naam willen lezen dan moeten ze sowieso al erg dichtbij Eefje komen. En anders vertelt ze zelf haar naam wel als ze er naar vragen. Het is dus maar net wat je […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *