Depressie

Persoonlijke update – Hoe is het nu?

Ik heb een tijdje geen puf en energie gehad. Er is veel gebeurd vorig jaar en dit jaar, en dat alles bij elkaar was even teveel. Dit maakt dat ik thuis zit. Ik moest een aantal stappen terug doen. Vandaag heb ik weer wat energie, dus daar maak ik direct even gebruik van om jullie bij te praten met deze persoonlijke update.

Persoonlijke update mamameteenwolkje

Niet de mooiste foto, wel de realiteit van de laatste dagen/weken. Ik zit al even thuis. Mijn emmertje is overgelopen. Op sommige dagen heb ik al genoeg aan het zorgen voor Eefje en zorgen dat ik zelf nog een boterham naar binnen werk. Er zijn dagen dat ik mijn haren niet borstel, gewoon omdat ik er de puf niet voor heb. Zo ook vandaag. Er zijn dagen dat ik alleen maar hoofdpijn heb. Er zijn dagen dat ik vergeet te eten.

Maar er zijn ook dagen dat ik geniet van het spelen met Eefje. Er zijn ook dagen dat ik geniet van de zon op m’n gezicht. Er zijn ook dagen dat ik geniet van een lekkere kop thee.

Het is lastig maar ik weet ook dat dit weer stopt. Er zit een einde aan. Misschien niet morgen, misschien niet volgende week. Maar hij is er wel. Voor nu probeer ik het ritme in m’n dagen te houden en op vaste tijden m’n dingen te doen. Dit helpt redelijk.

Het begin van het einde?

Deze persoonlijke update gaat even terug in de tijd. Eefje kon al sinds begin december niet naar de opvang door de lockdown. Hierdoor moest ik naast het zorgen voor haar ook het huishouden en mijn werk flink verdelen over alle dagen. En ik kan je zeggen, daar ben ik al niet zo’n held in. Laat staan als Eefje dan ook nog thuis is.

16 januari was Eefje haar verjaardag. Die dag ervoor moest ik werken, het huis poetsen en muffins bakken. Ik had allemaal lekkers in huis gehaald voor de paar mensen die langs zouden komen. Helaas voor hun is alles in de kast blijven liggen. Ik had er totaal niet meer aan gedacht.

De dinsdag daarop was ik aan het werk, Rick was thuis dus ik kon lekker aan de eettafel zitten en mijn ding doen. Althans, dat was het plan. Ik raakte alleen met de minuut meer overprikkeld, en kon me totaal niet concentreren. Alles liep door elkaar heen, op het beeldscherm en in mijn hoofd.

Ik ben ook in bed gaan liggen toen. Even de wereld de wereld laten en het dekbed over mijn hoofd heen trekken. Het was allemaal even teveel. Uiteindelijk heb ik mijzelf weer redelijk bijeengeraapt en ben ik in de kamer gaan zitten. De rest van die dag en de volgende dag weet ik niet meer zo goed. Vanaf die donderdag daarna ben ik ook bij huis.

Lees ook: Wat je wel kunt zeggen tegen iemand met psychische klachten

Hoe nu verder?

Er moe(s)ten heel wat stappen terug gedaan worden voor ik weer aan het werk kan. Ik heb ondertussen een afspraak staan met de POH GGZ (praktijkondersteuner huisarts), en er staat een afspraak met psychosomatische fysiotherapie. Al weet ik nog niet helemaal wat ik mij daar bij voor moet stellen.

Ook blijf ik gewoon mijn antidepressiva slikken en slik ik sinds kort weer vitamine D. Volgende week wil ik weer voor de daglichtlamp gaan zitten. Alle kleine beetjes helpen.

Lees ook: Wat als daglicht niet meer genoeg is?

Vind je deze persoonlijke update fijn? En zou je er graag meer van zien op de blog? Laat het weten in een reactie 🙂

Liefs
Nienke


Foto door Lisa Fotios via Pexels

Huisvlijt

 

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

8 Comments

 1. Jeetje dat klinkt allemaal heftig en zwaar! En alle ballen maar hoog houden. Hopelijk helpen de gesprekken met de ondersteuner en kan de therapie je ondersteunen. Weet dat het idd niet zo weer is opgelost, maar weet dat je het kan en dat tijd veel zal helpen..

  En nu zal ik je blog, waar ik voor het eerst op ben even verder lezen.

  Groetjes Agneta

  1. Wat een lieve woorden! Dankjewel daarvoor.

   Lees ze 😉
   Liefs Nienke

 2. • Wat een jaar, pfff.
  Hoppe komt alles wel weer goed met jouw.

 3. Zo zie je maar weer, we zijn uiteindelijk geen supermensen.
  Ik wens je veel rust en een nieuwe goede balans in je leven!
  En mijn complimenten voor je leuke blog!

 4. […] ook: Persoonlijke update – Hoe gaat het nu?Lees ook: De dreumes tag – Alles over […]

 5. […] ook: Persoonlijke update – Hoe is het nu?Lees ook: Niet te […]

 6. […] ook: Persoonlijke update – Hoe gaat het nu?Lees ook: Van rebelse puber tot depressieve […]

 7. […] post waarop het meest geklikt in de afgelopen week, was de post Persoonlijke update: Hoe is het nu? van het blog Mama met een […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *