Depressie

Mijn hoofd zit vol

Maar Nien, dat hebben we allemaal wel eens, toch? Tuurlijk wel! Jouw hoofd zit vast ook wel eens vol. Misschien zijn het ‘maar’ drie wolken, maar zijn ze wel heel groot, en dondert en bliksemt het!

Dat kan ik niet zien. Net zo min als dat jij mijn wolken kunt zien. En dat is wel eens lastig. Soms denk ik wel eens, had ik mijn been maar gebroken, dan zag iedereen wat er aan de hand was, en wat ik nodig heb. Helaas is dat met een psychische ziekte niet zo. Het is niet te zien, niet tastbaar. Dat maakt het soms zo moeilijk. Ik word bijvoorbeeld vaak overschat. Mensen denken dan dat ik meer kan dan dat ik daadwerkelijk aan kan. Dat is een gekke zin, lees die nog eens?

Je wordt overschat? Dat lees je goed. Omdat het niet te zien is aan mij hebben mensen niet door dat het mij soms te veel wordt. Dus is het maar goed dat ik weet wat mijn grenzen zijn, en dat ik die ook kan aangeven. En er dan ook nog wat mee doe. Dit lukte mij heus niet in één dag! Daar is heel wat aan vooraf gegaan. Jaren van therapie, medicatie en een opname.

Ik ben je niet vergeten

Als het zo vol is in mijn hoofd is er niet veel ruimte voor prikkels van buitenaf. Ik ben je heus niet vergeten, maar het is even te vol in mijn hoofd. Ik heb al even genoeg aan het zorgen dat ik op tijd uit bed ben en Eefje voeden, het huishouden en mijn werk.

Dat ik je niet app of bel betekent niet dat je niet in mijn gedachten bent. Dat ben je meer dan je denkt, al vergeet ik daar soms iets mee te doen. Of ik denk dat ik al heb geantwoord op een berichtje wat je me hebt gestuurd, maar in werkelijkheid heb ik het gelezen en gedacht, daar antwoord ik straks even op.

Foto door Olya Kobruseva op Pexels.com

Dat maakt dus ook dat ik tijdelijk geen ruimte had voor de blog. Die stond even on hold. Wel ben ik nog steeds dagelijks actief op Instagram. Dat gaat me een heel stuk makkelijker af, daar hoef ik niet superhard voor na te denken en mijn hersenen voor te breken hoe ik die ene zin nou het lekkerst kan laten lopen.

Nou goed, zie deze blog even als een update van mijn kant. Er komen weer leuke samenwerkingen aan, en de wolkjes beginnen langzaamaan wat kleiner te worden. Dus dat betekent; meer ruimte in mijn hoofd voor andere belangrijke dingen, waaronder en voornamelijk vrienden, familie.

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *