persoonlijke update
Depressie

Persoonlijke update

Joe! Vandaag weer een persoonlijke update. De laatste is alweer even geleden. Ik heb niet stilgezeten, en het gaat steeds een stukje beter met me.
Afgelopen maandag was er even geen blog, deze week merk ik dat ik weer over mijn grenzen ga, ik heb hoofdpijn en ben weer wat prikkelbaarder.

Ik ben een dag mijn medicatie vergeten, dus die combinatie werkt niet heel top. Daarbij was het ook nog Pasen, dus best een goede reden om even geen blog te posten.

Zin in werk

Het is de bedoeling om na de meivakantie het werk weer op te pakken, ik zit nu nog steeds thuis. En eerlijk? Ik heb zin om weer te werken! Wel ga ik regelen dat ik in een kantoortje op het werk kan zitten. Het lijkt me zo fijn om ook daadwerkelijk uit huis te gaan.

Verder heb ik de psychosomatische fysiotherapie afgerond. Daar heb ik heel veel aan gehad, voornamelijk mindfullness oefeningen die ik nu nog steeds gebruik. Ontspannen is iets dat ik vrij moeilijk kan, ik merk vaak dat ik in bed ook heel gespannen lig, dus als ik dan voor ik ga slapen een ontspanningsoefening doe slaap ik lekkerder.

De mist trekt langzaam op | Foto door Alex Kozlov via Pexels

Ik heb vanmiddag mijn laatste gesprek bij de POH (praktijk ondersteuner bij de huisarts) gehad. Zij heeft mij uitgelegd wat overbelasting is, het is een lichte versie van een burn-out. En ook wat ik het beste kan doen om er weer uit te komen.

Lekker vlogs kijken

Ik probeer nu maar mijn rust te pakken en te luisteren naar mijn behoeftes. En soms is dat een hele middag vlogs kijken. Maar soms is dat ook ineens de keuken soppen van boven naar beneden. Allebei prima, zolang ik maar niet té doe.

Dit zijn trouwens mijn tips (mocht je vlogs ook leuk vinden):

Foto door Tobi via Pexels

Volgende week ga ik een paar dagen helemaal in mijn eentje weg. Dit heb ik nog nooit eerder gedaan maar ik heb er superveel zin in en tegelijkertijd vind ik het rete spannend. In mijn koffertje zit een boek, en mijn wandelschoenen gaan mee. Ik zal nog een blog wijden aan hoe ik het heb ervaren.

Heb je je trouwens al geabonneerd op de blog? Niet? Dat kan heel snel via de abonneren knop 🙂 Dan krijg je wekelijks een update met de nieuwste blogs.

Lees ook: Persoonlijke update – Hoe gaat het nu?
Lees ook: Van rebelse puber tot depressieve dame

Liefs
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

8 Comments

 1. Felice Veenman says:

  wat fijn voor je dat het weer de goede kant op gaat. Ik heb zelf heel veel aan een cursus mindfull nes gehad, dat is inmiddels al 10 jaar geleden, maar ik gebruik het nog steeds

 2. Wat fijn om te lezen dat het beter met je gaat! En ook super goed dat je er even lekker op uit gaat! Ik heb een paar jaar geleden meegedaan met een stilte dag buiten in de natuur op de Veluwe. We begonnen in een Zen tempel en zijn toen naar buiten gegaan, lekker de natuur in, met lunch en thee. Een magische ervaring! Ik hoop dat het je veel gaat geven ❤️

  1. Dankjewel 🙂 Ik heb er ook erg veel zin in. Heel benieuwd hoe het gaat zijn, haha! Wat lijkt me dat ook heerlijk zeg, zo’n stilte dag <3

 3. Wat fijn dat het beter gaat en wat goed dat je even tijd voor jezelf neemt! Ik wens je veel succes met de volgende stappen!

 4. Wat fijn dat het de goede kant op gaat! Leuk dat je dit met ons deelt. Ook als het iets minder goed gaat!

 5. Heerlijk om even in je eentje te zijn. Ik verlang daar ook vaak naar, zeker nu man en kinderen sinds vorig jaar maart permanent thuis zijn.

 6. […] post waarop het meest geklikt in de afgelopen week, was de post Depressie: persoonlijke update van het blog Mama met een […]

 7. […] ook: Over grenzen gaanLees ook: Hoe gaat het […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *