Overbelasting werken
Depressie

Overbelasting & weer aan het werk

Volgende week ga ik weer voor het eerst naar het werk sinds ik door de overbelasting thuis zit. Vóór de meivakantie heb ik een gesprek met de bedrijfsarts gehad. Want het leek mij een goed idee om na de vakantie weer lekker te beginnen met werken. Maar ik kwam er al snel achter dat mijn verwachtingen iets aan de hoge kant waren.

Mijn idee was namelijk om de donderdag vóór de vakantie naar het werk te gaan om koffie te drinken en de werkzaamheden te bespreken. En dan kon ik die vrijdag ook wel naar het werk om alvast mijn mailbox, die vast propvol zit, bij te werken. En dan ná de vakantie weer lekker drie dagen aan het werk. Wel wat minder uren, maar dat zou ik gauw genoeg kunnen opbouwen.

Prioriteiten stellen

De bedrijfsarts schopte die ideeën al gauw aan de kant. Want mijn mailbox opschonen komt later wel. Die mailtjes zijn in mijn afwezigheid wel opgepakt door iemand anders, dus beter zet ik ze in het archief om later op te pakken. Dan begin ik weer met een schone lei, en als ik er energie voor heb komt het archiveren van de oude mailtjes.

Die donderdag mocht ik alleen koffie drinken en samen met mijn collega bedenken wat voor werkzaamheden ik op ga pakken als ik na de vakantie weer ga starten. En dat moeten dan werkzaamheden zijn zonder deadline, waar dus geen druk op ligt. Wat betreft die drie dagen werken, dat worden er twee. En dan niet twee dagen achter elkaar, maar met een dag ertussen zodat ik ook even kan opladen als dat nodig is. Ik start dus met twee dagen van twee uur.

Foto door Polina Kovaleva via Pexels

Op locatie werken

Die werkzaamheden zonder deadline zijn er gelukkig wel. Dus ik heb die donderdag met mijn collega, onder het genot van een kop koffie, bij gekletst en besproken wat ik zou oppakken. Wat was het ook fijn om weer op de locatie te zijn! Ik heb ook afgesproken dat ik wel op locatie ga werken. Er is een ruimte die ik kan reserveren zodat ik niet meer in de knel kom met werk-privé wat door elkaar loopt. Op die manier kan ik de deur achter me dicht doen en is het werk ook echt klaar. Dit is namelijk iets dat er ook voor heeft gezorgd dat ik thuis kwam te zitten door overbelasting.

De eerste werkdag na de overbelasting

Volgende week dinsdag is mijn eerste werkdag sinds half januari ’21. Ik heb er onwijs veel zin in maar ben ook erg benieuwd hoe het zal gaan. Het leek mij verstandig om in de ochtend te gaan werken. Zo heb ik die middag nog tijd om op te laden. Ik heb expres de middag leeg gelaten in mijn agenda. En als ik wel energie heb om iets te doen dan is dat ook prima.

Ik zal binnenkort laten weten hoe die eerste dag werken is bevallen.

Lees ook: Over grenzen gaan
Lees ook: Hoe gaat het nu?

Liefs
Nienke


Foto door Александар Цветановић via Pexels

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

10 Comments

 1. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh says:

  Wat spannend en fijn tegelijkertijd! Ik ben super benieuwd hoe je eerste dag zal zijn. Alvast heel veel succes (en plezier) ❤️

 2. Dat zal best even spannend zijn, maar ook wel weer fijn natuurlijk! Heel veel succes alvast.

 3. Alvast veel succes gewenst 😉

 4. Mieke | Miek's Mind says:

  wat spannend zeg, veel succes met je eerste werkdag; toi toi toi

 5. Heel veel succes met je eerste werkdag. Hopelijk valt het mee

 6. Fijn dat je weer aan het werk mag. In je blog lees ik dat je het ook prettig vindt. Succes en ik ben benieuwd naar het artikel over je eerste dag terug.

 7. Ik ben heel benieuwd hoe de eerste werkdag weer verlopen is. Heel veel succes en probeer er van te genieten! 🙂

 8. Wat goed dat de bedrijfsarts hier oog voor heeft en je niet te hard van stapel laat lopen. Succes met het opstarten van je werkzaamheden. Neem je tijd!

  1. Dankjewel! Ja, het is heel fijn dat hij me zo op de rem kan trappen 🙂

 9. […] me daar zo op kon verkijken had ik niet zien aankomen. In de blog die ik eerder al plaatste, ‘Overbelasting en weer aan het werk‘, kon je lezen dat mijn verwachtingen aan de hoge kant […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *