Voorkant fotoboek fotofabriek
Lifestyle

Fotoboek van Fotofabriek – review

Ik kreeg een toffe mail van de Fotofabriek met de vraag of ik het leuk zou vinden om een fotoboek te maken. Nou, met al die honderden foto’s van Eefje op m’n telefoon kan ik daar natuurlijk geen nee tegen zeggen! Ik bestelde het A4 hardcover boek met 68 pagina’s t.w.v. 44,99.

Als jongste van drie heb ik wel een fotoalbum van mijn jonge jaren, maar mijn oudste broer heeft twee volle fotoboeken en mijn andere broer anderhalf boek. Ik moet het doen met een half fotoboek die voor de helft dan ook nog bestaat uit geboortekaartjes. En hoe kan het ook anders, vroeger moest je al die foto’s laten drukken, uitzoeken, sorteren en inplakken. En dat allemaal terwijl er ook nog kinderen aan je been hangen die wat van je willen. Wie heeft daar tegenwoordig nog tijd voor?!

Fotoboek Fotofabriek
Een pagina uit het fotoboek van Fotofabriek

Fotoboek samenstellen

Gelukkig is het maken van een fotoboek nu een stuk simpeler en kun je zelfs het boek automatisch laten vullen bij de Fotofabriek, voor de luie moeders onder ons. Je kunt op de website kiezen voor de online editor of offline software waarbij je software moet downloaden. Ik koos voor de online editor omdat ik de foto’s van mijn Instagram wou gebruiken.

Je hebt de keuze uit een aantal standaard profielen maar je kunt ook helemaal zelf aan de slag. En dat is wat ik deed. Via de online editor heb ik mijn eigen fotoboek samengesteld. Ik heb ervoor gekozen om te beginnen met een blanco project, maar je kunt ook kiezen voor een kant en klaar ontwerp. Ook kun je kiezen uit hoeveel foto’s de pagina’s moet bestaan, of je een achtergrond wilt, of je leuke decoratie of stickers wilt toevoegen en hoe het ingedeeld moet worden. Ook kun je heel makkelijk pagina’s toevoegen aan je fotoboek. En echt, de keuze is reuze!

Voorkant fotoboek fotofabriek
De voorkant van het fotoboek

Foto’s van Instagram importeren

Ik heb ervoor gekozen om de foto’s die ik van Eefje op mijn Instagram pagina heb te verwerken in dit foto boek. Er staan dus ook foto’s in waarop Eefje niet herkenbaar in beeld is. De foto’s van Instagram importeer je heel makkelijk met één druk op de knop. Je verbindt met Instagram en selecteert dan de foto’s die je in je fotoboek wilt hebben.

Nadat ik de foto’s had toegevoegd zag ik bij een aantal foto’s dat de resolutie niet goed was. Dit is heel fijn en makkelijk aan te passen. Dus na de laatste check heb ik mijn boek besteld. Ik kreeg ook een digitaal voorbeeld om bijvoorbeeld door te sturen naar familie. Binnen een week lag het fotoboek al in de brievenbus. Mooi verpakt in een stevige kartonnen doos, en om het fotoboek zat nog plastic ter bescherming.

Foto’s zijn op verschillende manieren in te voegen in het fotoboek

Wat vind ik ervan?

Mijn moeder huilde bijna bij het zien van het fotoboek, al had dat waarschijnlijk meer te maken met de inhoud van het boek. Het fotoboek ziet er prachtig uit, de pagina’s zijn stevig en de foto’s en stickers die ik heb gebruikt zijn mooi afgebeeld. De kwaliteit van sommige foto’s is wat minder maar dat ligt meer aan de presets en filters die ik heb gebruikt. Ik denk dat als je foto’s zonder presets en filters gebruikt ze prachtig zullen zijn. Ook de prijs is super! Wil je een fotoboek maken als die van mij betaal je €44,99, hiervoor betaal je bij een andere aanbieders al snel rond de €60,-. Wat ook opvalt (of juist niet) is dat er geen logo van Fotofabriek in of op het boek te vinden is. Mooi gedaan!

Bij Fotofabriek kun je ook terecht als je een foto op canvas wilt laten drukken, toffe kalenders, agenda’s, kaarten en wanddecoratie. Ook leuke retroprints en fotostrips kun je laten afdrukken bij de online fotoservice van Fotofabriek.

Heb jij al eens een fotoboek of ander product besteld bij Fotofabriek?

Lees ook: 3 tips voor de mooiste kinderkleding
Lees ook: Yoga voor ontspanning en zelfzorg

Liefs
Nienke


DISCLAIMER | Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen voor een samenwerking. Dit beïnvloed mijn mening echter niet.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

2 Comments

  1. Fotoboeken zijn nu eenmaal mooi! Leuk om als cadeautje aan iemand te geven!

  2. […] ook: Fotoboek van FotofabriekLees ook: Smyle tandpasta & […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *