Rompertje
Mama zijn

De ‘loedermoeder’ tag

Ik kwam laatst een tag tegen over ‘Loedermoeders‘. Toen Eefje nog in mijn buik zat was ik wel zeker van mijn zaak. Ik zou altijd alles piccobello in orde hebben voor de kleine frummel. En nu? Tjah, ik denk dat iedere moeder wel een beetje ‘loedermoeder’ is. De tag is trouwens bedacht door Manon en Bibian (littlewonderworld.nl), maar die bestaat helaas niet meer, en ik kwam hem tegen bij Kelly Caresse.

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Als ik wegwerpluiers gebruik zijn dat er 5 per dag, en als ik wasbare luiers gebruik zijn dat er 6. Wat meer omdat ze wat sneller verzadigd zijn. Je kunt dit vast wel anders doen met verschillende boosters enzo, maar daar ben ik nog niet helemaal achter.

Wasbare luiers
De wasbare luiers van Eefje

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Doordeweeks ontbijten Rick en ik niet, Eefje wel, die krijgt lekker pap. Lunchen doen we wel altijd samen, net als diner. Tenzij we een beetje aan de late kant zijn, dan eet Eefje eerst.

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Ik zet haar vaak na haar ontbijt even voor de tv zodat ze kan uitbuiken en ik even koffie kan pakken en de tafel kan opruimen. En in de avond na het eten kijkt ze vaak nog even Sesamstraat voor ze gaat slapen. In het weekend is het trouwens wel iets meer.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Yes, zodra ik haar in bed leg is ze meestal met 5 minuten wel weg. En soms wordt ze midden in de nacht huilend wakker, dan pak ik haar op en knuffel en wieg ik haar in slaap, waarna ik haar weer in haar bed leg.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Ligt er helemaal aan wat het is! Poep en plas en héle vieze etensresten verschoon ik altijd wel direct. Maar een klein fruitvlekje of iets laat ik lekker zitten. Had het maar geen kleding moeten worden! En we hebben niet voor niets een wasmachine, toch?

Eefje lekker aan het spelen

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Mijn kind wel ja, ik daarentegen..

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Ze is bijna anderhalf, en ik heb niet het idee dat ik haar voor bepaalde dingen moet omkopen.. Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten hoe dat er uit moet zien? Wat koop je dan om?

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Ik ben nooit een held geweest in het opruimen en met name netjes houden van dingen. Maar ik moet zeggen, nu we Eefje hebben zijn de tafels en vloer aardig leeg! Trek je een kastje open moet je soms wel uitkijken dat je niet bedolven wordt onder bakjes, prulletjes en meer.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Yes, dat doe ik standaard bij het ontbijt van Eefje. In het begin was dat wel eens lastig, toen ze elke drie uur nog voeding kreeg, of toen er wat meer tijd tussen ging zitten. Ik had toen geen ‘vast’ moment.

Nou, best wat ‘loedermoeder’ praktijken hier geloof ik! Heb jij ook ‘loedermoeder’ praktijken? Ik ben benieuwd! Laat ze achter in de comments!

Lees ook: Dreumes tag
Lees ook: Project positief tag

Liefs
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

2 Comments

  1. Haha, wat een leuke tag en wat eerlijk. Ik ben ook best wel een loedermoeder, zeker nu ik zwanger ben.. hij zit mij echt te vaak voor de televisie nu bijvoorbeeld.

  2. […] Lees ook: De Dreumes tagLees ook: De Loedermoeder tag […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *