Mama zijn

Twijfels, wil ik eigenlijk wel zwanger worden? (2)

In de vorige blog heb ik al een heel begin gemaakt aan hoe ik de twijfels rondom het ouderschap te boven ben gekomen. En in deze blog ga ik gewoon nog even op dat onderwerp door.

Als er een kans zou zijn dat je kindje ook psychische klachten zou krijgen, wat zou jij dan doen?

Dit is iets waar ik het met Rick ook vaker over heb gehad. Hij is juist van mening dat ik het zou kunnen herkennen vanuit mijn eigen ervaringen en tijdig goede hulp zou kunnen inschakelen. Want wie weet er nou zo goed als ik wat er in zo’n klein koppie om kan gaan? En ik weet ook heus wel dat ik niet alles al van te voren kan weten, voor het zelfde geld is er straks helemaal niets aan de hand en gaat ons kindje lekker stoornis-loos door het leven. Hoe fijn zou dat dan zijn?

Daar komt ook nog eens bij dat er veel hulp is tegenwoordig. Je kunt op zoveel plekken terecht! Ik denk dat het ook uitmaakt hoe je er zelf in staat. Want hoe ga je er mee om als je zelf niet goed in je vel zit? En hoe breng je dat over op die kleine?

Vertrouwen in jezelf hebben

Eigenlijk komt het er dus op neer dat mijn twijfels steeds kleiner werden door vertrouwen in mijzelf te hebben en dat ik ook best eens mag leunen op een ander. Ik hoef het niet alleen te doen. Klinkt soms wel heel aantrekkelijk, zo van, dan ben je anderen niet tot last. Maar vraag voor de gein maar eens na aan je vrienden en familie of je ze op dat soort momenten wel echt tot last bent! Waarschijnlijk is het gewoon een gedachtespinsel van je brein, gecreëerd tijdens een van die donkere wolkjes.

Stiekem ben ik wel heel benieuwd hoe jullie hier mee om zijn gegaan, hebben jullie lang getwijfeld? En waarover? Of zijn er nooit issues geweest bij het besluit om voor een kindje te gaan?

Let me know in de comments!

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

4 Comments

  1. […] niet. Chaos in mijn hoofd is chaos in huis. Aangezien dit al een best stuk is, ga ik verder in de volgende […]

  2. Stoppen met borstvoeding hielp bij mij de postnatale depressie op te lossen. Tip dus als je t even niet meer ziet zitten met de baby: over op flesvoeding en bel je moeder/partner/vriendin oid. Haalt de zwarte wolk weg. Sterkte

  3. […] wel! Ik heb ook vrij lang getwijfeld of ik er überhaupt wel aan zou moeten beginnen. Aangezien depressie en andere psychische klachten […]

  4. […] overzie ik soms echt even niet. Chaos in mijn hoofd is chaos in huis. Meer hierover lees je in de volgende […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *