Shampoo baby body bar
Mama zijn

Shampoo Bars | Baby body bar review

De shampoo bar ken je misschien al wel. Maar wist je dat er ook body bars bestaan? Eefje en ik mochten de Baby Body Bar van Shampoo Bars uitproberen. Is het echt zo anders dan een fles body gel of body wash? Wij zochten het voor je uit.

Allereerst wil ik even wat vertellen over Shampoo Bars, want wie zijn de mensen achter dit bedrijf eigenlijk? En waarom zijn ze gestart? Shampoo Bars is opgericht door een klein groepje mensen die als doel hebben om het gebruik van plastic (shampoo) flessen te minderen. Op naar een schonere wereld en een groener morgen. Zo hebben zij het initiatief voor de webshop genomen. En inmiddels douchen al 100.000+ huishoudens plasticvrij.

Baby body bar shampoo bar
De Baby body bar

Eén shampoo bar of body bar staat namelijk gelijk aan drie plastic flessen. De palmolievrije shampoo bar gaat zo’n 80 wasbeurten mee en is dus een stuk milieuvriendelijker dan reguliere shampoo of wasgel! Dit komt omdat een vloeibare shampoo uit gemiddeld 80% uit water bestaat. Dat water zit niet in de shampoo bars, waardoor ze even lang meegaan als drie plastic flessen. Ook fijn om te weten is dat de shampoo vegan is!

Niet alleen de bars zijn plasticvrij, de verpakking is volledig biologisch afbreekbaar en 100% plasticvrij! De bars komen in prachtige en stevige doosjes van naaldhout die recyclebaar zijn. De chips die ze gebruiken om op te vullen zijn samengesteld van 100% natuurlijke grondstoffen. Je kunt ze hergebruiken, weggooien of oplossen in water. Ideaal!

De Shampoo Bars Baby Body Bar

De shampoo bar ken je wellicht al. Maar naast dat je vloeibare shampoo kunt vervangen voor een bar kun je ook je douchegel vervangen voor een bar! Zelf gebruik ik er al vaak een, maar ik kwam er nog niet een tegen voor kinderen. Bij Shampoo Bars hebben ze nu de Baby Body Bar, een bar geschikt voor baby’s en kinderen.

De huid van je kindje is gevoelig en teer, dus je wilt niet zomaar een product gebruiken. De Baby Body Bar is een heerlijke zachte zeep op basis van glycerine, wat een natuurlijk bestanddeel is, gewonnen uit plantolie. Dit werkt vocht inbrengend en verzorgt en verzacht de huid van je kindje.

Shampoo baby body bar
De Baby body bar

Over de Baby Body Bar

De body bar ruikt heerlijk en zorgt ervoor dat je kindje schoon en fris is. Op de bar staat schildpad Eve. Bij Shampoo Bars zijn ze gek op dieren en ze hebben zelfs een heuse adoptieschildpad! Verder is het ook handig om te weten dat er geen SLS, SLES en parabenen in de bar zitten, het is dierproefvrij en schuimt goed.

Wil je ook graag een shampoo bar gebruiken voor je kleintje? Ze hebben bij Shampoo Bars ook de Baby Shampoo Bar. Dat is een zachte shampoo met conditionerende werking. Zo kam je de haren straks makkelijk door.

Hoe gebruik je de body bar?

Hoe gebruik je de Baby Body Bar?

Zo ingewikkeld is het allemaal niet. Je schuimt de Baby Body Bar op in je handen en verdeelt het dan over het lijfje van je kind. Vermijd hierbij wel het gezichtje, het is voldoende om dat gewoon met water te poetsen. Het schuim is lekker zacht en de huid wordt er niet stroef van.

Hoe bewaar je de Shampoo Bars body bar?

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk optimaal gebruik kunnen maken van je body of shampoo bar. Dat doe je door hem na gebruik eerst goed te laten drogen. Hierbij geldt: hoe sneller hij droogt, hoe langer hij mee zal gaan. Bij Shampoo Bars hebben ze verschillende toffe accessoires om de bars in te bewaren. Ik heb hieronder een paar accessoires gelinkt.

Eve schildpad
Eve de schildpad op de Baby body bar

Onze ervaring met de Baby Body Bar

Body bar schuimt goed
De bar schuimt goed

Nu heb ik zelf al verscheidene shampoo bars geprobeerd in mijn zoektocht naar een zero waste badkamer, en gebruik ik graag een body bar. Maar ik was vooral heel benieuwd of de Baby Body Bar hetzelfde effect zou hebben of niet. Mijn eigen body bar maakt namelijk dat mijn huid na het gebruik stroef aanvoelt. Dit lijkt mij niet heel prettig bij een baby- of kinderhuidje.

Gelukkig hoefde ik mij daar geen zorgen over te maken, deze Baby Body Bar maakt Eefje haar huid heerlijk zacht! Het ruikt ook nog eens lekker, echt zo’n typisch baby geurtje en het schuimt goed. Als Eefje een dag buiten heeft gespeeld komt ze met deze body bar schoon uit bad en haar huid wordt er heerlijk zacht van.

Wij zijn fan!

Wist je trouwens dat je bij Shampoo Bars meer verkopen dan alleen shampoo? Ze hebben bijvoorbeeld ook shaving bars, wasbare wattenschijfjes, bamboe tandenborstels, scheermesjes en natuurlijke deodorant kunt kopen? Zo haal je makkelijk alles in huis voor een duurzame badkamer!

Wil je ook een Baby Body Bar of andere Bar proberen? Je vindt ze online op de website van shampoobars.nl.

Liefs,
Nienke

DISCLAIMER | Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen voor een samenwerking. Dit beïnvloed mijn mening echter niet.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

6 Comments

  1. Leuk om weer met een nieuw merk kennis te maken. Ik heb eerder al diverse shampoobars geprobeerd, maar ik grijp toch steeds weer terug naar een fles, uit praktische overweging. Misschien toch maar eens echt doorzetten! Zo’n meeneemblikje is trouwens wel heel handig, dat ga ik eens overwegen!

  2. Claire says:

    Wat een heerlijk artikel en fijne review! Ik ben normaal gesproken niet zo dol op bars omdat ze je huid inderdaad vrij ruw maken. Maar wat fijn dat deze dat niet doet en zo lekker ruikt! Je hebt mij heel nieuwsgierig gemaakt.

  3. Wat tof dat jullie deze bars mochten uitproberen! Ik heb zelf nog nooit een shampoo of body bar gebruikt, maar ben er wel erg benieuwd naar. De volgende keer in Nederland zal ik daar eens naar kijken, want dat lijkt me voor mijn dochter ook wel fijn.

  4. Frederique says:

    Het is eigenlijk weer een beetje ouderwets, net een gewoon stuk zeep. Ik gebruik bars wel, was eerst een beetje wennen maar vind het fijn om mee te doen aan plasticvermindering. Ik vind deze overigens wel extra leuk met zo’n schildpadje erop!

  5. Ik gebruik ook een body bar, echt super fijn is die

  6. […] zeep in vaste vorm. Zo zijn er vaste zepen om je handen mee te wassen, vaste zepen die dienen als douchegel en ‘shampoo bars‘: shampoo in vaste […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *