Supermama's the true story
Mama zijn

Supermama’s, the true story – Charlotte Beumer | Boekrecensie

Ik werd op Facebook getagd door de lieve Claire van Clairesmission.nl in een bericht waarin Charlotte Beumer op zoek is naar bloggers die haar boek ‘Supermama’s the true story’ willen lezen. En dat kon niet op een beter moment komen, want ik voelde mij een behoorlijke doe-ik-het-wel-goed-moeder op dat moment. Ik zit namelijk middenin een scheiding op het moment van schrijven, en twijfel aan alles. Of dit echt wel de juiste beslissing is, of Eefje er niet aan onderdoor zal gaan, of ik wel een goede moeder ben. Nouja, misschien herken je het wel.

Afijn, het boek ‘Supermama’s, the true story‘ kon dus niet op een beter moment op de deurmat vallen. En bij de eerste pagina had ik de tranen al in mijn ogen staan. Want daar staat een tekst uit een nummer van Ben Howard, en precies dat nummer heb ik gedraaid op de dag van mijn vertrek uit de kliniek. Dan heb je me dus al.

Supermama's, the true story - boekrecensie

Je bent al goed genoeg!

Ik heb hem in drie avonden uitgelezen, ja, drie avonden, want: iets met geen overzicht hebben, chaos in mijn hoofd en daardoor chaos in huis en het gewoonweg mezelf niet gunnen om even lekker te zitten lezen. En dat is precies wat ik na het lezen van dat mooie boek dus lekker wel ga doen.

Want ook ik mag best wel eens een avondje lezen, film kijken, knutselen, in bad of voor mijn part een hele reep chocola wegvreten. Binnen 15 minuten. Want dat kan ik.

Dit boek is daar perfect voor, het staat vol met eerlijke columns van Charlotte, over twijfels, die eeuwige strijd met je moederlijf, hoe je af en toe best eens je geduld kan verliezen, en hoe je dat dan ook weer opnieuw kunt vinden. Verwacht dan ook geen opvoedgids, of klaagzang, maar een liefdevolle knuffel op papier. Vol herkenning en kwetsbare momenten, waar geen filter aan te pas komt.

Supermama’s, the true story

“Hier! Vijftig ballen! Vangen!

Gaat niet hè, vijftig ballen vangen. Net zomin als elke dag gezond koken én de perfecte moeder zijn én de ideale partner of vriendin of dochter of zus of werknemer. Net zomin als elke dag sporten én yoga én werken én het op peil houden van een sociaal leven én ‘zen’ zijn én ook nog eens een beetje aan jezelf toekomen én… én… én…
Toch proberen we dat elke dag weer opnieuw. En we balen als het ons niet lukt.

Goed nieuws voor de doe-ik-het-wel-goed-moeders, de waar-ben-ik-aan-begonnen-moeders, de kan-ik-het-wel-moeders en de ik-stort-bijna-in-maar-ik-blijf-toch-lachen-moeders.
Want weet je? Die Supermama ben jij allang.
Echt wel.

Lees maar.”

Wie is Charlotte Beumer?

Charlotte is moeder van 2, doorbraaktrainer, EMDR-behandelaar en coach voor traumaverwerking en een smashroom waar ‘shift happens‘. En ze scheef het boek ‘Supermama’s, the true story‘ met als kernboodschap JE BENT AL GOED GENOEG! In haar facebook omslag staat verscheidene keren het woordje ‘fucking‘ en ze drinkt eerst koffie voor ze dingen doet en er prijken her en der tattoos op haar lijf. Een mens naar mijn hart!

Dit boek zou voor iedere moeder verplichte kost moeten zijn. Want o, wat is het herkenbaar, en o, wat kunnen we soms rot doen tegen onszelf. We mogen best wat liever zijn, ook voor onze mede-mama’s. En dat heeft Claire dus heel goed begrepen! Want zij zag precies wat ik nodig had. Dankjewel daarvoor lieve Claire.

En dankjewel lieve Charlotte voor het schrijven van dit boek. Ik ga hem nog minimaal 3 keer van voor naar achteren lezen. Gewoon, omdat ik dat kan. En omdat ik oké ben.

Bewaar voor later:

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *