Mama zijn

TAG | 10 keer ontzwangeren

Eefje is vandaag al weer een half jaar oud. Ze zeggen wel eens ‘time flies when you’re having fun!’ en in dit geval is dat zeker zo! Hoe leuk is het dan ook om nu de TAG ’10 keer ontzwangeren’ te beantwoorden en terug te blikken op het laatste half jaar.

Deze TAG kwam ik per toeval tegen bij Patricia van mommystories.nl. Zo leuk om te lezen hoe zij het ontzwangeren heeft beleeft!

#1 Hoe lang geleden is het dat je kindje is geboren?

Vandaag is het alweer precies een half jaar geleden dat Eefje geboren is. De tijd vliegt echt voorbij. Het lijkt soms wel gisteren dat mijn vliezen braken! De bevalling verliep trouwens supersnel.

Wil je mijn bevallingsverhaal lezen?
Dat kan hier.

#2 Is jouw kraamweek gelopen zoals je had gehoopt/verwacht?

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van de kraamweek, maar dat het zo heftig zou zijn had ik niet verwacht! Eefje kon haar temperatuur totaal niet goed regelen, wat resulteerde in drie weken alleen maar binnen blijven, de verwarming op standje sambal en kruiken vullen. Ook kon ze nog niet zo goed aanhappen, waarschijnlijk omdat ze de ‘prikkel’ niet kreeg dat ze kon drinken. Gelukkig kreeg ik toen de tip om tepelhoedjes te gebruiken. Er ging een wereld voor me open! Wat een rust zeg! Niet meer anderhalf uur per keer strijd om te voeden.

#3 Waar had je in de ontzwangerperiode behoefte aan

Rust. En hulp in huis. Ik voelde mij al vrij snel (te snel misschien zelfs wel) weer lichamelijk goed. Ik sprong de dag van de bevalling ‘s avonds bijna van mijn bed omdat ik even naar de wc wilde. Dit maakte wel dat ik af en toe wat grenzen ben overgegaan. Ik had best wat meer dingen mogen laten. Zo kon Rick eigenlijk ook prima de deur openen voor de kraamverzorgende, en had ik lekker kunnen blijven zitten op de bank. Leermomentje voor een eventueel volgende zwangerschap.

“Soms zit ik nu op de bank tranen met tuiten te huilen om een zielig verhaal.”

#4 In welk opzicht ben je veranderd nu je moeder bent?

Ik kan wat makkelijker nee zeggen. Maar ook ben ik wel wat huiverig als andere mensen op Eefje passen. Ik weet heus wel dat het goed gaat, maar het doet mij zeker wel wat. Ook bevallingsverhalen en berichten over kinderen, ik kan mij nu echt inleven in die verhalen. Dit kon ik voorheen niet, wist ik veel wat het was om een kindje te hebben. Soms zit ik nu op de bank tranen met tuiten te huilen om een zielig verhaal.

#5 Wat viel je zwaar in de periode van ontzwangeren?

Dat ik mij langzaamaan weer minder goed begon te voelen. In de zwangerschap heb ik mij nog nooit zo goed gevoeld als toen. Dat kreeg ik ook vaak terug. Dat ik straalde, ik kon de hele wereld wel aan! Dus toen langzaam die grote roze wolk afbrokkelde vond ik dat moeilijk te accepteren. Gelukkig heb ik wel goede hulp en kan ik bij mijn man en familie terecht.

#6 Hoe combineer jij je werk en ouderschap samen en hoe ervaar je dat?

Ik werk nu drie halve dagen. Eefje gaat twee dagen in de week naar de opvang. Dit vind ik zelf heel prettig, zo heb ik ook twee middagen dat ik even lekker in huis bezig kan of iets voor mijzelf kan doen. Rick is ook een dag in de week thuis. Meestal werk ik dan een ochtend en hebben we de middag samen of spreek ik af met een vriendin. Ik merk dat ik dat ook wel nodig heb. Zo kan ik even ‘bijkomen’. Niet dat het nou zo zwaar is met Eefje, maar af en toe moet ik even op de rem trappen voor mijzelf. Ik heb nogal de neiging om Eefje op één te zetten en mijzelf dan wat te verwaarlozen.

#7 Hoe ben je nu ten opzichte van je ‘oude ik’?

Ik denk dat ik wel een echte huismuts ben geworden sinds Eefje er is. Ik kan er zo van genieten om ‘s avonds lekker met Rick op de bank een filmpje te kijken. Met vrienden op stap hoeft niet meer zo van mij. Maar dat komt misschien ook door de Corona crisis. Wie weet is het over een half jaar wel heel anders en doe ik niets liever dan lekker stappen met vrienden.

#8 Hoe gaat het lichamelijk met je?

Super! Zoals ik al zei voelde ik mij na de bevalling al zo snel weer goed. De dag na de bevalling voelde ik mij wel alsof ik was aangereden door een vrachtwagen en had ik spierpijn op plekken waarvan ik niet eens wist dat er spieren zaten, maar ook dat was vrij snel weer weg. Het enige waar ik nog wel eens last van heb is mijn SI-gewricht. Die zit soms net even verkeerd. Tijdens de zwangerschap stond mijn stuitje scheef, en ik denk dat hij nu wel eens weer scheef kan staan. Toch maar eens een afspraak met de fysiotherapie inplannen.

#9 Wat is het meest veranderd in je leven sinds de geboorte van je kindje?

Die hele volksverhuizing als je ‘even’ op bezoek wilt bij iemand. Of als Eefje gaat logeren. Man, wat heeft dat kind een spul zeg! Nee, zonder gein. Het is wel veel spul, maar ook allemaal nodig! Verder spreek ik niet zo snel meer spontaan af met vrienden, ik moet dan echt even mijn agenda checken.

#10 Wat wilde je na 9 maanden na de geboorte van je kindje gedaan/bereikt hebben?

Het is nu net 6 maand geleden dat Eefje is geboren. En ik had en heb niet een bepaald doel in gedachten. Ik denk wel dat het een doel is om mijzelf wat meer op één te zetten. Af en toe echt even tijd voor mijzelf maken.

Leuke TAG om in te vullen! Wat vond jij van het ontzwangeren?

Liefs
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

3 Comments

  1. Mooi geschreven en leuk om te lezen. Punten van herkenning! Mijn ontzwangerperiode is volgens mij nu na 15 maanden nog steeds niet voorbij😳…
    Liefs, Monika / http://www.mokaa.nl

  2. Wat leuk om te lezen! Ik ben nu bijna 9 maand aan het ontzwangeren na de geboorte van mijn dochtertje. Ik ga deze tag overnemen 🙂

    1. Ah, leuk! Ben benieuwd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *