Mama zijn

5x de leukste Sinterklaascadeaus voor een kind van 2

Sinterklaas is eindelijk in het land! Dat betekent schoen zetten! Maar ook pakjesavond. En voor pakjesavond heb ik voor Eefje een aantal leuke cadeautjes verzameld. Ik begin daar rond begin november mee, dan heb ik voldoende tijd, en kost het me ook niet onwijs veel geld. Eefje is ondertussen bijna 2 (hoe dan!), en ik vond het best lastig om een leuk sinterklaas cadeau voor een kind van 2 uit te zoeken. Niet alles is officieel vanaf die leeftijd, maar als moeder kun je best goed inschatten wat wel en wat juist niet geschikt is voor je kind. Dus bij deze de top 5 sinterklaas cadeaus voor een kind van (bijna) 2!

Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas?

Echt Sinterklaas vieren met een kind van 2 is nog niet echt aan de orde. Tot nu toe keek ik elke keer vol spanning het Sinterklaas journaal en wierp Eefje af en toe met een schuine blik een oog op de tv. Vorig jaar kreeg ze er echt nog niets van mee, maar nu ze bijna 2 is vind ik het een goed idee om te beginnen met Sinterklaas. Ik heb raamstickers gekocht met Pietjes, en ze heeft een mooie Pietenmuts. Maar ik had ook best wat vragen. Want wat geef je uit aan Sinterklaas? En wat geef je een kind van 2? En hoeveel Sinterklaas cadeaus geef je eigenlijk met Sinterklaas?

Ik heb geprobeerd zo goed mogelijk te kijken naar wat Eefje leuk zou vinden, en te zorgen dat het niet te duur uit zou vallen. Ik ben bij de Lidl, Hema en Action geslaagd voor de Sinterklaas cadeaus, en deel deze dan ook graag met jullie. Wie weet haal je er nog wat tips uit, en slaag jij ook voor hét sinterklaas cadeau voor je kind van 2!

Sinterklaas cadeautjes 2 jarige

1. Een speelkeukentje voor uren plezier

Een speelkeukentje, die stond al heel lang op mijn lijstje. Ik kocht er een bij de Lidl voor 15 euro! Eigenlijk wou ik een tweedehands keukentje kopen, maar toen ik deze toevallig bij de Lidl zag liggen kon ik het niet laten. Die komt straks op de zolder te staan als ik daar mijn werkplek heb en Eefje haar speelplekje.

2. Accessoires voor een speelkeukentje

Accessoires voor het keukentje. Die haalde ik ook bij de Lidl, een houten ontbijtsetje en een verjaardagstaart. Die twee krijgt ze dan wel voor haar 2e verjaardag, maar zijn natuurlijk ook erg leuk om bij het keukentje te geven voor Sinterklaas.

3. Wobbel speelplank

Misschien heb je er al eens van gehoord, en ben je ook zo gek van de Wobbel. Eefje kreeg die voor haar eerste verjaardag, maar de laatste paar maanden is ze er pas echt veel mee aan het spelen. Mijn ouders dachten, waarom geef je dat kind nou een kromme plank? Maar het wakkert de fantasie aan, het kan van alles zijn. Niets is te gek! Superfijn ook voor de balans en evenwicht.

4. Dokter speelset

Een gaaf dokters speelsetje. Geshopt bij de Action. Het is een superleuk rood tasje met daarin houten speelgoed zoals een stethoscoop, en meer. Lijkt me helemaal leuk omdat Eefje echt een zorgzaam typje is.

5. Jip en Janneke kleurboek

En last but nog least, een kleurboek van Jip en Janneke. Kleuren is altijd feest! Al kan Eefje met potloden nog niet zo goed overweg, daar drukt ze niet hard genoeg op. Viltstiften daarentegen zijn wel een groot succes!

En verder is Duplo natuurlijk altijd goed! Als schoencadeautjes voor een peuter kun je denken aan kwasten, kleurpotloden of stiften, een VTech Toet Toet auto of klein houten speelgoed.

Wat krijgt jouw kind dit jaar met pakjesavond? En wat gaan jullie doen op pakjesavond?

Lees ook: De leukste boeken voor een avondje op de bank
Lees ook: Video van Sint

Bewaar voor later:

Liefs,
Nienke


DICLAIMER | Sommige linkjes in dit artikel zijn affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage van de uiteindelijke koop. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om mijn blog in stand te houden
Uitgelichte foto door Ylanite Koppens via Pexels

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

8 Comments

 1. Lindaschrijftop says:

  Mijn kids zijn tieners eenzijdig willen het Sinterklaasjournaal niet missen! Iets van nostalgie dus vieren we het dit jaar ook.

 2. Hahaha ik ben 22 en ik vind dit allemaal nog heel leuk. Nee maar ik krijg wel echt weer flashbacks! Uren lang in het keukentje. Of jip en janneke. Super leuk

 3. Dionne says:

  Keukentje en de wobbel waren bij onze Kids altijd favoriet. Uren speelden ze daarmee.

 4. Felice Veenman says:

  wij zijn heir echte sinterklaas vierders, maar ik moet nog even informeren wat mijn lieve volwassen kinders willen hebben

 5. Vooral het Jip en Janneke kleurboek vind ik erg leuk! Sinterklaas is toch altijd weer een leuke tijd!

 6. […] heeft met Sinterklaas al een keukentje gekregen, maar hij mag natuurlijk niet ontbreken in dé ultieme cadeau lijst voor […]

 7. […] je nog nog zoek naar andere sinterklaas cadeaus? Kijk dan een naar deze leuke cadeaus voor sinterklaas voor […]

 8. […] je op zoek naar Sinterklaas cadeaus voor een kind van twee? Die vind je in deze blog. En wil je gelijk door naar de Sinterklaas cadeaus voor een kind van drie jaar? Scrol dan direct […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *