Lifestyle

Gelezen! De thriller ‘Ik volg jou’ – Peter James

Ik zit nog helemaal in de sferen van ‘You’, mocht je dit niet kennen, het is een onwijs toffe serie op Netflix over een stalker. Dus toen ik de nieuwe thriller ‘Ik volg jou’ van Peter James mocht lezen en deze recensie schrijven sprong ik een gat in de lucht. Heerlijk, even lekker in een boek duiken. Iets wat ik mezelf veel te weinig gun. Dat krijg je als moeder met een baan in loondienst en net voor jezelf zijn begonnen. En hoe kun je nou beter ontspannen dan met een goed boek?

Doordat Marcus Valentine van zichzelf al aardig obsessief met bepaalde dingen om gaat is de stap naar stalken een kleintje. Hij heeft geen gelukkig huwelijk met Claire, voor wie hij vaker dan eens op de tweede plek komt. Als hij beseft dat kinderen toch echt geen lijm zijn voor een kapot huwelijk gaat het mis.

Ik volg jou - Peter James
Ik volg jou – Peter James

De obsessies van een stalker genadeloos blootgelegd…

Dokter Marcus Valentine heeft het goed voor elkaar: een vrouw, drie kinderen en een goede baan. Toch mist hij iets in mijn leven, of beter… iemand.
Als hij op een ochtend een hardloper ziet die sprekend lijkt op zijn jeugdliefde, wordt er iets in hem wakker. De belangstelling voor Georgie, de vrouw die zijn pad kruiste, neemt verontrustende vormen aan en verwordt tot een obsessie. Marcus zet alles op alles om elke stap van de vrouw te kunnen volgen, om dicht in haar buurt te zijn en hij gaat daarin ver, héél ver…”

Recensie thriller ‘Ik volg jou’ – Peter James

Dat klinkt al veelbelovend! Nadat ik mij met een schaaltje pepernoten, want die tijd van het jaar, een kop thee en een dekentje op de bank had genesteld begon ik enthousiast in het boek. Al na een paar bladzijden merkte ik dat ik wat moeite had om er in te komen. Deze thriller van Peter James komt wat langzaam op gang, doordat er veel achtergrond gegeven wordt over zowel Marcus als Georgie.

Maar, ik moet wel zeggen, als je er eenmaal lekker in zit leest het erg fijn weg. Tof vond ik ook dat je het vanuit het oogpunt van Marcus leest, maar ook vanuit Georgie. Dat zorgt voor wat extra diepte.

Al met al een boek waar je wel echt even voor moet gaan zitten, maar dat uiteindelijk zeker lekker wegleest. Ik heb er van genoten! Dus als je het niet erg vind om door te bijten kan ik je dit boek zeker aanraden. Leuk dat Peter James dit keer koos voor een stalker, in plaats van de bekende detective.

Ik volg jou - Peter James
Ik volg jou – Peter James

Over Peter James

Peter James is één van de bestverkopende thriller auteurs in de wereld. Misschien ken je zijn thrillerserie met inspecteur Roy Grace in de hoofdrol wel! Die serie wordt in meer dan dertig talen vertaald. Maar, naast deze thrillerserie heeft Peter James ook een aantal stand alone thrillers, waaronder ‘Ik volg jou’ op zijn naam staan.

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Je koopt ‘Ik volg jou’ bij uitgeverij de Fontein.

Peter James: Ik volg jou
Thriller |
352 pagina’s | Uitgeverij De Fontein| ISBN: 9789026155918 | €20,00

Lees ook: De leukste boeken op mijn boekenplank
Lees ook: Het grote Depri Doe boek

Liefs,
Nienke


DISCLAIMER | Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen voor een samenwerking. Dit beïnvloed mijn mening echter niet.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

1 Comment

  1. […] ook: Review | Thriller ‘Ik volg jou’Lees ook: Duurzame […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *