Foto door Dominika Roseclay: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/potten-in-de-buurt-van-windowpane-op-witte-houten-kast-1139796/
Lifestyle

Tips en inspiratie voor een gezellige leefkeuken

Inmiddels wonen we alweer 4 maanden in ons nieuwe huis. We zijn nu zo goed als gesetteld, maar toch staan er her en der nog wel dozen waarvan we niet weten waar we de inhoud moeten laten. Ik heb mij laten vertellen dat dit zelfs na een jaar nog het geval kan zijn. Achja, we zijn dit keer van plan om toch langer dan vijf jaar te blijven wonen in dit huis, dus die dozen krijgen vast nog een goede plek. De geplande verbouwing laat ook nog even op zich wachten, maar aan inspiratie voor een nieuwe leefkeuken geen gebrek.

Nou goed. Die verbouwing. We hadden het plan om de woonkamer en keuken bij elkaar te trekken en drie meter uit te bouwen. Er zou dan ook nog een bijkeuken bij komen, want oh, wat lijkt me dat heerlijk! Een plek voor de riemen van Lola, waar je je laarzen en wandelschoenen kwijt kunt, en waar de wasmachine en droger prima kunnen staan.

Wensen voor de leefkeuken

We willen dus graag een fijne leefkeuken waar je met vrienden en familie heerlijk kunt zitten tijdens het eten, maar ook met Eefje om te knutselen. En eigenlijk willen we het liefste een van de luxe keukens omdat die gemaakt zijn met duurzame materialen. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk! Want we willen graag lang hier blijven wonen en dan is het prettig als de keuken ook lang mee gaat.

Was onze keuken in het oude huis stoer mat zwart, zou ik in dit huis liever een lichtere keuken willen. Dat oogt ruimer en ik vind de landelijke stijl ook mooi. Een grote eettafel met aan de ene kant stoere stoelen en aan de andere kant een fijne bank lijkt me ook zo gaaf. We hebben nu een kleine ronde tafel in de woonkamer staan waardoor het allemaal toch nét niet af is.

Onze wens van een grote leefkeuken past helemaal bij de design keuken van nu. Lekker ruim en unieke elementen. Ik zou zelf dan kiezen voor aparte tegeltjes en een mooi keukenblad. En natuurlijk kunnen de heet waterkraan, een goede oven en een schuine wasemkap niet ontbreken. Onze vloer gaan we vervangen aangezien we ook vloerverwarming willen, en dit zal een stoere houtlook vloer worden. Dat zal onwijs gaaf gaan staan met bijvoorbeeld de schuine wandtegeltjes zoals op de foto hieronder.

-tekst gaat verder onder de foto-

Foto door EKATERINA BOLOVTSOVA: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vrouw-laptop-browsen-internet-4049990/
Schuine wandtegeltjes

3 tips om je leefkeuken te stijlen

Nu heb ik natuurlijk ook nog een aantal tips voor je, want hoe kun je het beste je nieuwe leefkeuken stijlen?

 • Zorg dat je keuken goed bij de rest van je huis past. Zeker als je een open keuken hebt is dit belangrijk, zo houd je de rust in je woning.
 • Maak goed gebruik van opbergmogelijkheden, kies bijvoorbeeld voor kasten tot aan het plafond en ga voor ruime lades.
 • Zorg niet alleen voor functionele verlichting, er mag ook best wat sfeerverlichting aanwezig zijn. Zo vind ik het zelf altijd erg fijn om ‘s avonds zachte verlichting in de keuken aan te hebben voor een relaxte sfeer.

Heb jij nog goede tips? Ik hoor ze graag!

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

4 Comments

 1. Hoiii!
  Mooie tips, wij willen ook een leefkeuken realiseren! Ik kan zeker wat met deze tips🌸

 2. Kijkje in huis en tuin says:

  Wat een goede l tips, ik zou een keuken eiland willen met krukjes eraan.

 3. Wat een leuke tips! Ik hou van leefkeukens

 4. […] dat je ook voor een nieuwe keukenmengkraan goed bij ze terecht kunt. Handig, want onze kraan in de keuken is zo langzamerhand ook aan vervanging toe. Ik zag van de week dat hij begint te lekken. Nou ja, dat […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *