Foto door Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/badkamer-kraan-zinken-zelfzorg-4194978/
Lifestyle

Badkamer uitzoeken, hoe doe je dat?

Eerder schreef ik al over mijn wensen wat betreft een nieuwe keuken. Dit keer gaat het over het uitzoeken van een nieuwe badkamer. Want hoewel onze badkamer er prima uitziet zijn er wel een aantal punten ter verbetering. De ventilatie is niet op en top, en als ik helemaal los zou mogen gaan zou ik graag bij elkaar passende meubels willen.

Ik ben trouwens wel oprecht blij met de badkamer in dit huis. De badkamer in ons oude huis was groot, en had een open douche. Er zat alleen elektrische vloerverwarming in, wat te weinig power had om de hele ruimte te verwarmen. En dat maakte dat je in de winter niet graag lekker onder de douche stond. Dus ik was dan ook zeer blij met het feit dat de douche in het nieuwe huis een deur heeft en dicht is! Ik sta nu veel lekkerder onder de douche.

-tekst gaat verder onder de foto-

Foto door Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/kraan-zinken-spaninrichting-waterkraan-4194851/
Badkamer uitzoeken

Nieuwe badkamer uitzoeken

Als ik helemaal los zou mogen gaan en een nieuwe badkamer kan uitzoeken bij Badkamerwinkel.nl zou ik voor een stoere zwarte draaideur voor de douche gaan, een gave wastafelonderkast en hoge kast in eiken old grey, een mooie matzwarte spiegel met licht en verder wat mooie mandjes ter aankleding.  

Ik zag trouwens dat je ook voor een nieuwe keukenmengkraan goed bij ze terecht kunt. Handig, want onze kraan in de keuken is zo langzamerhand ook aan vervanging toe. Ik zag van de week dat hij begint te lekken. Nou ja, dat mag ook wel, na flink wat jaren dienst.

Indeling huidige badkamer

Als eerste een omschrijving van onze huidige badkamer. We hebben een vast bad, een wc, een douchecabine en een wastafel. Dan een raam met ventilatierooster en that’s it. Qua ventilatie kan het dus echt stukken beter, de badkamer blijft lang vochtig als we de muren en het raam niet droog maken. Om het ons zo makkelijk mogelijk te maken zou ik tijdens het uitzoeken van een nieuwe badkamer een opbouwventilator kiezen, daarbij zit het afzuigsysteem meteen achter het rooster van de ventilator. Geen gedoe met inbouwen en dergelijke. 

Ons toilet in de badkamer zit vlak naast het bad. Waarschijnlijk zat hij eerder wat meer naar het midden maar hebben ze hem later richting het bad geplaatst. Dat maakt dat er nu een hoek, die doorloopt vanuit het bad, met loze ruimte naast het toilet zit. Daar kan ik natuurlijk een mandje met wc-papier neerzetten, maar mijn dochter kennende is dat binnen de kortste keren nat. Dus ik denk dat ik daar een mandje met badproducten neer ga zetten.  

-tekst gaat verder onder de foto-

Foto door Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/licht-huis-luxe-vervagen-4239013/
Badkamer uitkiezen

Ovalen of ronde wasbak

Verder hebben we nu een rechthoekige wasbak. Deze zou ik graag willen vervangen voor een ronde of ovalen wasbak met daaronder een gave wastafelonderkast. Dat is met schoonmaken natuurlijk net even wat makkelijker en ik vind het ook mooier staan. Er staat nu een goedkoop, wit wastafelkastje onder, waarvan ik de greepjes er ook nog scheef aan heb gemaakt. Een beetje jammer! Het liefste heb ik daar natuurlijk ook een mooie ronde spiegel met ledverlichting en anticondens boven.  

De deur van onze douche wil niet meer goed sluiten dus die zou ik ook graag vervangen. Het is een harmonicadeur, die zich dus dubbelvouwt als je hem dicht doet. Ik zou het liefste een mooie draaideur willen. Qua kleuren hebben we nu wit met meubelen in bamboe en dat lelijke witte kastje.

Wat zou jij graag aanpassen in de badkamer?

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *