Lifestyle

Review | Zelfliefde: Becoming me

Ik ben mijzelf een tijdje een beetje kwijt geweest doordat ik vanaf mijn 13e al psychische klachten heb gehad. Hierdoor had ik niet echt zelfliefde, wist ik nooit zo goed wie ik nou was, waar ik voor stond en wat ik wou. Ik moet zeggen dat dat sinds ik 30 ben wel wat duidelijker is geworden, maar ik denk ook dat dat komt omdat ik moeder geworden ben.

Jezelf beter leren kennen is mijn inziens nooit verkeerd. Ik volgde @zelfliefde al een tijdje op Instagram, en toen Albertine, het gezicht achter het account, de cursus Becoming me opstartte was mijn nieuwsgierigheid direct gewekt.

Zelfliefde academie

De missie van Albertine is om jou te helpen om meer zelfliefde, zelfvertrouwen en zelfzorg te gaan ervaren. Uit ervaring weet zij namelijk dat het leven dan nóg leuker is!
Met de Becoming me cursus kun je jezelf beter leren kennen en erachter komen wat je nou eigenlijk echt wilt. Hierdoor kun je ook de keuzes gaan maken die passen bij jou.

Klik voor meer informatie over De Zelfliefde Academie.

Over BECOMING ME

De 9-daagse Becoming me instagram cursus bestaat uit 7 lessen, een werkboek (van 87 pagina’s!) verschillende opdrachten, toffe quotes, stories en je kunt natuurlijk tussendoor ook gewoon sparren met Albertine mocht je dat nodig hebben.

HERKEN JE DIT?

 • Je merkt dat je vaak (onbewust) bezig bent met de behoeften van anderen.
 • Je verlangt ernaar om op liefdevolle wijze tegen jezelf te praten en met jezelf om te gaan.
 • Je zou graag meer zelfvertrouwen willen ervaren.
 • Je weet eigenlijk niet zo goed wie jij bent of wat jij wilt.
 • Je wilt zoveel, maar het voelt alsof het nooit ‘het juiste moment’ is.
 • Je verlangt ernaar om meer tijd te maken voor jezelf en jouw behoeften.
 • Je zou er graag achter willen komen wat jou tegenhoudt in het leiden van het leven dat past bij jou.
 • Je wilt graag ontdekken wat jouw dromen of wensen zijn en wat jouw leven nog fijner zou maken.
 • Je bent er klaar voor om voor jezelf en jouw behoeften te kiezen, zonder anderen daarbij uit het oog te verliezen.

Mocht jij jezelf herkennen in één of meerdere van de bovenstaande punten, dan zou BECOMING ME zomaar iets voor jou kunnen zijn!”

“Alles wat je aandacht geeft, groeit”

Mijn ervaring

Ik moest me er even toe zetten, want ik begon de cursus in de week dat ik ook weer begon met werken. Dat kostte me al aardig wat energie, dus ik besloot om de stories wel te kijken maar de opdrachten later te doen zodat ik er echt goed mee bezig kon. Gelukkig kun je er ook prima langer over doen, al mis je dan wel de dagelijkse stories. Via de highlights op het Instagram account vind je alle lessen terug en zie je ook waar je kunt starten. Hierdoor loop je er heel fijn doorheen.

Het werkboek zit ongelofelijk mooi en duidelijk in elkaar, er staan prachtige inspirerende quotes in en de opdrachten zijn duidelijk en hebben een positieve insteek. Ik vond het af en toe best confronterend, in Deel 1 van de cursus ga je nadenken over wat jou nou eigenlijk tegenhoud om in je eigen kracht te gaan staan. En dat zijn best moeilijke dingen om over na te denken. Want waar ben je dan eigenlijk bang voor? Ik ga hier niet diep op in omdat ik het best persoonlijk vind, maar dit was wel een (mooie) confronterende opdracht.

Achteraf kreeg iedere deelnemer aan de cursus nog een mooi cadeautje van Albertine. Ik ga de steen met liefde bij me dragen

Een hele fijne opdracht was het ombuigen van negatieve gedachten naar positieve gedachten. Op die manier creëer je langzamerhand een positiever zelfbeeld en dat is natuurlijk altijd goed! Oh, en die bescheidenheid? Gooi die maar opzij, nergens voor nodig!

Het zijn trouwens niet alleen maar opdrachten waarbij je heel actief moet zijn, schrijven en na moet denken. Er zitten ook opdrachten bij waar je even lekker voor de tv (of een ander scherm) mag hangen onder het genot van iets lekkers.

“Je kunt pas krijgen wat je wilt, wanneer je wéét wat je wilt.”

Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met een soort mindmap, met daarin alles wat ik graag zou willen bereiken of zou willen doen. En stiekem is dat meer dan dat ik dacht! Die mindmap heb ik uitgeschreven, meer gedetailleerd en specifiek zodat het ook echt haalbaar is. Een aantal van mijn dromen zou ik bij wijze van morgen al kunnen uitvoeren!

De allerlaatste opdracht heb ik niet zien aankomen. Zoals Albertine al aangaf in het werkboek is dat een hele krachtige opdracht. Om er in te kunnen vertrouwen dat je je doelen en dromen kunt bereiken ga je ze namelijk verbranden! Ik stond wel even met mijn oren te klapperen toen ik dat las. Maar eigenlijk is dat heel logisch, want het staat niet meer op papier, maar je hebt het wel helder in je hoofd. En doordat je het vertrouwen hebt gaat het ook lukken.

Rozenkwarts; de steen van het hart en van de liefde

Ik denk dat dit een hele goede cursus kan zijn voor jou als je er klaar voor bent om de volgende stap te nemen. Als je klaar bent met dromen en er echt voor wil gaan. Het is wel iets waar je tijd voor moet nemen en maken. Je kunt deze cursus niet even snel tussendoor doen.

Zou de Becoming me cursus ook wat voor jou zijn?

Lees ook: Mijn bevalling & kraamweek
Lees ook: Overbelasting & weer aan het werk

Liefs
Nienke

DISCLAIMER | Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen voor een samenwerking. Dit beïnvloed mijn mening echter niet.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

12 Comments

 1. Claire says:

  Dat klinkt super! Heeft het je ook geholpen met het vergroten van zelfliefde? De opdrachten klinken inspirerend. Hoe gaat het trouwens met werken? Heb je je draai een beetje gevonden? Liefs!

 2. Wat een goede vraag: “Wat staat jou eigen kracht in de weg?” Voor mezelf kan ik het meteen invullen. Een mooi geschreven blog, er zijn veel meer mensen die er last van hebben.

 3. Jezelf leren kennen is zeker niet verkeerd en iets wat ik de laatste tijd ook zeker heb gedaan. Ik ben er sterker door geworden. Goed dat je aangeeft dat je er wel echt voor moet gaan zitten en dit niet even tussendoor kan doen. Ik zat te denken, kan zij de stories niet opslaan in hoogtepunten? Zodat je deze later terug kan kijken.

  1. Volgens mij heeft ze dat ook inderdaad gedaan!

 4. Ik heb een heel grote zelfkennis opgebouwd met de jaren. Ik kan dan ook goed uitleggen waarom ik bepaalde dingen doe. Ook ga ik ervan uit dat alles bij jezelf begint: zelfvertrouwen, liefde, rust en evenwicht vinden, ….
  Het start gewoonweg allemaal bij jezelf.

  1. Precies, alles begint bij jezelf.

 5. Joyce Joshua says:

  Door mijn behandelingen tegen kanker heel bewust geworden van mijn leven en lijf. Ik denk dat ik door mijn positiviteit er heel goed doorheen ben gekomen. Ze dachten dat ik na een jaar weer zou kunnen beginnen met werken. Maar het is nu een jaar geleden en ik werk weer volledig!

  1. Jeetje, wat onwijs goed van je! Bevalt het ook goed?

 6. Dit klinkt als een erg interessante cursus.

 7. Het klinkt heel goed. Al denk ik dat ik – ik ben inmiddels 50 jaar geworden vorig jaar september en heb best veel voor mijn kiezen gehad – via de burn-out, overlijden van mijn moeder zelf al ben aangekomen bij het punt dat ik bezig ben te kiezen voor wie ik eigenlijk ben. Klinkt vaag, is ook ingewikkeld en bij tijd en wijle verdrietig. Net begonnen met een groot opruimtraject. Via kleding en ‘komono’ ga ik richting opschonen werk, relaties en meer. Dat zou best nog wel eens heel erg pittig kunnen worden…

  1. Jeetje, dat is niet niks! Heel veel succes met je opruimtraject lieve Rory

 8. Het klinkt zeker als een heel interessante en waardevolle cursus! De kunst lijkt me om er inderdaad ook de tijd voor te maken. Dat lijkt mij nog wel wat lastig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *