Kindvriendelijke vloeren pvc
Lifestyle

Kindvriendelijke vloer: hoe kies je die?

Je kent het vast wel, een beker die voor de zoveelste keer op de grond valt, stoelen die heen en weer worden geschoven, houten blokken die door de lucht vliegen. Met een kind in huis valt er nog wel eens iets op de grond. En dan is het verstandig om een kindvriendelijke vloer te hebben. Oftewel, een vloer die tegen een stootje kan. Maar welke vloer moet je dan hebben? En waar moet je op letten? In dit artikel lees je daar alles over. Zodat jouw kleintje straks zonder vrees een keer iets op de grond kan laten vallen.

Wat is een kindvriendelijke vloer?

Een kindvriendelijke vloer is een vloer die makkelijk schoon te maken en houden is, die niet snel krast of deukt, dus slijtvast is en niet te hard is. Eigenlijk is het dus stiekem ook een oudervriendelijke vloer ;). Maar nu zijn er nogal wat verschillende soorten vloer te vinden. Dus hoe vind je nou de beste optie? Om daar achter te komen heb ik hier onder de voor en nadelen per vloer uiteen gezet en vind je onderaan dit artikel een conclusie met de beste vloer. Handig, want als je geen zin hebt in lezen scrol je zo naar beneden.

Kindvriendelijke vloer
Foto door Tatiana Syrikova via Pexels

Verschillende soorten vloeren

PVC vloer

Over de voordelen PVC vloer kan ik kort en krachtig zijn. Een PVC vloer gaat lang mee, hij is sterk en slijtvast. Gemiddeld kun je er zo’n 25 jaar mee. Ideaal, want tegen die tijd zijn de kleintjes wel oud en wijs genoeg om niet meer met speelgoed te gooien. Daarnaast is het geluiddempend en eenvoudig in onderhoud. Geen moeilijke reinigingsmiddelen, maar gewoon een natte lap is meer dan genoeg. En over water gesproken, een PVC vloer is waterbestendig, dus het is geen ramp als er eens een glas water omvalt. Het enige nadeel wat ik zo kan bedenken is de prijs. PVC vloeren prijzen zijn namelijk aan de dure kant.

Laminaat vloer

Eén van de populairste vloeren van Nederland is toch wel de Laminaat vloer. Het is een slijt- en krasvaste vloer. Maar, als hij beschadigd is, is hij niet meer te repareren. Mocht er een glas water op vallen, zorg dan dat je het direct opruimt, want anders trekt het in de planken en krijg je bobbels. Een laminaat vloer heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Parket vloer

De parket vloer, deze vloer is er in verschillende soorten. Wat dacht je van een klassieke of juist robuuste vloer? Deze vloer kan opnieuw geschuurd en behandeld worden, ideaal als er een beschadiging op zit. Een parket vloer laat je het liefst leggen door een professional, zo weet je zeker dat het goed gaat. Houd er rekening mee dat je bij deze vloer onderhoud moet plegen.

Tapijt vloer

Een tapijt vloer is iets dat ik in mijn omgeving niet veel meer tegen kom. Toch zitten er wel een paar voordelen aan. Zo is het lekker zacht en warm aan je voeten en glijd je er niet snel op uit. Het biedt ook isolatie van geluid en tegen kou. Prettig in de winter! Maar, een tapijt vraagt veel onderhoud. Zo komen er snel vlekken en haren in. Het slijt ook snel en als je allergieën hebt kun je daar met een tapijt vloer last van ondervinden.

Giet vloer

Een gietvloer zie je vaak bij de kinderopvang liggen. Het is een naadloze vloer waardoor onderhoud en schoonmaken makkelijk is. Toch is een gietvloer niet krasvast en duurt het een aantal dagen voor de gietvloer is aangebracht. Daarbij is het ook een relatief dure vloer.

Foto door Tatiana Syrikova via Pexels

De meest kindvriendelijke vloer

Nou, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan het woordje vloer bijna niet meer zien. Daarom snel door naar de conclusie. Want er kan er maar één de beste zijn! En dat is de PVC vloer. Slijtvast, waterafstotend en weinig onderhoud. Wat wil een mens nog meer? Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat een PVC vloer wat duurder is. Maar, dat heb je al snel terug verdiend aangezien het lang mee gaat.

Wat voor vloer heb jij in je huis?

Lees ook: Airco in de babykamer, wel of niet doen?
Lees ook: Een traprenovatie, hoe doe je dat?

Liefs,
Nienke


DISCLAIMER: Uitgelichte Foto door Tatiana Syrikova via Pexels

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

9 Comments

 1. Lindaschrijfthetop says:

  Wat een handig artikel, wij hebben laminaat, de bovenste laag is een gemaakt van eiken. Een ideale vloer, de kinderen hebben er jarenlang op gespeeld met treintjes en de poppenwagen. Nog nooit een deukje gehad, Totdat mijn man laatst een kastje ging verplaatsen….

 2. Claire says:

  Wij hebben een laminaat vloer en zijn daar super blij mee! Al vindt ik een giet vloer ook heel erg mooi

 3. We hebben net een nieuwe vloer uitgezocht en zijn uitgekomen op een tegelvloer. Die staat nou net niet in je rijtje 😉 Voor ons de beste optie als het gaat om kindvriendelijk. Ook makkelijk in onderhoud en onverwoestbaar.

 4. Wij hebben vloerbedekking, inderdaad ooit gekozen als extra isolatie en warmte, maar het is ook erg bewerkelijk, zeker met een kat die flink uit haart momenteel.

 5. Op de kinderkamer ligt laminaat en de rest van de woning heeft nog de oorspronkelijke vloer van 1970 😊

 6. Laminaat. En eigenlijk al een flinke tijd ligt het er. Zo’n 21 jaar inmiddels. Prima vloer, al vinden we hout mooier. Ik vind steen met het uiterlijk van hout ook erg mooi eigenlijk. Die vond ik niet terug in het rijtje. PVC is niet mijn ding, maar een betonnen vloer ook weer niet. En ja, vloerbedekking. Dat hadden we vroeger thuis, maar is zó niet hygiënisch eigenlijk.

 7. www.Glamview.nl says:

  Wij hebben zelf laminaat en een gedeelte in de slaapkamers tapijt. Ik ben toch heel blij dat we laminaat hebben op de plekken waar we het meeste zijn. Scheelt weer vlekken opruimen en het gaat wat makkelijker weg.

 8. […] ook: Een kindvriendelijke vloer; hoe kies je die?Lees ook: Duurzaam opvoeden doe je […]

 9. […] Wonen in een appartement vinden we heerlijk omdat alles gelijkvloers is maar een huis is ook zeker een optie. Want als creatieveling wordt ik heel blij van projecten als een traprenovatie zelf doen en kan ik niet wachten om met deze tips trap schilderen aan de slag te gaan. Bij voorkeur vinden we een nieuwbouw woning die we kunnen huren. Budget? Tussen de €1.000 en €1.250 per maand. Verdere eisen? Minimaal 3 slaapkamers, een badkamer met een bad, veel buitenruimte, duurzaam (bij voorkeur zijn er zonnepanelen aanwezig), lekker veel ramen zodat er veel licht naar binnen valt en er moet ruimte zijn. Want met 2 kleintjes en 2 labradors heb je ook binnen de ruimte nodig om lekker te kunnen bewegen. Tot slot willen we ook een kindvriendelijke vloer kiezen. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *