Mijn inschrijving bij de KvK
Lifestyle

Leuk nieuws! | Mijn KvK inschrijving

Van denken naar doen. Al een paar jaar heb ik de droom om mijn eigen bedrijf te starten. Maar waarin, en wanneer? Dat wist ik nooit zo goed. Het idee om mijn eigen uren in te kunnen plannen en mijn eigen werkzaamheden vorm te kunnen geven begon wel steeds meer te kriebelen. En nu mijn blog lekker begint te lopen en ik daar wat mee verdien leek het mij een goed idee om daar verder mee te gaan én mij op te werken als tekstschrijver.

Niet denken maar doen!

Ik heb een aantal cursussen gevolgd en kwam er achter dat ik vooral aan het wachten was op goedkeuring. Van wie? Ja, dat wist ik ook niet. Mijn arbeidsdeskundige van het UWV staat vierkant achter mijn plannen, Rick staat achter mij, mijn ouders, vrienden, ikzelf ook. Dus van wie heb ik die goedkeuring dan nodig? Stiekem stond die goedkeuring voor een stukje perfectionisme. Ik vond dat ik eerst een website, visitekaartjes, klanten en alles wat er bij komt kijken nodig had. Maar moet je eigenlijk niet gewoon ergens starten? En van daaruit verder gaan? Omdat ik geen zin meer had in nog langer uitstellen heb ik een afspraak gemaakt bij de Kamer van Koophandel om mij in te schrijven.

Ik sta ingeschreven bij de KvK.
Ingeschreven bij de KvK!

Inschrijven als tekstschrijver bij de KvK

Afgelopen vrijdag was het zover. Mijn inschrijving bij de KvK als tekstschrijver. Retespannend maar o zo gaaf. Ik was onwijs zenuwachtig, wat achteraf nergens voor nodig bleek. De medewerker die mij hielp was heel open en vertelde dat hij zelf een angststoornis heeft. Hij vond het dan ook tof om te horen dat ik over o.a. psychische problemen schrijf. Nadat we de gegevens hadden doorgenomen was het moment daar om mijn handtekening te zetten. En toen was het definitief. Ik heb mijn eigen onderneming! Als blogger voor mamameteenwolkje.nl en als tekstschrijver voor De schrijvende moeder.

De schrijvende moeder

De schrijvende moeder? Ik hoor het je denken. Ja, dat is de naam waaronder ik teksten schrijf voor ondernemende moeders. Die door de drukte van hun bedrijf eigenlijk geen zin en/of tijd hebben om mooie pakkende teksten te schrijven die dan ook nog eens goed scoren in Google. En dat neem ik graag uit handen. De website is in aantocht, mocht je het leuk vinden om mij te volgen zie ik je graag op Instagram!

Je kunt bij mij terecht voor webteksten en blogs (op mamameteenwolkje.nl of op jouw eigen website). Mocht je een ander idee hebben kun je me altijd een berichtje doen. Dan kijken we samen naar jouw idee en de mogelijkheden.

De schrijvende moeder logo.
De schrijvende moeder logo.

Weinig te verliezen

Nu moet ik zeggen dat het wel heel erg scheelt dat ik weinig te verliezen heb. Ik heb nog steeds mijn Wajong, en ik werk deeltijd in loondienst. Alles wat ik voor De schrijvende moeder doe is extra. Natuurlijk is mijn doel wel om uiteindelijk uit loondienst te kunnen en mij volledig te kunnen focussen op mijn eigen bedrijf maar voor nu zijn alle kleine beetjes een extraatje.

Zou jij je inschrijven bij de KvK?

Lees ook: Tips voor het starten van een blog
Lees ook: Het Blogger by Nature event

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

12 Comments

 1. Gefeliciteerd!! Ik blijf je ontwikkeling volgen. Leuk om te lezen.

  1. Dankjewel! Zo leuk om te horen 🙂

 2. Lindaschrijfthetop says:

  Van harte gefeliciteerd met je eigen bedrijfje, hoe stoer is dat! Ik sta ook ingeschreven bij de Kvk en ben er erg blij mee.

  1. Ah, leuk! Vond jij het ook zo spannend om die stap te zetten?

 3. Annette says:

  Gefeliciteerd met jouw eigen bedrijf. Ga zo door met schrijven, je schrijft zo goed! Ik blijf je volgen hoor.

  1. Superleuk om te horen Annette! Dankjewel 🙂

 4. Gefeliciteerd!!
  Ik ben al jaren bezig om meer professioneel met mijn tekeningen om te gaan en ook mijn perfectionisme houd mij tegen. Ik wil heel graag begin volgend jaar starten met het openen van een Redbubble shop. Wie weet komt de stap naar de KvK dan ook gauw.

  1. Dankjewel 🙂 Herkenbaar! Ik zou zeggen, gewoon doen. Je moet toch ergens beginnen 😉

 5. Gefeliciteerd. 🥳 Niet denken maar doen is ook mijn motto geworden in mijn leven 🤩 Het is idd spannend maar jij zal dit fantastisch ‘doen’ 😉

 6. […] idee achter, maar ik vond het gewoon stoer. Op het slotje staat D | S | M gegraveerd, wat staat voor De schrijvende moeder, mijn onderneming die ik vorig jaar ben gestart. En dat staat voor mij vooral voor het achterna […]

 7. […] pas gekocht toen ik voldoende inkomsten had van mijn blog en andere werkzaamheden, nadat ik mij had ingeschreven bij de kvk. Ik koos voor een Sony ZV-1F met […]

 8. […] ook:Mijn KvK inschrijvingStarten met bloggen; 3 tipsStructuur bij depressie en een gratis […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *