blogger by nature event
Lifestyle

Blogger by nature event – mijn ervaring

Afgelopen zaterdag was alweer het 5e Blogger by Nature event. En dit keer was ik er bij! Mijn ticket had ik al even, de datum is een keer verschoven, maar ik kan dan nu eindelijk zeggen dat ik dit event van mijn bucketlist kan schrappen. Wat was het gaaf, wat heb ik veel leuke mensen leren kennen en wat heb ik vooral veel informatie opgedaan.

Twijfel je nog of je er volgend jaar bij wilt zijn? Of weet je niet of het wel wat voor jou is? In deze blog vertel ik wat ik gedaan heb en of het mij wat heeft opgeleverd. En wie weet zie ik je volgend jaar wel 🙂

StayOkay Soest

Ik was retezenuwachtig, want dit was voor mij de eerste keer dat ik als ‘blogger’ naar een event ging. Het event vond plaats in het Stay Okay hotel in Soest. Een prachtige omgeving en hotel. Na aanmelding en de eerste kop koffie kwam ik al gelijk met Hilde aan de klets. Hilde is eigenlijk helemaal geen blogger maar is door haar websitemaker naar het event gestuurd, want als je een onderneming hebt, kan (zakelijk) bloggen je daar erg goed bij helpen!

Blogger by Nature workshop volgen

Van te voren kon je opgeven naar welke workshops je graag wil. Je kon kiezen uit de volgende workshops:

 • Flatlay fotografie voor Blog en Insta – Janou (foonfoto.nl)
 • Hoger in Google – Berend (Blauwe Monsters)
 • Monetizen van je blog – Linda (mamaliefde.nl)
 • Van blogger naar influencer – Kelly Donders (Caresse)
 • Killing Instagram Reels & Stories – Nicole (Nicole Adelaars, Meisje Eigenwijsje)
 • De ins en outs van de Yoast SEO plugin – Taco (Yoast)
 • Geld verdienen met affiliate marketing – Ishtvan (Dept)
 • Pinterest next level – Fleur (pinexpert.nl)

Ik koos voor Hoger in Google, Killing Instagram Reels & Stories en Pinterest next level.

Hoger in Google

Na het welkomstpraatje van Esmée was het tijd voor de eerste workshop. En dat was ‘Hoger in Google’ door Berend van Blauwe Monsters. Erg leuk en vooral informatief. Zo kwam ik erachter dat er aan mijn site nog wel het een en ander te verbeteren valt, dat ik zoekwoordenonderzoek anders kan uitvoeren en hoe ik het beste backlinks kan gebruiken.

Bij Bloggers by Nature met Yvonne (overyvonne.nl)

Na de eerste workshop was er de lunch. Heerlijk gegeten en gedronken en lekker kunnen kletsen met Hilde, Yvonne en Annelies. Stuk voor stuk leuke dames met toffe ondernemingen (waar ik sowieso nog wat van kan leren!).

Killing Instagram & Reels

De tweede workshop was ‘Killing Instagram & Reels’ door Nicole. Van haar heb ik vooral geleerd hoe ik mijn nieuwste blogs het beste kan delen op Instagram. En niet dat eeuwige ‘Klik op de link in mijn bio’ moet gebruiken. Sorry voor al die keren dat ik dat deed. In het vervolg zul je dat (bijna) niet meer tegen gaan komen op mijn Insta pagina.

Next level Pinterest training

Tijd voor een kopje thee en door met de volgende workshop: ‘Next level Pinterest training’. Wellicht had ik het kunnen weten door de titel, maar voor een leek in de Pinterest wereld als ik, was deze training iets te hoog gegrepen. Ik ben tot nu toe meer van het scrollen en inspiratie opdoen voor de peuterkamer van Eefje dan dat ik er echt met mijn blog iets mee doe. Staat wel op mijn to do lijstje, en ik kan de informatie uit de workshop ook zeker wel gebruiken, maar daarvoor moet ik eerst de basis nog onder de knie krijgen.

Netwerken als blogger

Naast de koffie en thee was er ook een kan met koel water, komkommer en citroen, daar had ik wel even behoefte aan. En toen was het tijd voor het Netwerkplein. Leuke bedrijven met gave producten of diensten. Ik vond het erg spannend, maar uiteindelijk viel het reuze mee. Er zijn fijne gesprekjes gevoerd en veel leuke contacten opgedaan. Zo kreeg ik van CKmediaprom 2 pakken Plenish om uit te proberen, van Annelies (WOW opvoedcoach) haar boek ‘Supermama’s bestaan niet’, en een fles badschuim van Kneipp.

Over die producten lees je binnenkort sowieso meer op de blog! Verder waren de volgende bedrijven aanwezig op het Netwerkplein:

Blogger by Nature event iets voor jou?

Het Blogger by Nature event is er voor de beginnende en meer ervaren (zakelijk) blogger die meer kennis wil over SEO, social media, fotografie, affiliate marketing, etc. Wil jij ook je kennis verbreden, flinke stappen maken met je blog, andere bloggers ontmoeten en samenwerkingen aangaan met merken, bureaus en webshops? Dan is het Blogger by Nature event zeker iets voor jou!

Zie ik je volgend jaar bij hét blog event?

Tip: Neem een notitieboekje mee, ik heb zelf aantekeningen gemaakt in mijn telefoon, maar schrijven op papier werkt ook altijd erg prettig.

Lees ook: Tips voor het starten van een blog
Lees ook: Boekenplankje

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

22 Comments

 1. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. Maar ik blog dan ook nog niet zo lang echt actief. Het klinkt heel erg leuk, vooral ook om meer contacten op te doen in het bloggerswereldje!

  1. Het is super leuk Rosalyn. Volgend jaar is het event op 2 juli. Dus als je het leuk vindt… zet ‘m in je agenda!
   Groet,
   Esmée – Blogger by Nature

  2. Dat is het ook zeker! Ik vond het zelf ook erg leuk om nieuwe contacten op te doen en de mensen die ik online al wel ken nu in het echt te leren kennen 🙂

 2. Joyce says:

  Ik ken iemand die daar ook was en het geweldig vond. Klinkt echt super tof. Moet je daar niet een x aantal bezoekers voor hebben?

  Whaha en van insta dat doe ik dus ook. Ben dan ook erg benieuwd hoe je het wel goed kan doen. Dus mocht je het willen delen..

  1. Hey Joyce,
   Ik kom er zelf al 4 jaar, maar dit evenement is niet afhankelijk van het aantal bezoekers dat je krijgt. Dit is voor de starter tot en met de doorgewinterde blogger. Het helpt je juist om je bezoekersaantallen te laten groeien.
   Er is wel een ander netwerkevenement van dezelfde organisator waarvoor je een minimum aantal bezoekers per maand moet hebben. Deelname is voor de blogger gratis.

  2. Nee hoor, je hoeft geen minimaal aantal bezoekers te hebben. Je moet wel blogger zijn 😉 Zou leuk zijn als je volgend jaar op 2 juli er ook bij kan zijn!
   Groetjes,
   Esmée – Blogger by Nature

 3. Fany Van Hemelen says:

  Klinkt erg boeiend en leuk x

 4. Lindaschrijftop says:

  Ik heb het voorbij zien komen. Maar voor de startende blogger heb je wel aardig wat insta volgers nodig toch? Ik ben wel nieuwsgierig.

  1. De enige voorwaarde is dat je blogger bent. Er zit geen voorwaarde aan aantal insta volgers.

 5. Hi!
  Ik vond het leuk om je te ontmoeten ..

  Groetjes Xenia

  1. Ha Xenia, dat was zeker wederzijds 🙂

 6. Ik zit er aan te denken om volgend jaar te gaan, lijkt mij wel enorm interessant

 7. Ik ga volgende week voor het eerst naar een event en heb er echt super veel zin in!

  1. Gaaf! Heel veel plezier! Laat je weten hoe het was?

 8. Yes ik ben er volgend jaar weer bij. Ticket in de pocket! Dan kletsen we wat uitgebreider dan dit jaar!

  1. Leuk! Nu al zin in 🙂

 9. Leuk event is dit. De flatlay workshop lijkt mij erg leuk en leerzaam

 10. Ik had er al wel van gehoord maar ben er zelf nog niet geweest. Wel leuk om in de toekomst te doen maar ik wil dat nog wel even uitstellen. Maar zeker op mijn lijstje voor later. 😀

 11. Linda says:

  Lijkt me super leuk om volgend jaar ook te gaan, zeker na jouw blog!

 12. Frederique says:

  Superleuk hoor. Ik wil elk jaar gaan maar op de een of andere manier komt er altijd iets tussen haha. Ach, ooit kom ik handjes schudden 🙂

 13. […] ook: De eerste keer Blogger by Nature eventLees ook: Tips voor het starten van een […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *