Eenvoudig Leven agenda 2023
Lifestyle

Eenvoudig Leven agenda 2023 | Recensie

Het einde van het jaar komt langzaam in zicht, en de meeste mensen gaan al op zoek naar een agenda voor 2023. Ik ben daar niet heel anders in. Dit jaar mistte ik wel een fysieke agenda voor ons als gezin. Van Nynke Valk kreeg ik de Eenvoudig leven agenda 2023 opgestuurd. In deze blog vertel ik je er alles over.

De Eenvoudig Leven agenda 2023 kan je helpen om voorrang te geven aan wat echt belangrijk voor jou is, hij kan je steunen bij je persoonlijke groei en zelfregie, stimuleren om mild voor jezelf te zijn, je uit de digitale wereld halen en hij brengt je bewustwording.

“Je agenda verandert van een serie afspraken in een persoonlijke gids die focus geeft en ruimte.”

-Tekst gaat verder na de afbeelding-

Eenvoudig Leven agenda 2023

De inhoud van de Eenvoudig Leven agenda 2023

Dit is niet een simpele, alledaagse agenda. Deze Eenvoudig Leven agenda is er om je te helpen eindelijk in balans te komen. In de agenda voor 2023 vindt je de volgende onderwerpen:

  • Memorandum
  • Jaarkalenders 2023 en 2024
  • Overzicht van vakanties en feestdagen
  • Uitleg wat de agenda doet en hoe hij werkt
  • Tips bij het invullen
  • De maandthema’s met aansluitend weekoverzichten
  • Evaluatiebladen

Toen ik hem opensloeg dacht ik in eerste instantie dat er al in was geschreven, of dat Nynke er een boodschap voor mij had ingezet. Dat is beide niet aan de orde, ze heeft een voorbeeld gemaakt van hoe je de evaluatie kunt invullen. Handig, want het kan soms best lastig zijn om te beginnen. Je vindt helemaal aan het einde nog een voorbeeld.

-Tekst gaat verder na de afbeelding-

Voorbeeld eenvoudig leven agenda 2023

Thema maanden in de agenda voor 2023

Iedere maand heeft een eigen thema. De maand begint dan ook met een mooie, bijpassende afbeelding en uitleg over het thema. Dat thema kun je vervolgens meenemen in je agenda.

JanuariJe missie voor 2023
FebruariIets naar de kern brengen
MaartEenvoudig leven is een geuzennaam
AprilDoe je voordeel met het 80/20-principe
MeiActie en weer terug
JuniJe kunt niet de hele wereld in een plan wringen
JuliBoekhouden is (geen) meditatie
AugustusVerwondering
SeptemberHeb jij een convergerende of een divergerende geest?
OktoberDe poort naar oplossingen
NovemberVergeving
DecemberDe kunst om een beetje ongelukkig te zijn

-Tekst gaat verder na de afbeelding-

bijpassende thema maand tekening agenda 2023
Bijpassende afbeelding voor het maand thema

Wat vind ik van de Eenvoudig Leven agenda 2023?

De agenda is mooi vormgegeven en ik vind de paarse kleur erg mooi. Het is fijn dat je aan de ene kant je acties kunt uitwerken en aan de andere kant de afspraken. In mijn eigen persoonlijke planner schrijf ik alles tot in detail op, maar in de Eenvoudig Leven agenda zet ik alleen de afspraken van Rick, Eefje en mijzelf.

Daarnaast gebruik ik de actie pagina voor huishoudelijke zaken, of dingen die we niet moeten vergeten zoals de container aan straat zetten, of we in de tuin iets moeten doen en meer. Zo heb ik dat mooi overzichtelijk en weet iedereen direct waar ze aan toe zijn.

-Tekst gaat verder na de afbeelding-

Maatschappelijke functie

Wat ik ook erg gaaf vind is dat in 2019 de agenda is uitgedeeld bij Team Vitaal. Een afdeling binnen de politie waar mensen kunnen werken aan re-integratie na bijvoorbeeld een burn-out of aan het versterken van hun vitaliteit. De agenda gebruiken ze nog steeds binnen het team! Super dat de agenda binnen het team een maatschappelijke functie vervult.

Hoe is de Eenvoudig Leven agenda ontstaan?

Nynke Valk heeft een lange boeddhistische retraite van drie jaar in het buitenland gedaan. Daarna is ze haar eigen bedrijf, De Heldere Spiegel gestart. Dit draait om eenvoudig leven, of van binnenuit leven. Het gaat daarbij niet zozeer om sober of minimalistisch leven, maar wel over wat er voor jou toe doet, wat voor jou belangrijk is. Haar belangrijkste inspiratiebron is het (Tibetaans) boeddhisme.

Ze werkte altijd met losse vellen waar ze haar doelen op schreef. Vervolgens evalueerde ze die aan het einde van de week. Haar uitgeverij Trophonios vroeg haar waarom ze er geen agenda van zou maken? En zo geschiedde. De prachtige tekeningen in de agenda zijn gemaakt door een bevriende tekenaar. De teksten in de agenda zijn geïnspireerd door wat Nynke gedurende het jaar bezighoudt.

-Tekst gaat verder na de afbeelding-

Het hoeft niet perfect

Voel je vooral niet schuldig als je de agenda niet op de ‘juiste manier’ gebruikt. Dit juicht Nynke zelfs toe! Het gaat om zelfregie, dus het hoeft niet perfect. Als er iets eens niet lukt is dat oke.

“Dat betekent niet dat je dingen laat versloffen, ik heb er veel vertrouwen in dat wat van binnenuit komt, zich vroeg of laat zal manifesteren, dus dat jezelf veel onder druk zetten, niet nodig is.”

Leren hoe je prioriteiten kunt stellen?

Als je de agenda voor 2023 niet wil aanschaffen, maar wel kennis wil maken met de methode die erin gebruikt wordt, kun je eens een kijkje nemen op de pagina met gratis downloads.

De Eenvoudig Leven Agenda 2023 kopen? Je vindt hem bij bol.com of je lokale boekhandel.

Liefs,
Nienke

DISCLAIMER | Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Daarnaast bevat het artikel affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage van de uiteindelijke koop. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om mijn blog in stand te houden

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

2 Comments

  1. Wat een mooie agenda! Dit is misschien ook nog wel wat voor mij.

  2. Ik hou wel van mooie agenda’s met dat ietjes meer. Bij deze agenda is het fijn dat elke maand een ander thema heeft. Leuk cadeauidee zou ik zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *