safety razor oceonics
Lifestyle

Oceonics safety razor | Plasticvrij scheren

Ik heb zo vaak dat tijdens het scheren het plastic scheermesje minimaal 3x wegschiet als ik aan het scheren ben. Dat ben ik helemaal zat, en ik ben al een tijdje op zoek naar een duurzamere variant, maar welke kies je dan?
Van Oceonics kreeg ik de Safety razor om te proberen.
Lees je mee wat ik ervan vind?

Safety razor van Oceonics

Oceonics is opgestart door Kelly en Annemieke. Zij strijden tégen plastic en vóór schonere zeeën. Dus geen onnodig plastic meer maar goed afbreekbare materialen. Ze hebben een breed assortiment met producten voor in de badkamer. En dus ook scheermessen! Ik kreeg een Safety razor scheermes om uit te proberen, en ik laat je graag weten wat ik ervan vind.

Spoil yourself, not the planet!

Even terug in de tijd, naar het scheren zoals vroeger met deze Safety razor van staal. Met echte ouderwetse scheermesjes. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij heeft ook genoeg voordelen:

  • Hij gaat lang mee
  • De mesjes zijn makkelijk te vervangen
  • De huid blijft lang glad
  • Het mes ziet er super stijlvol uit
  • En niet geheel onbelangrijk; je bespaart zo’n 14! wegwerpmesjes per jaar!

Als extra’s kun je ook nog de Safety razor houder of de Safety razor cover meebestellen.

Hoe werkt het scheren met een safety razor?

Ik kreeg wel gelijk de opmerking dat het heel anders scheren is, en dat ik vooral even de blog die ze hierover schreven moest lezen. Je plaatst het mes in een hoek van 30 graden tegen de huid en laat het mes het werk doen. Vooral belangrijk is dat je geen druk zet en langzaam scheert met korte halen.

Tussen het scheren door moet je het mes af en toe spoelen om te voorkomen dat hij verstopt raakt. Dit is niet anders dan bij een wegwerpmesje.

Hier lees je meer over het gebruik van de Safety razor.

Wat vind ik ervan?

Het pakketje werd bezorgd door een fietskoerier. Dikke plus! Het scheermes is stevig verpakt in een mooi doosje. Om de kam zit wat vloeipapier, en daarboven zitten de mesjes verstopt. De mesjes zelf zijn ook goed verpakt. Er zit om elk mesje een vloeipapiertje, en vervolgens zitten ze per stuk in een klein envelopje. Je kunt je dus niet per ongeluk snijden.

Het mesje op de kam zetten is even spannend, maar het wijst zich vanzelf. En dan het scheren. Daar kan ik echt alleen maar positief over zijn! Bij wegwerp mesjes beschadigd mijn huid vaak, en de mesjes zijn vaak ook niet de scherpste.

Met de Safety razor merkte ik nauwelijks dat ik het mesje over mijn huid haalde. Wat een verassing zeg, het gleed er over heen, en automatisch zette ik geen druk. Het was wel even zoeken naar de juiste hoek, maar als je die eenmaal hebt gevonden is het appeltje eitje. En zoals ik al zei, normaal gesproken heb ik altijd last van mijn huid na het scheren, en nu, voor het eerst sinds ik scheer heb ik géén, ik herhaal, géén last van bultjes en jeukende huid!

Dus zelfs als je niet zoveel hebt met duurzaam leven raad ik je zeker aan om dit scheermes in huis te halen! Want echt, dit is hoe scheren hoort te zijn.

Ben jij nou ook benieuwd geworden naar deze Safety razor? Gebruik bij je bestelling op www.oceonics.nl de code mamameteenwolkje20 (*code is geldig t/m 30 april 2021) voor 20% korting.

Lees ook: 3 tips voor de mooiste kinderkleding
Lees ook: Sophie de giraf; de leukste waterpret

Liefs
Nienke


DISCLAIMER | Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit beïnvloed mijn mening echter niet.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

2 Comments

  1. […] Lees ook: Sophie de giraf, de leukste waterpretLees ook: Oceonics Safety razor […]

  2. […] Geïnspireerd geraakt door deze manier van verduurzamen van je eigen verzorging? Kijk ook eens naar plasticvrij scheren. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *