Kerstversiering maken.
Mama zijn

De leukste kerstversieringen om met de kinderen te maken

Ben je qua originaliteit een beetje leeg en op zoek naar originele kerstcadeautjes om samen met je kids te maken? Dan is het leuk om leuke kerstversieringen te kopen en samen met je kinderen te gaan maken. Kids vinden het heerlijk om iets leuks te maken voor een feest, zodat de sfeer er helemaal in komt. Natuurlijk willen ze dat samen met papa en/of mama doen. Zoek je leuke en inspirerende ideeën voor een gave kerstversiering thuis? Dan kunnen de onderstaande adviezen en tips je vast wel bekoren. Profiteer ervan en kies ook voor extra quality time met je zoon(s) en dochter(s) tijdens de komende decemberperiode! 

Foto door cottonbro via Pexels

1. Samen met je kind een kerststukje maken

Een van de meest originele kerstcadeautjes op het gebied van versieringen, is om samen met je kleine (of iets oudere) kids een leuk kerststukje te maken. Een simpele maar effectieve versiering voor de kerstdagen! Zorg voor voldoende dennentakjes, een leuk potje, voldoende oasis (ofwel steekschuim) en natuurlijk voor een of meer mooie kaarsen om je kerststukje helemaal af te maken. Verder is het leuk om je zoontje of dochter mee te nemen naar de winkel om alle benodigde spulletjes in te kopen. 

2. Een kerstboom van toiletrollen maken

Superorigineel is het maken van een gave kerstboom van wc-rolletjes. Plak de wc rolletjes aan elkaar vast en begin onderaan met een rij van 7 rollen. Daarna komt een rij met zes rollen, vijf, et cetera, tot je op één rol uitkomt, die de piek van de kerstboom vormt. Je hebt hiervoor maar 28 wc-rolletjes nodig. Als de wc-rollen aan elkaar zitten, kun je je kind deze laten schilderen in vrolijke kerstkleuren als groen, rood, zilver en goud. De open wc-rollen kun je opvullen met kerstlichtjes, kleine kerstballen, dennentakjes en met kleine kadootjes! 

3. Een kleurige en fleurige kerstkrans voor aan de voordeur

Wie van een optimale kerstversiering houdt in en rond huis, kan natuurlijk niet om de beroemde kerstkrans heen. Maak samen met je kids een mooie krans van takjes, dennenappelen, lichtjes en allerlei andere kerstattributen. Als de kerstkrans af is, hang je deze natuurlijk samen met je kleintje(s) aan de voordeur. Maak er ook een leuke foto bij van jou / jullie en je kind(eren)! 

Foto door cottonbro via Pexels

4. Een stijlvolle en vrolijke menukaart voor de kerstmaaltijd 

Superleuk om met je kid(s) te doen is verder om samen een decoratieve, stijlvolle menukaart te maken, die tijdens het kerstdiner gebruikt kan worden. Zet hier met een mooie pen in goudkleur of zilverkleur op uit welke gangen het kerstmenu bestaat! Qua vormgeving is hier veel mogelijk. Zo kun je denken aan een menukaart in de vorm van een kerstman, een kerstboom of een grote vrolijke kerstklok. 

5. Kerstverlichting van houten takjes 

Ten slotte nog een superieur idee om een kerstversiering te maken met je kind(eren)

Hang een stuk of vijf houten takjes onder elkaar met touwtjes, in de vorm van een kerstboom. Versier de takjes met dennennaalden, kerstklokjes, kerstballen en natuurlijk met LED-verlichting. Superleuk om aan het plafond te hangen voor extra sfeer!

Heb jij nog tips voor leuke kerstversieringen om samen met je kinderen te maken?

Lees ook: Hoe stap je over op luierbroekjes?
Lees ook: Als ondernemende moeder een groeimindset creëren

Bewaar voor later:

Liefs,
Nienke


DISCLAIMER | Uitgelichte foto door Pavel Danilyuk via Pexels

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

3 Comments

  1. […] ook: De leukste kerstversieringen om met je kinderen te makenLees ook: Wasbare luiers en eerder […]

  2. Lindaschrijftop says:

    Wij maken in de kerstvakantie geen kerststukjes maar een vogelvoertaart voor in de tuin.

  3. […] ook: De leukste kerstversiering om te maken met je kindLees ook: Plenish […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *