luier verschonen
Lifestyle

Overstappen op luierbroekjes

Zoals je wellicht al weet ben ik fan van wasbaar luieren. Maar, dit doe ik parttime, aangezien Rick af en toe ook een luier mag en wil verschonen en hij totaal geen fan is van wasbaar luieren. Dus op de dagen dat we allebei thuis zijn gebruiken we wegwerp met zo’n plakstrip. Maar nu zijn we langzamerhand toe aan luierbroekjes.

Want, een kronkelend, veel te actief en ongecontroleerd kindje doe je niet even snel, 1-2-3 een luier voor. Dan draait ze alle kanten op behalve de goede. En staat ze tot overmaat van ramp ook nog met haar blote voet in de versgeperste drol. Bah!

Luier verschonen luierbroekje
Foto door William Fortunato via Pexels

De volgende stap

Dus, hoog tijd voor luierbroekjes. En hoe fijn is het dat we haar gewoon terwijl ze staat kunnen verschonen? Maar hoe werkt dat dan? En welke zijn er allemaal? Wanneer is het moment aangebroken om de overstap naar luierbroekjes te maken? En waarom zou je daarvoor kiezen? Je ziet, ik heb veel vragen.

Ik ga ze proberen allemaal te beantwoorden na een grondig onderzoek op internet.

Het verschil tussen een luier met plakstrip en luierbroekjes

Allereerst zal ik even vertellen wat het verschil tussen een luier met plakstrip en een luierbroekje is. Een luier met plakstrip is de meest bekende. Ik geloof dat iedere ouder daarmee start zodra het kleine frummeltje is geboren. Aan de zijkant zitten plakstrips waardoor je hem heel goed op maat dicht kunt plakken. Een luierbroekje heeft geen plakstrips. Die trek je bij je kindje, net als een onderbroekje, aan via de voetjes.

Voordelen van luierbroekjes

Volgens mij beginnen de meeste ouders met het gebruik van luierbroekjes als ze gaan oefenen met zindelijk worden. Maar zodra je kindje al een beetje kan staan kun je er al mee beginnen. Veel makkelijker, sneller en je hebt meer controle over je kronkelende kind.

Ook leuk: op een gegeven moment kan je kind zelfs helpen met het aandoen! Hij kan de luier dan zelf omhoog of omlaag trekken. Alhoewel dit natuurlijk ook een dik nadeel kan zijn.

Luier verschonen luierbroekje
Foto door Helena Lopes via Pexels

Verschillende maten en soorten

Als je even zoekt op internet vliegen de verschillende merken, soorten en maten luierbroekjes je om de oren. Bij het ene merk beginnen de luierbroekjes al bij 5 kg terwijl ze bij een ander merk pas beginnen bij 8 kg. Eigenlijk hebben alle merken luiers wel luierbroekjes in hun assortiment zitten.

Voor Eefje zou ik luierbroekjes maat 4 nodig hebben. De goedkoopste per stuk zijn die van de Kruidvat (€0,17). Nu ben ik zelf geen fan van de gewone luiers van de Kruidvat dus zal ik ook niet snel de luierbroekjes daarvan halen. Op nr. 2 staan dan de Pampers luierbroekjes (€0,18). Die zou ik eerder in huis halen.
(Let wel: dit zijn aanbiedingen op luieraanbiedingen.net geldig op 20-08-2021)

Er zit trouwens aardig wat verschil in de maten, Kruidvat maat 4 loopt bijvoorbeeld van 7-18 kg terwijl Pampers maat 4 van 9-15 kg gaat. Wel iets om op te letten dus bij het aanschaffen van luierbroekjes!

Wasbare oefenbroekjes

En om dan toch nog even terug te komen op wasbaar luieren. Er bestaan ook wasbare luierbroekjes! Al zijn deze meer geschikt voor het oefenen met zindelijk worden. De wasbare oefenbroekjes zijn geen echte luiers en dus alleen geschikt voor ongelukjes.

Luier verschonen luierbroekje
Foto door Keira Burton via Pexels

De beste aanbiedingen in luierbroekjes

Ik noemde het hierboven al even. Maar als je zeker wilt weten dat je de beste aanbieding voor luierbroekjes in huis haalt moet je zeker luieraanbiedingen.net even checken. Hier vind je alle luierbroekjes met kortingen tot wel 72%. Ik zeg, lekker! Je kunt sorteren op maat, merk en kiezen voor laagste prijs per luier of per pak. Ook babydoekjes, zwemluiers en gewone luiers kun je hier checken op de beste aanbiedingen.

Ik ben benieuwd of jij al luierbroekjes gebruikt? Of ga je ze pas gebruiken bij het zindelijk worden?

Lees ook: Alle ins en outs over wasbare luiers
Lees ook: De beste wegwerpluier getest

Liefs,
Nienke


DISCLAIMER | Dit is een gesponsord artikel.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

9 Comments

 1. Lindaschrijfthetop says:

  Bij het zindelijk worden ging ik meteen over op een onderbroek, en standaard om het half uur een plasje proberen. Zodra de kids door hadden wat de bedoeling was gebruikte ik het luierbroekje voor als we erop uit gingen. Aan het kind vertelde ik dat het een broekje was voor ongelukjes.

 2. Claire says:

  Wij zijn ook super fan van de luierbroekjes! Vooral die van Etos eigenmerk, doen het hier fantastisch.

  1. Die heb ik nu dus ook, heel fijn!

 3. Frederique says:

  Ik gebruikte al vrij snel luierbroekjes, vond het erg handig. Het is lang geleden hoor, dat wel haha

 4. Ik heb zelf geen kindjes maar werk wel met kinderen. Top dat je deze informatie deelt.

 5. Ik vond luierbroekjes altijd zo leuk om te zien! En ook wel praktisch voor iets oudere kinderen die nog wel eens een ongelukje hebben.

 6. Beauty By Bibi says:

  Leuk artikel. Mijn dochtertje van 13 maanden beweegt zoveel dat een broekje inderdaad misschien wel handiger is! Ik ga het eens halen!

 7. […] ook: Hoe stap je over op luierbroekjes?Lees ook: Als ondernemende moeder een groeimindset […]

 8. […] ook: Overstappen op luierbroekjesLees ook: Alles over de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *