Mama zijn

Ongesteld. Hoera? | Een bloedserieus postcadeautje voor als het zover is

In december won schaatsster Jutta Leerdam een gouden medaille op de 1000 meter. Wonderlijk genoeg was dat niet de belangrijkste reden dat haar naam bleef opduiken in de media. Waarmee ze pas écht opzien baarde, was het feit dat ze openhartig vertelde over haar menstruatie. Blijkbaar is dat – zelfs in 2023 – nog vele malen nieuwswaardiger.

Idioot, wat betreft de menstruatiemeisjes. Want je menstruatie kan een enorme impact hebben op het dagelijks leven en je prestaties. Reden voor de dames om hier het Kakkerlak boekje Ongesteld. Hoera? over te schrijven.

“We leveren graag een bijdrage aan het doorbreken en bespreekbaar maken van het taboe dat hier nog altijd omheen hangt. Sterker nog: we zouden graag zien dat die allereerste keer iets wordt om te vieren. Daarom maakten we een Kakkerlakje, speciaal voor iedereen die menstrueert of zich daar wel eens iets meer in zou mogen verdiepen…” – aldus de menstruatiemeisjes

Kakkerlak boekje: Ongesteld. Hoera?

Tuurlijk is de eerste keer altijd even schrikken. Dat is ook helemaal niet gek. Bloed in je onderbroek? Wat is dat nou voor iets? Is dat iets om blij van te worden of is het toch vooral gedoe? In het Kakkerlakje Ongesteld. Hoera? delen de menstruatiemeisjes weetjes, tips en ervaringen over ongesteld zijn en ontkrachten ze de bekendste menstruatiemythes. Samen met de illustraties van Jill Heesbeen is een leuk en informatief boek om cadeau te geven óf te krijgen. Door het lezen van dit boekje weet je wat je kunt verwachten en wordt het net allemaal even iets minder spannend!

-tekst gaat verder onder afbeelding-

De menstruatiemeisjes

Honorata van den Akker en Lieke Smets vormen samen de menstruatiemeisjes. Het duo wil het taboe doorbreken dat rust op menstrueren. De dames maken menstruatie-onderwerpen bespreekbaar en laten geen vraag ongesteld. Naast het nieuwe Kakkerlak boekje Ongesteld. Hoera? hebben ze een podcast, digitaal magazine en schreven ze het boek Ben je ongesteld of zo?.

Verkoopinformatie

Een Kakkerlakje is een geïllustreerd boekje dat met gemak door de brievenbus past. De boekjes zijn er voor jong en oud en bevatten korte verhalen, gedichten of recepten en verschijnen in verschillende thema’s. Het boekje Ongesteld. Hoera? (thema: het is zover / categorie: groei / nummer in serie: 07) kost € 7,99 per stuk (incl. envelop). Kakkerlakjes boekjes zijn verkrijgbaar via www.loopvis.nl, bij diverse boekhandels, cadeauwinkels en natuurvoedingszaken door het hele land. Je bent ook welkom in de Loopviswinkel, tegenover het station in Arnhem (Coehoornstraat 10).

-tekst gaat verder onder afbeelding-

Over Uitgeverij Loopvis

Marije Sietsma is het creatieve brein achter de Kakkerlakjes. De naam ‘Kakkerlakjes’ bedacht ze omdat de boekjes zich net zo hard verspreiden als kakkerlakken én als een ode aan de onuitroeibaarheid van creativiteit. Kakkerlakjes zijn ideaal om op een laagdrempelige manier kennis te maken met poëzie, schrijvers of illustratoren. Marije: ‘De uitgeverij werkt met gevestigde namen én met jong talent. Zo helpen de grote namen de jonge makers in het zadel, blijven de boekjes verrassend en origineel én bieden we starters een mooi platform.’ De Kakkerlakjes worden uitgegeven door Uitgeverij Loopvis – een eigenzinnige uitgeverij met een flinke dosis lef.

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

4 Comments

  1. Kijkje in huis ven tuin says:

    Wat een goed initiatief, dit onderwerp moet geen taboe meer zijn.

  2. Claire says:

    Super goed initiatief! Ik vind het ook fijn dat ‘ongesteld zijn’ helemaal uit de taboe sfeer is. Want het hoort erbij!

  3. Wat een leuk boek om te zien! Dat vind ik al belangrijk bij een boek over dit onderwerp.

  4. Ja bizar eigenlijk…..een kwart van de tijd ben je het grootste deel van je leven ongesteld en dat geldt voor 50% van de mensen en dan is het nog zo’n taboe. Heel goed als dat een keer afgelopen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *