Veilig barbecueën met kinderen
Lifestyle

Veilig barbecueën met kinderen

Vorig jaar schreef ik al eens een artikel over de brandwondenstichting. Dit deed ik naar aanleiding van een ongeluk dat mijn nichtje is overkomen. Zij brandde haar hand aan de barbecue. Daarom dit jaar gewoon weer een artikel over veilig barbecueën en ik geef je een paar onmisbare barbecue tips.

Het verhaal van mijn nichtje lees je in deze blog, haar vader (mijn broer) vertelt hoe hij het ongeluk heeft meegemaakt. Je leest er ook meer over de Brandwonden stichting en hoe je een Eerste hulp bij brandwonden pakket bestelt. Maar eerst een paar tips. Want wat zijn eigenlijk fijne en goede barbecue spullen? Wil je direct door naar de tips om veilig te barbecueën? Scrol dan door naar beneden.

Veilig barbecueën met kinderen

Mijn barbecue aanbevelingen

Ik zeg wel mooi dat het mijn aanbevelingen zijn, maar stiekem zijn dat die van mijn man en mijn broer. Twee echte barbecue fanaten. Vooral mijn broer, die staat er soms midden in de nacht voor op. Mij niet gezien, ik schuif wel lekker aan met mijn bordje.

 1. Het mooie van de big green egg large is dat hij verrijdbaar is, en ook op een speciale kruiwagen kan staan. Of je zet hem in een speciale tafel waardoor je een mooie buitenkeuken creëert!
 2. Wat mijn man betreft een echte must have is de gietijzeren skillet. Dit is een pan die perfect geschikt is voor het dichtschroeien van stukken vlees of het karamelliseren van groente.
 3. Hittebestendige handschoenen zijn handig als je lang bezig bent met de barbecue of als je hout wilt toevoegen. Je kunt ze ook gebruiken als je die gietijzeren skillet (die onwijs heet is) even moet verplaatsen.
 4. Een kernthermometer om te meten of het vlees goed gaar is. Vooral belangrijk als er ook zwangere dames aanwezig zijn. De thermometers zijn er in alle soorten en maten, van een simpele pen tot een probe met een draad.
 5. Wil je je barbecue goed schoonmaken dan is een barbecue borstel onmisbaar. Je maakt het rooster het beste schoon als de barbecue flink heet is. Even met de borstel er overheen, afnemen met een stukje keukenpapier met olie en hij is klaar voor het volgende gebruik.

Mocht je na deze aanbevelingen al helemaal zin hebben in het barbecue seizoen, dan kan ik je een kijkje op kamadoexpress.nl ook van harte aanraden! Het is de grootste kamado specialist van Nederland en België.

Tips om veilig te barbecueën

Als je het verhaal van mijn nichtje hebt gelezen weet je hoe verstandig het is om veilig te barbecueën. Het kan zo misgaan! Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom is het handig om onderstaande tips door te nemen en ze toe te passen als je deze zomer gezellig gaat genieten met je familie of vrienden.

Hete barbecue
 • Zet nooit de barbecue binnen neer. Doe je dit wel dan kan er koolmonoxide binnen blijven hangen. Hier kun je erg ziek van worden en zelfs aan overlijden.
 • Zorg dat de barbecue op een veilige afstand van de schutting, partytent, heg, etc. staat.
 • Verplaats nooit een barbecue als hij aanstaat, doe dit pas als hij is afgekoeld.
 • Zorg dat je kinderen en huisdieren uit de buurt kunt houden van de hete barbecue. Lijn je hond bijvoorbeeld aan.
 • Zet een emmer zand klaar, als blusmiddel. Gewoon, voor het geval dat.
 • En als laatste, zorg dat je kleding aan hebt tijdens het barbecueën, hoe verleidelijk het ook is om lekker in je blote bast te staan.

Wat zijn volgens jou echt onmisbare items tijdens het barbecueën?

Liefs,
Nienke


DISCLAIMER | Dit artikel is een samenwerking. Dit beïnvloed mijn mening echter niet.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *