Depressie

Het grote Depri doe-boek review

Het was weer even wat rustiger op de blog. Ik merkte dat ik teveel hooi op mijn vork had genomen, dus een stapje terug was geen overbodige luxe. Hoe fijn dat ik juist in die periode het Grote Depri Doe boek er bij kon pakken! Ik heb er veel uit kunnen halen, en ik raad hem je ook zeker aan! Marieke, schrijfster/maakster van Het grote Depri doe-boek, benaderde mij op Instagram nadat ik haar was gaan volgen. Ze had mijn verhaal gelezen en het was voor haar erg herkenbaar. Zij kreeg twee keer rond de zwangerschappen last van angstklachten. Hieruit ontstond Het grote Depri doe-boek.

Onder het mom ‘samen staan we sterk’ én omdat we zo nog meer vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt of er nog midden in zitten kunnen helpen is deze mooie samenwerking ontstaan.

Op de site omschrijft ze het boek als volgt:

“Dit handgeschreven kleurrijke boek gaat niet over hoe ik me voelde tijdens mijn periodes van angst. Ow nee. Het gaat over hoe ik mezelf er een volgende keer uit zou loodsen. Met veel liefde, humor en geduld. Stap voor stap. Het is een werkboek geworden met alle tips, verhalen en activiteiten die mij echt hielpen..

En jou of je buurvrouw nu hopelijk ook.”

Quote uit Het grote depri doe boek
Quote uit Het grote depri doe boek

Alsof het zo moest zijn

Marieke houdt van tekenen. En dat is wel te zien aan de envelop waar het boek in binnen kwam! Prachtig, ik zou hem zo kunnen inlijsten. Hoe toevallig is het ook dat Marieke bijna altijd een wolkje met een regenboog tekent en mijn logo uit een wolkje met bliksem, regen én een regenboog bestaat? Alsof het zo heeft moeten zijn.

Het doet aan als een vrolijk, makkelijk boek. Daardoor heb ik gemerkt dat ik hem er makkelijk bij pak. Hij ligt ook op tafel, en niet weggestop in de kast, zoals die andere boeken over hoe om te gaan met je depressie. Die zien er toch wel een stukje minder aantrekkelijk uit waardoor ik ze er ook niet bij pak. Stiekem liggen ze zelfs een beetje te verstoffen.

“Liefde, hulp en verhalen voor jouw reis uit burn-out, angst, depressie.. of hoe je dip ook heet. “

Bladzijde uit Het grote depri doe boek
Bladzijde uit Het grote depri doe boek

Het grote depri doe boek review

Het is een prachtig boek vol vrolijke kleuren en fijn taalgebruik. Ik heb wel eens eerder ‘zelfhulpboeken’ gelezen, maar die zijn allemaal erg stijf en theoretisch. Het fijne aan dit boek is dat je er in kunt schrijven, kleuren, krassen, scheuren, wat jij maar wilt! Wel komt bij mij de perfectionist een beetje naar boven, want waarom zou ik in zo’n prachtig boek willen schrijven? Ik heb dan ook een schriftje er bij gepakt. Helaas voor jullie, laat ik niet zien wat ik heb opgeschreven en getekend, dat is voor mij alleen. Ik deel al vrij veel op mijn blog, en wat ik in mijn schriftje heb staan is wel héél persoonlijk.

Voor mij werkt dit boek perfect, ik pak hem er snel bij, dat is super prettig. Het is geen drempel die ik over moet, wat ik bij andere dingen wel eens heb gehad. Zo van; “Eigenlijk zou ik nu dit of dit moeten doen, maar daar heb ik nu echt even geen puf voor”.

Kaarten ontworpen door Marieke de Goeij
Kaarten ontworpen door Marieke

Rake zinnen, mooie woorden

Soms werd ik er wel eens emotioneel van. Het is fijn om te lezen dat je niet de enige bent. Tegelijkertijd is het boek ook luchtig. Zo kom je onder andere bingo tegen, kun je een contract met jezelf aan gaan en staan er prachtige quotes in.

Je wordt er in het boek ook aan herinnerd dat je niet in één streep door hoeft naar de finish. Neem de tijd. Het is oké.

Je bent nu hier - Het grote depri doe boek
“Je bent nu hier”

Hoe het grote depri doe boek mij heeft geholpen

Ik ben gaan proberen om elke dag te wandelen. Eten, weer gaan koken in plaats van die makkelijke ovenschotels of bestellen. Ik kook nu ook voor Eefje haar groentehapjes. Op tijd naar bed, en dan niet eerst nog drie kwartier naar mijn telefoon lopen staren en doelloos scrollen. Dagschema’s werken niet echt voor mij, ik voel me dan heel erg geleefd. Ik heb dus wel mijn agenda gepakt, maar niet van uur tot uur beschreven wat ik moest doen.

Mijn dag loopt zoals hij gaat, en ik heb er een paar dingen per dag ingepland. Naast de verzorging voor Eefje en mijn werk is dat ook voldoende. Plannen is iets dat mij wel heel veel rust geeft. Zo weet ik waar ik aan toe ben. Er staan veel goede tips in waar je echt wat aan hebt. En dan niet van die moeilijke waar je heel diep over moet nadenken, maar hele fijne lichte waardoor je denkt, o ja, zo zou het ook kunnen!

In dit boek ga je op reis, die reis is voor iedereen anders. Maar het ondersteunt je en helpt je er door heen.

Een pagina uit Het grote depri doe boek
Een pagina uit Het grote depri doe boek

Het Grote Depri doe boek koop je hier voor €26.95.

Liefs,
Nienke


DISCLAIMER | Dit is een gesponsord artikel of een artikel waar ik producten voor opgestuurd heb gekregen.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

5 Comments

  1. […] Het grote depri doe boek – Marieke de Goeij […]

  2. […] waar het boek in aankwam heb ik nog steeds 🙂 Wie weet lijst ik hem nog eens in! Ik mocht het Grote depri doe boek reviewen, en ik pak hem er nog steeds af en toe bij als ik het even nodig […]

  3. […] Het grote depri doe boek – Marieke de Goeij […]

  4. […] Lees ook: De leukste boeken op mijn boekenplankLees ook: Het grote Depri Doe boek […]

  5. […] ook: Alles goed speelkaarten; en tool om psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te makenLees ook: Review | Het grote depri doe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *