Lifestyle

Ik heb mijn tanden gebleekt!

Zelf je tanden bleken vond ik altijd eng. Ik heb ooit een blauwe maandag een opleiding tandartsassistente gedaan, en daar werd altijd gehamerd op hoe slecht het bleken wel niet is. Het maakt je tanden kapot. Dus je snapt dat ik er wat huiverig voor was. Maar ik heb lang gerookt, drink standaard één of twee kopjes koffie in de ochtend, en dat maakt mijn tanden nou niet bepaald witter. De laatste tijd was ik het zat. Ik ben dus op zoek gegaan naar een goede en veilige tandenbleekset, en heb hem uitgeprobeerd.

Waarom worden je tanden geel?

Je tanden bestaan uit tandbeen en tandglazuur. Welke kleur en hoe dik het tandbeen is bepaalt welke kleur jouw gebit heeft. Dit is voor iedereen anders. Maar, door de jaren heen verkleurt je gebit, bijvoorbeeld door roken, rode wijn, of het drinken van rode wijn. Dat verkleuren van je tanden is trouwens echt niet erg, het is iets heel natuurlijks.

Is het bleken van tanden echt slecht?

Tanden bleken is pas echt slecht als er gebruik wordt gemaakt van schadelijke bleekmiddelen zoals bijvoorbeeld waterstofperoxide of chloor. Als er waterstofperoxide gebruikt wordt bij het bleken van je tanden kan het zijn dat de wortel van je tand van buitenaf wordt afgebroken. En dat is niet iets dat je zo één, twee, drie weer herstelt.

Ik moet er wel bij zeggen dat tanden bleken sowieso niet erg goed voor je tanden is. Het helpt wel goed om je tanden elke dag te poetsen met een elektrische borstel en een goede tandpasta. Dat doet ook wonderen. Ik zou het bleken pas doen als je er echt tegen aan loopt dat je je tanden niet meer mooi vindt. Bijvoorbeeld voor een bruiloft of ander leuk feest.

Tanden bleek set
Tanden bleek set

Is het permanent?

Het bleken van je tanden is niet permanent. Zoals je in de eerste alinea al las is het verkleuren van je tanden een natuurlijk proces. Het is dus een tijdelijke oplossing. Maar als je ervoor zorgt dat je weinig drinkt en eet waar veel kleurstoffen in zit, en niet rookt zal het langer duren voor je tanden weer verkleuren.

Hoe werkt het tanden bleken?

In het tandenbleeksetje dat ik kreeg van tanden-bleekset.nl zit een ledlamp, een bitje voor op de lamp en drie spuitjes met bleekgel. Allereerst moet je goed je tanden poetsen, ik heb ook ragertjes gebruikt. Vervolgens bevestig je het bitje aan de lamp en vul je de boven en onderkant met de gel. Hier heb je trouwens echt niet veel van nodig!

En dan komt het meest charmante gedeelte. Je plaatst het bitje met de ledlamp in je mond en drukt op de knop zodat de lamp aan gaat. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. De lamp gaat niet vanzelf uit, dus je zult de tijd zelf in de gaten moeten houden. Ik zette de timer aan op mijn mobiel.

Als je eenmaal klaar bent haal je het bitje uit je mond en spuug je het speeksel (wat je aardig aan het verzamelen bent in die 15-20 minuten) uit. Spoel het bitje goed af, en klaar is Kees!

Tanden bleek set
Tanden bleek set

Mijn ervaring met het bleken van tanden

Ik zag na 1x gebruiken al wat verschil in kleur. De eerste keer heb ik hem 15 minuten gebruikt, maar nu gebruik ik hem 10 minuten per keer. Dit is ruim voldoende voor mij. Mijn tanden zijn ook niet gevoelig, niet tijdens het bleken, maar ook niet na de tijd. Wat mij betreft een hele handige manier om thuis veilig je tanden te bleken!

De tandenbleekset koop je bij tanden-bleekset.nl, en kost €34,95. Met de bijgeleverde spuitjes kun je 6x bleken. Als je er nog een navulling bij wilt kun je die erbij kopen voor €19,95. En natuurlijk heb ik ook een mooie kortingscode voor jullie! Gebruik de code WOLKJE10 voor 10% korting (niet geldig op lopende kortingen)!

Zou jij je tanden thuis willen bleken?

Lees ook: Duurzame menstruatieproducten
Lees ook: Van rommel naar rust met het juiste badkamermeubel

Liefs,
Nienke


DISCLAIMER | Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen voor een samenwerking. Dit beïnvloed mijn mening echter niet.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *