Lifestyle

Kerstballenactie | Strong Babies

Eefje is alweer bijna één jaar oud. De laatste dagen denk ik weer veel na over haar geboorte. Ze was bijna drie weken te vroeg. Met 37.2 weken kwam ze ter wereld. Ze was wel klaar om de wereld te ontdekken. Wij hebben daarmee geluk gehad, ze woog voldoende en alles verliep soepel dus we mochten snel naar huis.

Wij realiseren ons dat vaak niet, maar hiermee is vroeggeboorte de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland!

Voor veel ouders is dit niet zo. Dagelijks krijgen gemiddeld 50 kersverse ouders te maken met de veel te vroege geboorte van hun kind. En dagelijks overlijden er in Nederland 2 baby’s als gevolg van hun vroeggeboorte. Per dag houden 10 baby’s blijvende gevolgen aan hun vroeggeboorte over, variërend van cognitieve problemen tot een fysieke of geestelijke handicap.

Strong Babies

Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboorte met 30% terug te brengen. Dit betekent duizenden baby’s die een gezonde start van hun leven mogen ervaren. Zij financieren wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie en richten zich op een betere opsporing, behandeling en preventie van ziekten vóór, tijdens, en vlak na de geboorte, en van aangeboren afwijkingen.

Online Kerstballenactie

Met de online Kerstballenactie van Strong Babies vieren we samen het grootste geboortefeest van het jaar! Doneer een kerstbal en tuig samen met Strong Babies dit jaar de kerstboom op. Met de opbrengst financiert Strong Babies onderzoek naar vroeggeboorte.

Samen kunnen we zorgen dat er veel geld wordt opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar vroeggeboorte! Ik heb al gedoneerd, doe jij dat ook?Via deze pagina hang je een kerstbal in de digitale Strong Babies kerstboom. Je kunt zelf kiezen hoeveel kerstballen je ophangt, en je kunt zelf je bedrag bepalen. Betalen kan supermakkelijk via iDEAL.

Help je mee?

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *