Lifestyle

Terugblik & doelen 2021

Bij veel mede-bloggers zie ik dat ze deze maand terug kijken naar afgelopen jaar en vooruit blikken op 2021. Doelen worden gesteld, en actieplannen gesmeed.
Dan kan ik natuurlijk niet achterblijven!

En ik heb heel wat doelen voor 2021! Er staan zulke gave dingen op de planning, ik kan bijna niet wachten tot januari. Oké, oké misschien moet ik mijzelf even afremmen nu. Als ik ergens onwijs veel zin in heb en er energie van krijg heb ik nog al eens de neiging om mijzelf voorbij te lopen. Ook dat is een mooi doel voor volgend jaar 🙂

Hoe zag 2020 er voor mij uit?

2020 was vooral een jaar van vallen en opstaan. Omdat ik door de zwangerschap heen vloog was de landing erna wel heftig. Ik moest mijzelf als moeder, vrouw van, vriendin, collega én dochter echt weer even terug vinden. Gelukkig is dat allemaal goed gekomen en weet ik beter dan ooit waar ik voor sta!

Ik ben er ook achter gekomen dat plannen iets is waar ik heel veel aan heb. En dan heb ik het niet alleen over mijn afspraken in de agenda zetten, maar vooral alles wat ik niet moet vergeten, dus mijn daglichtlamp komt er in te staan, lunchen komt er in te staan, alles wat ik doe die dag.

Foto door Burst op Pexels.com

Het werk liep even terug door Corona maar ook dat is sinds november weer lekker op dreef. Ik vind het heerlijk om na te denken over hoe ik mijn collega’s het beste kan ondersteunen en ze goed op weg kan helpen door planningen bij te houden en overzichten te bewaren (ik doe veel meer dan dat, maar dit zijn de hoofdlijnen).

Dit is wel een belangrijke, ik wil mijn telefoon minder gebruiken, ik merk dat ik er soms echt aan vastgeplakt zit. Herkenbaar? Dus januari zou ik graag willen starten met een digitale detox. Wie doet er met me mee?

Persoonlijke doelen

 • Ik ben dit jaar begonnen met de cursus ‘Schrijven voor het web‘ van Laudius. Deze wil ik in de kerstvakantie afronden zodat ik begin 2021 het examen kan doen en mijn diploma kan binnenharken.
 • Planner bijhouden & volhouden – Mijzelf af en toe even afremmen als ik ergens veel energie van krijg is iets wat eigenlijk op nummer 1 zou moeten staan. Sinds kort heb ik de Structuurjunkie planner, en ik merk dat het mij zoveel rust geeft dat ik zie wat ik moet doen, wanneer ik het moet doen, maar ook dat ik niet moet vergeten reistijd mee te tellen. Heerlijk vind ik het, super overzichtelijk en het werkt!
 • Meer tijd voor mijzelf, ik wil graag vaker een lekker bad nemen, een goed boek lezen of afspreken met vrienden (High tea anyone??).
 • Digitale detox – die gaf ik hierboven al even aan. Niet zo leuk als Rick en ik samen op de bank zitten en ik zit weggedoken in mijn telefoon. Dus deze digitale detox ga ik ook inplannen!
 • In aansluiting op de digitale detox; minimaal 1 x per week een avond zonder telefoon. Lijkt mij na die detox toch wel het minimaal haalbare.
 • Minimaal elke 2 weken een uitje met Eefje, al is het maar naar de kinderboerderij. Ik merk dat ik dit veel te weinig doe. Oké, eerlijk is eerlijk, dit komt ook wel een beetje door het hele Corona gebeuren, maar dat mag niet dé reden zijn, toch?
 • Verdiepen in fotografie. Ik heb een mooie Canon camera. Alleen pak ik soms te snel mijn mobiel. Puur gemak is dat. En ik weet ook nog niet voldoende om alles uit de camera te halen. Dus daar ga ik mij in verdiepen.
Foto door Kaique Rocha op Pexels.com

Doelen voor Mama met een wolkje

 • Eén van de spannendste dingen waar ik al even mee bezig ben is de nieuwe website! Vanaf januari 2021 ga ik verder op een nieuwe site! Hoe en wat zien jullie allemaal in januari 🙂
 • En als we dan toch lekker professioneel bezig gaan kunnen visitekaartjes natuurlijk ook niet ontbreken!
 • Ik wil een blogplanner bij blijven houden, dit doe ik nu al in mijn planner, en is heel fijn. Zo weet ik waar ik aan toe ben en wat ik nog moet doen. Ik zal dan 2 blogs in de week blijven publiceren.
 • Het lijkt mij tof om vaste rubrieken te introduceren. Ik zat zelf te denken aan ‘The happy five’, bijvoorbeeld eens in de maand vijf dingen waar ik blij van wordt, of misschien een wekelijkse ‘Plog’? Wat lijkt jou leuk om als vaste rubriek terug te zien?
 • Samen met mijn moeder ben ik bezig om ons verhaal op papier te zetten. Er is genoeg te vinden over het hebben van een depressie. Maar voor de omstanders? Want als moeder van een dochter met depressie zit je soms ook met je handen in je haar. Omdat het soms best fijn kan zijn om herkenning te vinden gaan wij ons verhaal bundelen.

Heb jij tips om doelen te stellen en vast te houden? En wat zijn jouw doelen voor komend jaar?

Liefs,
Nienke


DICLAIMER | Sommige linkjes in dit artikel zijn affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage van de uiteindelijke koop. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om mijn blog in stand te houden 🙂

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *