Lifestyle

Mijn ervaring met de BrellaVio spijkermat + kortingscode

Ik ben niet zo goed in ontspannen waardoor ik vaak niet goed slaap. En nu mocht ik een spijkermat uit proberen. Dat is een mat van stof en 6210 scherpe drukpunten waardoor je volledig kunt ontspannen. Je stimuleert met zo’n spijkermat je bloedsomloop én maakt gelukshormonen aan. Wie wil dat nou niet? Ik in ieder geval wel! In dit blog deel ik mijn ervaring met de BrellaVio spijkermat én ik heb een supervette kortingscode voor je!

Spijkermat

Waar is een spijkermat goed voor?

Toen de mensen achter BrellaVio op zoek waren naar meer geestelijke én lichamelijke ontspanning kwamen zij de acupressuur massagetechniek tegen. Dit wordt ook wel een drukpuntmassage genoemd. Dat bracht hen op het idee van de spijkermat. Er zitten duizenden scherpe drukpunten (zie de foto hierboven) op de mat die druk uitoefenen op energiebanen in jouw lijf. Normaal gesproken zorgen die energiebanen ervoor dat alles goed loopt in je lijf. Heb je echter wat blokkades in je energiebanen dan kun je last krijgen van fysieke of mentale klachten.

Als je een spijkermat gebruikt kun je tot volledige ontspanning komen. Je stimuleert je bloedsomloop, de blokkades op je energiebanen worden vrijgemaakt en als klap op de vuurpijl maak je ook nog eens gelukshormonen aan! En dat hoef je deze Mama met een Wolkje geen twee keer te zeggen!

En dan nu alle gezondheidsvoordelen op een rijtje:

 • Een spijkermat helpt tegen stress- en pijnklachten
 • Het verbetert je energie en je komt in een diepere slaap
 • Het activeert de gelukshormonen
 • Migraine aanvallen kunnen verminderen
 • Menstruatiepijn wordt onderdrukt
 • Het helpt tegen fibromyalgie klachten
 • En je kunt er zelfs autisme en ADHD mee onder controle houden

Hoe gebruik je de spijkermat?

Bij je bestelling van de spijkermat krijg je een mooi e-book ‘Jouw gids naar ontspanning’. In die gids vind je een meditatiecursus, een handleiding voor de spijkermat en een handleiding voor een acupressuur ring (waar ik overigens ook erg benieuwd naar ben).

Het is aan te raden om het gebruik op te bouwen tot je dagelijks 15-30 minuten op de spijkermat kunt liggen. Ben je helemaal nieuw met het gebruik van zo’n mat? Dan kun je het matje op een zachte ondergrond leggen of de topper (stoffen doek) eroverheen leggen. Ben je al wat gewend dan kun je de spijkermat op een harde ondergrond leggen. Dit doe ik nu ook.

Wanneer kun je hem niet gebruiken?

Er zijn een aantal redenen waardoor je een spijkermat beter niet kunt gebruiken. Mocht je twijfelen of het geschikt is voor jou kun je het beste even je arts raadplegen. Hieronder zie je een lijstje wanneer je de mat beter niet gebruikt.

 • Tijdens een zwangerschap
 • Bij huidproblemen
 • Als je ernstige hart- en vaatziekten hebt
 • Bij gebruik van zware bloedverdunnende middelen

Op de website van BrellaVio vind je op de product pagina onder het kopje ‘Wanneer niet gebruiken?’ uitgebreidere informatie hierover.

Brellavio spijkermat

Mijn ervaring met de spijkermat

Afgelopen maand heb ik de spijkermat goed kunnen uitproberen. Ik wist niet zo goed wat ik er van zou kunnen verwachten maar het is me alles meegevallen! In het begin was het wel wennen, maar door de tips uit het e-book op te volgen lig ik er nu iedere avond minimaal een kwartiertje op. Daardoor merk ik dat ik in een diepere slaap kom, ik kan veel beter ontspannen. Normaal gesproken is dat iets waar ik veel moeite mee heb, mijn spieren staan ook vaak en veel aangespannen. Daar helpt de mat dus zeker wel bij!

En ook niet geheel onbelangrijk om te vermelden: De stof is van 100% duurzaam katoen gemaakt, en de drukpunten zijn van BPA-vrij plastic.

Kortingscode Brellavio spijkermat

Ben je benieuwd geworden naar de spijkermat? Je koopt hem voor €34,95, en hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, pastel roze of pastel turquoise (die laatste heb ik). Met de kortingscode: NIENKE15 krijg je 15% korting op je nieuwe spijkermat! En heb je er al een? Ik zou het leuk vinden als je een reactie met jouw ervaring achterlaat.

Bewaar voor later:

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

4 Comments

 1. Wat leuk om je ervaring hierbij te lezen. Wij hebben ook zo’n mat thuis. Het is mij nog niet gelukt om er zo lang op te blijven liggen. Er op te blijven staan overigens wel. Dat geeft al een bijzonder effect aan mijn voeten en de doorbloeding. Misschien moet ik mij er toch eens toe zetten er wat langer op te blijven liggen.

  1. Oh, wat goed! Heb je al eens gedacht om de topper erbij te gebruiken? Misschien kan dat nog helpen om er op te blijven liggen.

 2. […] post met de meeste kliks afgelopen week, was de post Mijn ervaring met de BrellaVio spijkermat van het blog Mama met een […]

 3. […] april van vorig jaar scheef ik een artikel over de Brellavio spijkermat. Ik deelde mijn ervaring en vertelde over de voordelen van zo’n […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *