Carasco-hanglamp-gemaakt-van-rotanstengels
Lifestyle

Tips voor de mooiste sfeerverlichting

Zo af en toe heb ik het idee om de hele woonkamer om te gooien en er dan van alles nieuw in te zetten en de sfeerverlichting aan te passen. Mijn moeder was een held in minimaal ééns per jaar de tafel, bank en stoelen weer anders neer te zetten waardoor de tv weer ergens anders moest, oh, en die ene lamp, die moet ook ergens anders natuurlijk. Mijn vader vond dat allemaal maar gedoe. Toch deed hij het met liefde.

Mocht ik ooit onverhoopt de loterij winnen dan heb ik natuurlijk wel een paar wensen. Een nieuwe lamp, een mooi dressoir, een tof wandmeubel voor de poezen.. Je ziet, heel wat spannende ideeën, die waarschijnlijk nooit tot uitvoering zullen komen. Maar, voor het geval jij wel de loterij hebt gewonnen, of gewoon heel graag je woonkamer wilt verbouwen en toe bent aan een nieuwe lamp heb ik wat tips voor je.

Soorten verlichting

Er zijn verschillende soorten verlichting. Voor een badkamer heb je andere verlichting nodig dan in je woonkamer. Daar wil je kunnen genieten van sfeervolle verlichting. Althans, ik wel! En in de badkamer heb je goede verlichting nodig om bijvoorbeeld je make up te kunnen doen. Voor de woonkamer kun je kiezen voor een gave vloerlamp maar bijvoorbeeld ook voor een toffe lichtslinger. Die staat erg leuk maar heeft totaal geen functie.

Boven de eettafel kun je dan weer gebruik maken van een gave hanglamp die je het liefste nog kunt dimmen. Zo creëer je precies de goede sfeer voor dat ene etentje met vrienden. En als je aan de eettafel zit te werken zet je hem gewoon wat feller zodat je de kleine lettertjes met gemak kunt lezen.

Het effect op je gemoedstoestand

Fijne sfeerverlichting zorgt er bij mij ook altijd voor dat ik me een stukje beter voel. Het is fijn om een plek in huis te hebben waar ik tot rust kan komen en kan opladen voor de volgende dag. Maar te donker is voor mij dan weer niet oké. Daar word ik zelf ook altijd wat ‘donker’ van. Zachte en warme sfeerverlichting maakt dat ik me kan ontspannen. Koelere verlichting zorgt juist weer voor een verhoogde concentratie. Licht heeft dan ook een behoorlijk effect op de gemoedstoestand!

Mijn favoriet is de industriële lamp. Ik hou wel van een stoer randje in huis. Maar wat ik dan ook wel weer tof vind zijn lampen van bananenblad of rotanstengels, die maken een onwijs mooi schouwspel op de muren als ze branden. Alleen zou dit niet echt bij ons in huis passen denk ik. Dan zouden we echt alles om moeten gooien en hele nieuwe meubels moeten aanschaffen.

Doe mij maar gewoon een gave massief houten lampenstandaard met een stoere kap er op. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Lees ook: Wolvenkinderen
Lees ook: Mijn favoriete shops

Liefs
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

2 Comments

  1. Bedankt voor de leuke tips. Wij verhuizen binnenkort dus kunnen we alles opnieuw inrichten. Het ideale moment dus om er terug wat moois van te maken.

  2. […] Lees ook: Zero waste in de badkamerLees ook: Tips voor de mooiste sfeerverlichting […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *