wolvenkinderen
Lifestyle

Wolvenkinderen; op ontdekkingstocht!

‘Wolvenkinderen’ is een collectie van recepten en activiteiten voor kinderen jonger dan 100 jaar. Hutten bouwen, modderkastelen maken, worstjes roosteren bij het kampvuur en speuren naar wilde dieren. Hoog tijd om binnen zitten met een scherm in te ruilen voor buiten rennen door de natuur. Dresscode? Outdoor! 

Wil je graag op ontdekkingstocht in een wereld die barst van de avonturen en mogelijkheden? Dan is het boek ‘Wolvenkinderen’ voor jou. Het is een boek vol met actie, om iets binnen in jou aan te wakkeren en in beweging te zetten. Avontuurlijk, spannend en helemaal op maat.

Over de schrijvers van Wolvenkinderen

Wolvenkinderen wordt in eigen beheer uitgegeven door Roosje Koninckx en Richard Van der Vieren. Roosje is behalve trainer, psychologe en moeder van drie dochters, ook mede-eigenaar van bio-boerderij De Baarbeekhoeve waar contact met voeding, de natuur en elkaar centraal staat. Richard is filmmaker en documenteert al ruim tien jaar het reilen en zeilen van grote DJ-namen als Steve Aoki, Netsky en Marshmello. Tussen het toeren door kwam hij op de Baarbeekhoeve terecht, waar het idee voor dit boek werd geboren. Zie voor meer info ook www.wolvenkinderen.com

Wolfpack

Het klinkt als de titel van en spannende avonturenfilm en daar heeft het leven volgens dit boek ook best wat van weg. Richard en Roosje waren vroeger echte buitenkinderen, maar de tijden van hangen in bomen zijn veranderd in tijden van hangen achter schermen. Zelfgebouwde kampen staan leeg en smartphones kunnen niet tegen modder. Het raakte hen dat kinderen – maar ook volwassenen – vergeten leken te zijn hoe leuk het is om buiten te spelen en hoe goed het voelt om je vies te maken. Daarom hebben ze ‘Wolvenkinderen’ gemaakt, een boek waarmee iedereen moeiteloos de weg terug naar buiten vindt. Om te proberen, te experimenteren en dingen te laten (mis)lukken. Het hoort er allemaal bij als je deel uitmaakt van de wolfpack. 

Wolvenkinderen

Echte helden

Roosje over het idee achter ‘Wolvenkinderen’: “Vroeger sloegen we ’s morgens vroeg de deur achter ons dicht en kwamen we alleen ’s middags even thuis om te eten. Ik weet nog precies hoe het voelde om voor het eerst een kikker in mijn hand te houden, hoe trots ik was toen ik mijn eerste vogelnest ontdekte. Geen enkel kind beleeft ooit zijn of haar beste dag achter een scherm, in de wijde wereld is waar het gebeurt!” Richard vult aan: “Dit boek is het antwoord op de vraag: wanneer zijn we het afgeleerd om onze eigen helden te zijn? Wat je er precies mee doet bepaal je helemaal zelf. Het is geschreven om te inspireren. Om weer echte helden te worden, die vuile broeken dragen en opstaan als ze vallen. Echte helden die samen oplossingen zoeken, zodat hun wereld beter en leuker wordt.” 

Prijs & verkrijgbaarheid

Het boek Wolvenkinderen is online verkrijgbaar op www.wolvenkinderen.com voor €29,90.

Pagina’s | 209 | ISBN | 9789090313849 | NUR | 410 – 450 | Uitvoering | Hardcover | Druk Organic | 100% CO2 neutraal gedrukt, met een FSC label

Lees ook: Boekenplankje
Lees ook: 5 favoriete baby shops

Liefs
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

8 Comments

 1. Super! En hier kan ik zo over meespreken aangezien ik die tijd nog gekend heb. Lekker een ganse dag in de weide achter onze woning spelen. Achter de koeien aanlopen. Konijntjes gaan zoeken. Op plastiek zakken op de sneeuw de helling afglijden. In de bomen klimmen om aan die kersen te geraken. Ah wat een tijd zeg !

  1. Jaaa, heerlijk he! Ik zou zo terug willen in de tijd 🙂

 2. Frederique says:

  Ah ik ben gek op dat soort boeken. Toen mijn kids jonger waren, ondernamen we vaak dit soort activiteiten. Nu krijg ik ze helaas wat moeilijker mee 🙂

 3. Wat een leuk boek, ik was vroeger ook echt een buiten kind. En nu nog steeds. Heerlijk in de tuin of vijver rommelen

 4. Wat leuk! Hier 3 buitenlander, ik denk dat dit wel een aanwinst voor onze boekenkast kan zijn!

  1. Moet dus 3 buitenkinderen zijn!

 5. Dit lijkt me echt een super leuk boek voor avontuurlijke kinderen

 6. […] ook: Wolvenkinderen Lees ook: Mijn favoriete […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *