badkamermeubel
Lifestyle

Van rommel naar rust met het juiste badkamermeubel

Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuw badkamermeubel. We hebben nu naast de wastafel twee open kasten (de goedkoopste van de IKEA) staan. En met verloop van tijd wordt dat toch wel erg rommelig. Vooral als je in de ochtend haast hebt om je tanden te poetsen, haren te kammen en wat make up op te doen terwijl je eigenlijk een kwartier geleden al de deur uit had gemoeten.

Vaak gooi ik mijn spullen dan op goed geluk in de kast en blijft het daar liggen tot ik het weer nodig heb. En de handdoeken passen eigenlijk ook net niet goed in de kast. Vooral die lekker grote badlakens. Dus die prop ik er altijd maar een beetje in. Want ik kan ze wel anders vouwen, maar dan heb ik weer meer plankjes nodig om ze kwijt te kunnen.

Inspiratie voor badkamermeubels

Bij het opdoen van inspiratie vind ik het heerlijk om lekker op internet te speuren. En ik moet zeggen dat het wel erg verleidelijk is om de hele badkamer opnieuw in te richten. Want in mijn zoektocht naar badkamermeubels kom ik me toch pareltjes tegen. Check bijvoorbeeld dit badkamermeubel van mango hout en deze hexagon spiegel. En er bestaat zelfs een echte Barbapapa spiegel! Hoe geniaal!

Kolomkast Boss & Wessing Mango Wood badkamermeubel

Ik zie het al helemaal voor me. Maar ik heb helemaal geen nieuwe badkamermeubels nodig. Ik heb alleen een nieuwe badkamerkast nodig. En ik denk dat ik voor massief hout ga, aangezien dat een stuk langer mee gaat dan MDF. Wel wat duurder, maar volgens mij is dat het zeker wel waard. Dit badkamermeubel, die ik echt prachtig vind, is gemaakt van mango hout. Lekker duurzaam want de boom wordt pas gekapt als hij zijn vruchten heeft gedragen.

Kwaliteit is pre

Dit keer wil ik voor goede kwaliteit gaan, en geen goedkoop kastje wat maar even mee gaat in huis halen. De oude open kasten gaan dan denk ik of naar de schuur of ik zet ze op de weggeefhoek zodat ik ze nog niet weg hoef te doen. Dat zou zonde zijn. Ik twijfel alleen nog tussen een ladekast of twee hoge kasten naast elkaar.

Zoals je ziet ben ik er nog lang niet uit. Eeuwige twijfelkont hier. Ik ga nog even verder speuren op internet. De enige eis die ik nu heb is dat het een gesloten kast moet zijn. Weg met die eeuwige rommel in de open kast. Het idee is leuk hoor, maar als ik chaos in mijn hoofd heb, heb ik ook automatisch chaos in huis. En andersom werkt dat net zo.

Heb jij nog goede tips?

Lees ook: Zero waste in de badkamer
Lees ook: Yoga voor ontspanning en zelfzorg

Liefs
Nienke


DISCLAIMER | Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

4 Comments

 1. Ik ben ook niet echt fan van open kastjes.
  Het is precies zoals je het omschrijft: het oogt snel rommelig.
  Is goed om deco spulletjes erin te plaatsen, maar in een badkamer wens je uiteraard dat alles praktisch is.
  De stijl van het kastje dat je op het oog hebt, vind ik prachtig.
  Echt wel mijn stijl.
  En eens iets anders dan het standaard wit.

 2. […] Lees ook: Zero waste in de badkamerLees ook: Van rommel naar rust […]

 3. […] Lees ook: Verduurzamen met zonnepanelenLees ook: Hoe kies je een nieuw badkamermeubel? […]

 4. […] Lees ook: Duurzame menstruatieproductenLees ook: Van rommel naar rust met het juiste badkamermeubel […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *