De anticonceptie bijbel en het anticonceptie dagboek
Mama zijn

Review | De anticonceptie bijbel + gratis dagboek!

Nadat ik het artikel over mijn ervaring met de koperspiraal had bijgewerkt en mij flink had ingelezen in alle verschillende soorten anticonceptie kwam ik het boek De Anticonceptiebijbel tegen. Hoe fijn is het dat alles wat je wilt weten over anticonceptie in een boek is samengevat? En niet alleen praktische informatie, ook ervaringen van vrouwen en mannen met verschillende methodes komen aan bod. Ik las het boek, in dit artikel lees je wat ik ervan vind en of het wat voor jou kan zijn.

De Anticonceptiebijbel
“Het complete overzicht van alle anticonceptiesoorten. Van de pil tot natuurlijke methodes. Met alle ins & outs over gebruik, bijwerkingen, hormonen en meer. Track je cyclus en methode in het dagboek.”

De Anticonceptiebijbel en Het anticonceptiedagboek
De Anticonceptiebijbel en Het anticonceptiedagboek

Verschillende soorten anticonceptie

Waar denk jij aan bij het woord anticonceptie? Ik denk dat de meesten van jullie direct aan de pil of hormoon- of koperspiraal denken. Maar er zijn zoveel meer soorten anticonceptie. En om een weloverwogen keuze te maken vind ik het belangrijk om onderzoek te doen naar de verschillende soorten en methodes. Want niet alles werkt voor iedereen even goed. En waar wil je het voor gebruiken? Wil je anticonceptie om zwangerschap te voorkomen of om je menstruatie te reguleren?

Misschien zegt je huisarts wel direct, ach ga maar aan de pil. Maar er zijn al zoveel verschillende soorten pil! Hoe weet je nou welke het beste bij jou past? En wat zijn eigenlijk de bijwerkingen? Om goed voorbereid te zijn moet je wat mij betreft De Anticonceptiebijbel gelezen hebben.

Waarom de Anticonceptiebijbel?

LotteLust is een online magazine, gemaakt om vrouwen over seksualiteit te leren, te amuseren en te fantaseren. Je vindt er van alles, zolang het maar taboedoorbrekend en vrouwvriendelijk is.

De Anticonceptiebijbel is geschreven door LotteLust.nl en Laura Hiddinga. Zij besloten een helder en duidelijk boek te schrijven over alles wat je maar wilt weten van welke vorm van anticonceptie. En dat is gelukt! Het is een boek vol praktische informatie geworden.

LotteLust.nl en Laura Hiddinga schreven eerder al het boek Kom je ook? Een informatief en praktisch boek vol tips om alleen, of met een partner, toe te werken naar meer en betere orgasmes. Kom je ook? koop je via deze link voor €15,-.

De Anticonceptiebijbel

De anticonceptie bijbel
De Anticonceptiebijbel

Hét overzicht van alle anticonceptie middelen en methodes

“Door de praktische informatie (o.a. de werking, effect op je hormoonhuishouding, kosten) te combineren met ervaringen van andere vrouwen. Ook deelt LotteLusts huisseksuologe Marjolein Abma de invloed op het seksleven per methode. De anticonceptiebijbel is een complete en toegankelijk geschreven informatiegids – in een stijlvol jasje.”

De Anticonceptiebijbel staat vol prachtige tekeningen, het is overzichtelijk, en in een fijne taal geschreven. Door dit boek te lezen weet je straks alle ins en outs en kun je een goede keuze maken in anticonceptie die op jouw wensen is afgestemd.

Drie delen

Het eerste deel gaat in op wat anticonceptie eigenlijk is, hoe lang het al bestaat en wat er vroeger als anticonceptie werd gebruikt. Erg leuk en informatief om te lezen. Al moet ik er niet aan denken om steentjes in mijn baarmoeder (AUW!) te hebben tegen een zwangerschap.

Deel twee gaat in op de verschillende soorten anticonceptie, werking, gebruik en voor- en nadelen. Welke anticonceptie heeft de minste hormonen, welke anticonceptie heeft de minste bijwerkingen en welke anticonceptie is het minst schadelijk? Dit en meer vind je in deel twee. Wat ik in dit deel erg fijn vind zijn de verschillende ervaringen die bij elke soort anticonceptie wordt uitgelicht, zowel negatief als positief.

En als laatste deel drie. Want wat als je toch onverhoopt zwanger raakt? Of misschien wil je overstappen of stoppen. Dit deel behandelt die drie onderwerpen op een fijne manier, je krijgt goede tips aangereikt.

Het Anticonceptiedagboek

Het anticonceptiedagboek
Voorkant Het anticonceptiedagboek
Het anticonceptie dagboek
Binnenkant Het anticonceptiedagboek

Het Anticonceptiedagboek is naar aanleiding van De Anticonceptiebijbel geschreven. Je kunt het dagboek ook prima zonder het lezen van De Anticonceptiebijbel gebruiken. Met het dagboek houd je zes maanden lang elke dag bij hoe je je voelt. Lichamelijk maar ook mentaal. Dit doe je met behulp van de verschillende icoontjes, notities en op welke dag in je cyclus je zit. Na die zes maanden heb je een mooi overzicht en kun je het effect van jouw gekozen anticonceptie methode evalueren.

Wil je het Anticonceptiedagboek los bestellen? Dat doe je via deze link, je koopt hem voor €9,99.

Mijn ervaring met anticonceptie

Ik heb zelf natuurlijk ook wat ervaring met anticonceptie, zo heb ik de combinatiepil, prikpil en koperspiraal gehad. Over mijn ervaring met de koperspiraal schreef ik een blog, klik op deze link om de blog te lezen.

 • Combinatiepil Microgynon en Ministat
  Deze gebruikte ik in het begin. Dit ging altijd goed, ik ben overgegaan op de prikpil toen ik een serieuze relatie kreeg. Ik had nog al eens de neiging om een pil te vergeten, niet erg handig.
 • Prikpil Sayana
  Deze prikpil heb ik anderhalf jaar gehad. Maar omdat deze elke keer op dezelfde plek in mijn been werd geprikt (wist ik veel dat dat om en om moest) kreeg ik flink wat littekenweefsel. Ik had op een gegeven moment een plek zo groot als een ei op mijn been. Daarom ben ik toen gestopt met de prikpil en heb ik even geen anticonceptie gehad.
 • Koperspiraal T-safe
  Toen ik na de pauze van anticonceptie een relatie met Rick kreeg ging ik voor de koperspiraal. Ik reageerde niet zo goed op hormonen, dus was de keuze op de T-safe gevallen. Helaas heb ik deze maar een korte tijd gehad, het deed me onwijs veel pijn iedere menstruatie.
De anticonceptiebijbel en Het anticonceptiedagboek

Anticonceptie na de bevalling

Na de geboorte van Eefje stond de huisarts al snel op de stoep met de vraag voor welke anticonceptie ik na de bevalling zou gaan. Ik heb hier nog even mee gewacht, het eerste halfjaar moest ik er niet aan denken om seks te hebben. Dat is overigens niet gek, veel vrouwen hebben dit. 5 maanden na de bevalling liet ik de koperspiraal plaatsen, ik gaf nog borstvoeding, en niet elke pil is dan geschikt als anticonceptiemiddel.

 • Koperspiraal Ballerine
  Na de bevalling van Eefje koos ik voor de Ballerine koperspiraal, een spiraal die vele malen flexibeler en dus pijnlozer zou moeten zijn dan de T-safe. Toch heb ik deze ook niet lang gehad. Na alle negatieve berichten heb ik ook deze laten verwijderen.
 • Mannencondoom
  Sindsdien gebruiken Rick en ik het mannencondoom. Even geen anticonceptie meer in of aan mijn lijf (op dat rubbertje na dan).

Je koopt De Anticonceptiebijbel voor €19.99 via deze link. Helemaal tof is dat je er nu een gratis dagboek bij krijgt!

De anticonceptie bijbel en het anticonceptie dagboek

Ik ben wel benieuwd, wat gebruik jij voor anticonceptie? Of gebruik je helemaal niets?

Liefs,
Nienke


Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

4 Comments

 1. Het is zo belangrijk dat vrouwen goed onderwezen worden op wat alle mogelijkheden zijn en dat ze hun cyclus bij kunnen houden. Echt top! Zeker voor vrouwen die net met anticonceptie willen beginnen!

 2. […] ook: Het boek De anticonceptiebijbelLees ook: 5x kortingscodes op mascara, tandpasta en […]

 3. […] je eerst meer weten over alle (20!) vormen van anticonceptie? Dan kan ik je het boek ‘De anticonceptiebijbel‘ van harte aanraden. Dit boek is een compleet overzicht van alle vormen anticonceptie met een […]

 4. […] Wat doe jij aan persoonlijke intieme hygiëne tijdens je menstruatie? Wil je trouwens meer weten over hoe je menstruatiecyclus werkt en wat voor anticonceptiemiddelen er zijn? Lees dan even de blog over de Anticonceptiebijbel. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *