Ellie de Olifant Ontdek de seizoenen
Lifestyle Mama zijn

Ellie de olifant – Ontdek de seizoenen

Half mei is het eerste boek van het populaire karakter Ellie de Olifant verschenen bij uitgeverij Kluitman. Het is een rijk geïllustreerd kartonboek voor peuters, met verschillende zoekplaten. Zo kan je kleintje de seizoenen bekijken, zoeken, aanwijzen en ontdekken. Ik ontving een recensie-exemplaar, en ging samen met Eefje op ontdekkingsreis door de seizoenen. Lees je mee? 

Wie is Ellie de Olifant? 

Misschien ken je Ellie de Olifant al van NPO Zappelin. De animatieserie wordt dagelijks uitgezonden op NPO en is erg populair! Ellie is een nieuwsgierige en sympathieke olifant. Ze beleeft de grappigste en soms bizarre avonturen. Met haar speciale slurf kan ze wonderen laten gebeuren. Het is gericht op kinderen van 0-2 jaar, maar ook oudere kinderen vinden het prachtig.

In niet-gesproken korte en grappige animaties kunnen kinderen zien hoe geweldig en magisch de wereld van Ellie is. De afleveringen zitten vol humor en grappige geluidjes. Het design van Ellie de Olifant zijn aantrekkelijk voor kleuters, peuters en baby’s, maar eigenlijk is het hartstikke leuk voor jong én oud! 

Ellie de Olifant Ontdek de seizoenen
“Stap in de vrolijke wereld van Ellie de Olifant en haar vriendjes en bekijk alle seizoenen op de 8 zoekplaten.” 

Ellen Langendam 

Ellen Langendam is zelfstandig vormgever, conceptontwikkelaar en characterdesigner. Ze bedacht Ellie de Olifant toen ze werd gevraagd om drie studenten van Media College Amsterdam te begeleiden. Samen bliezen ze leven in Ellie waarna Ellen 10 scripts en de volledige serie van 10 afleveringen maakte.

Art Wise, de producent van de animatieserie, is het ontwerp- en productiebedrijf van Ellen Langendam. Ellen zet zich met haar expertise in characterdesign in om een glimlach op ieders gezicht te krijgen. En dat lukt! Want niet alleen Eefje is groot fan van Ellie, stiekem vind ik het zelf ook erg leuk om te kijken.  

Ellie de Olifant – Ontdek de seizoenen 

Ellie de olifant boek
Ellie de Olifant eerste boek
Ellie de Olifant kijk- en zoekboek

Wat het eerste opvalt is hoe stevig het boekje is. Gemaakt van dik en stevig karton en ontzettend vrolijk door alle gebruikte kleuren. Op de voorkant staat Ellie en krijg je al een kleine indruk van de vier seizoenen. Het nodigt zeker uit om verder te kijken! 

Het kijk- en zoekboek is mooi ingedeeld met voor ieder seizoen 2 grote zoekplaten. De eerste is een uitgebreide kijkplaat met rondom tekeningen en woorden. De tweede plaat is er een zonder woorden en met een vergrootglas, bedoeld om te zoeken dus. Ik vind het boek er geweldig uitzien, maar wat vindt de echte recensent van Ellie de Olifant – Ontdek de seizoenen er eigenlijk van? 

Recensent Eefje 

Eefje dook direct bij het krijgen van het boek in de zoekplaten. Ze wees bijna alles aan, en ze kon ook goed vertellen wat het was. Soms wist ze het niet goed en wees ze het aan waarna ze mij vroeg wat het was. Het valt me op dat Eefje eigenlijk al meer woorden kent dan ik dacht! We hebben het boek geloof ik wel 8 x overnieuw doorgekeken de eerste dag.  

De rest van de dagen pakte ze het boekje er ook vaak even bij. Ik kan merken dat ze het leuk vindt. Wat ons betreft is Ellie de Olifant dan ook een echte aanrader! En het is trouwens niet alleen leuk om te krijgen, het is ook een erg leuk cadeau om te geven, als kraam cadeau bijvoorbeeld. 

Ook zo gek van Ellie? 

Zijn jij en je kind nou ook helemaal gek van Ellie? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Ellie de Olifant. Hier vind je onder andere toffe merchandise zoals handdoeken, een klok, notitieboekjes en meer, leuke DIY-projectjes zoals kleurplaten, slingers en een doolhof maar ook de mooiste wallpapers voor je telefoon of bureaublad.  

Je koopt kijk- en zoekboek Ellie de Olifant – Ontdek de seizoenen bij uitgeverij Kluitman, waar je sowieso heel goed terecht kunt voor kinderboeken. De Kameleon, Kruimeltje en Afke’s tiental, maar ook Bobbi, Stine Jensen, Heksje Lilly, Koek Kampioen, paardenboeken, AVI-boeken en meer, je vindt ze allemaal bij Kluitman.  

Ontdek de seizoenen | Ellie de Olifant | Ellen Langendam | €13,50 | 10 pagina’s | Uitgeverij Kluitman | 978 90 206 9311 9 

Ga jij binnenkort ook samen met je kleintje alle seizoenen ontdekken? 

Lees ook: Woezel & Pip verzorgingslijn
Lees ook: De overgang naar een peuterbed

Liefs,
Nienke


DISCLAIMER | Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen voor een recensie. Dit beïnvloed mijn mening echter niet.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

2 Comments

  1. […] ook: Ellie de OlifantLees ook: Snuggs menstruatieondergoed getest + […]

  2. […] Lees ook: Boekrecensie Ellie de Olifant: ontdek de seizoenen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *