Menstruatie ondergoed Moodies Undies
Lifestyle

Menstruatie ondergoed van Moodies Undies

Het wordt steeds gewoner, menstruatie ondergoed. Gelukkig maar, want tampons, maandverband en inlegkruisjes zorgen voor flink wat afval. En misschien denk je bij menstruatie ondergoed aan super dikke en ouderwetse oma onderbroeken waar je nog niet dood in gevonden wil worden maar niets is minder waar! In de menstruatie broekjes van Moodies Undies voel je je zelfverzekerd en kun je de hele wereld aan!

Wat is menstruatie ondergoed?

De naam zegt het al, ondergoed voor tijdens je menstruatie. Je kunt het zien als vervanger van maandverband of tampons. Het is een stuk duurzamer en milieuvriendelijker, want je hebt er geen afval van. Scheelt je zo prullenbakken vol tampons en maandverband! Want laten we eerlijk zijn, dat tikt aardig aan als je elke menstruatie 7/8 tampons per dag gebruikt.

Menstruatie ondergoed Moodies Undies

Hoe werkt een menstruatie onderbroek?

Menstruatie ondergoed werkt eigenlijk net als maandverband. Het absorbeert doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende lagen. De eerste laag zorgt ervoor dat het vocht snel opdroogt waardoor je je schoon en droog voelt.

De tweede laag absorbeert de vocht en zorgt ervoor dat het vocht wordt verspreid. En de derde laag is waterproof zodat je niet doorlekt. Die is waterdicht en tegelijk ook ademend.

Absorbeert het wel goed?

Sinds ik geen koperspiraal meer heb is mijn menstruatie ineens veel lichter. Waar ik voorheen elke twee uur mijn menstruatiecup moest legen, én een maandverband nodig had omdat ik anders doorlekte, kan ik nu rustig 12 uur met een cup. Voor de lichte dagen heb ik mijn cup eigenlijk niet nodig, en kan ik voldoen met menstruatie ondergoed.

Gemaakt van bamboe

Waar je bij de andere aanbieders van menstruatie ondergoed ziet dat ze vooral zijn gericht op dames, zijn het bij Moodies Undies juist ook de meiden die met een gerust hart kunnen shoppen. Ik kan mij zo voorstellen dat tampons als jong meisje wel wat eng zijn, en maandverband, zo’n grote lap in je onderbroek, daar kun je wat onzeker van worden.

High waist hiphugger menstruatie broekje

Hoe was je het ondergoed?

Zodra je jouw menstruatie ondergoed binnen hebt gooi je hem eerst in de was. Erg belangrijk, want als je dit niet doet voor je hem gebruikt absorbeert hij niet goed.

Als je hem een dag hebt aangehad en je hebt gebloed spoel je hem eerst in koud water uit. Of je neemt hem mee onder de douche. Wat jij prettig vindt.

Daarna kan hij in de wasmachine op maximaal 30 graden gewassen worden.

Let wel op dat je geen wasverzachter gebruikt! Dat is niet goed voor je menstruatie ondergoed. En stop hem niet in de droger! Hang hem op aan de waslijn, zo zorg je ervoor dat het ondergoed hun werking niet verliest.

Hoe lang gaat menstruatie ondergoed mee?

Menstruatie ondergoed van Moodies gaat als je hem wast zoals voorgeschreven zo’n 2 tot drie jaar mee, dat zijn ongeveer 50 wasbeurten. En dat scheelt nog al wat tampons en maandverband!

Mijn ervaring met menstruatie ondergoed

Wat mij als eerste opvalt is de verpakking. Een simpele envelop met daarin een vrolijke kaart en een kartonnen envelop. Op de envelop staat hoe je hem moet gebruiken en welke variant menstruatie ondergoed er in zit.

Ik heb gekozen voor de high waist hiphugger in maat L. Ik vind high waist broekjes sowieso erg fijn zitten, en een string zou ik niet op de hevigere dagen willen dragen. De dag dat ik hem heb gedragen was ik thuis, ik had geen afspraken staan (al had ik die wel, dan waren ze hoogstwaarschijnlijk nog online ook).

Dit broekje is gemaakt van spandex/nylon en voelt erg fijn aan, het voelt heel zacht en dun, bijna zijde achtig, terwijl het wel goed absorbeert. Ik voel niet dat het nat is, het bloed wordt goed opgenomen door de stof. Het ruikt ook niet, en na een dag dragen voel ik me nog net zo zeker als toen ik hem net het eerste uur aan had.

Op mijn heftigste dagen zou ik het broekje dragen in combinatie met mijn menstruatie cup, maar voor de lichtere dagen is het prima te doen zonder een combinatie.

Giving back

Door een bundel van 5 moodies te doneren aan personen die geen middelen hebben om menstruatie producten aan te schaffen gaan ze samen met De Sociale Kruidenier menstruatie armoede tegen! En dat lijkt misschien niet veel, maar zo zorgen ze er wel voor dat diegene de komende twee jaar is voorzien van menstruatie producten!
Meer daarover lees je hier.

Wil je ook menstruatie ondergoed kopen? Check dan zeker even Moodies Undies!

Liefs,
Nienke


DISCLAIMER | Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen voor een samenwerking. Dit beïnvloed mijn mening echter niet.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

14 Comments

 1. Handig! Maar vraag mij wel af hoevaak je een nieuwe onderbroek moet aantrekken omdat je het met een tampon of maandverband de hele dag door verschoond.

  1. Ligt er net aan hoe hevig je menstruatie is! En er zijn verschillende absorptie mogelijkheden. Met de ene kun je dus langer dan bijvoorbeeld die voor lichtere dagen.

 2. Jolanda says:

  Wauw eindelijk is een merk dat wat aan onze menstruatie gaat doen. Heb altijd het gevoel dat alles “voor de vrouw” bedacht en ontworpen is door de man. Ken je dat? Leuk om te weten

 3. Lindaschrijfthetop says:

  Ik heb vanwege het ongemak met verschonen enz. de mirena spiraal genomen, daardoor ben ik nu nooit meer ongesteld.

 4. Ik heb menstruatie ondergoed nog nooit gebruikt. Meestal grote en dikke maadverbanden. Dat het Milieuvriendelijker is is erg goed, ook duurzaam. Trek je de onderbroek dan onder een onderbroek aan?

  1. Nee, het is echt een vervanger van de gewone onderbroek 🙂

 5. Het is idd duurzaam. Toch zou ik het niet zo snel gebruiken. Ik vind het niet een heel fijn idee.

 6. Oké, ik heb gelukkig sinds kort mijn maandstonden niet meer.
  Toch zou ik er persoonlijk niet voor kiezen omdat het ‘duurzamer is’.
  Het lijkt me niet echt gebruiksvriendelijk. Ik zou het niet leuk vinden om na het verschonen, mijn ‘gebruikte’ ondergoed terug te moeten meenemen in wat? mijn handtas?
  Je loopt toch ook niet met je gebruikte maandverband / tampons rond.

  1. Het verschil is dat je hier langer mee kunt dan een tampon. Je kunt dit ondergoed gerust een dag aan hebben. Dus als je in de ochtend opstaat doe je hem aan, en als je ‘s avonds naar bed gaat weer uit.

 7. Fijn om te lezen dat dit menstruatie ondergoed je zo goed bevalt

 8. Tja, ik weet niet of ik dit wel zo fijn zou vinden in het gebruik. Ik vraag me dan toch af hoe je het doet met verschoningen, want om zo’n broekje nu de hele dag te dragen terwijl je anders een paar keer je tampon of maandverband verwisselt…

 9. Ik weet ook niet goed hoe ik hier tegenover sta. Uitproberen is de boodschap en het persoonlijke antwoord dan.😃 Met mijn mirena spiraal zijn mijn maandstonden al sindsdien uitgebleven.😅

 10. Mandy Eggens says:

  Ik had hier nog nooit van gehoord, ik word niet ongesteld (prikpil) maar ik weet niet of ik dit zou durven. Ik zou bang zijn dat hij zou doorlekken en dat het gaat stinken.. maarja dat is zelf ervaren dus want jij had er geen last van.

 11. […] benieuwd naar duurzame alternatieven voor maandverband of tampons? Ik schreef een artikel over menstruatieondergoed. Misschien is het wel wat voor […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *