Cupcake bakken met kind
Lifestyle

Cupcakes bakken met je kind | 5 Tips

Eefje is vaak erg nieuwsgierig als ik in de keuken bezig ben. Dan pakt ze haar krukje en komt ze naast me staan. Soms mag ze me dan helpen, en soms kijkt ze alleen heel geïnteresseerd toe. Maar als ik samen met mijn kind cupcakes ga bakken, dan mag ze los gaan! En wat vindt ze dat heerlijk om te doen. Maar het allerleukste is natuurlijk het eindresultaat. Naast dat samen bakken erg leuk is, is het ook nog eens leerzaam.

Nu snapt Eefje nog niet zo goed wat er allemaal gebeurt, ze is 2,5 jaar, maar het helpen met mixen, roeren en in de vormpjes gieten vindt ze erg spannend. Binnenkort mag ze me helpen met een heus eigen kleutermes. Dat is een speciaal mes voor kinderen, niet scherp maar ze kan er wel zachte dingen mee snijden. Nu is het natuurlijk hartstikke leuk om samen met je kind te bakken.

Maar hoe zorg je ervoor dat het een succes wordt? Ik deel in deze blog 5 tips en tricks, zodat je straks gezellig samen bezig bent in de keuken en de mooiste, maar vooral lekkerste, cupcakes op tafel zet!

Tekst gaat verder onder de foto

Cupcake of muffin?

Is een cupcake nou hetzelfde als een muffin? Ja en nee. Het cakegedeelte heet een muffin, maar met de versiering of topping wordt het een cupcake. En als je een cupcake wilt maken is het handig dat ze zo glad mogelijk zijn. Muffins daarentegen mogen best een beetje slordig uit het blik komen. Hoe je het ook wilt noemen, het smaakt beiden heerlijk!

Ik noem eigenlijk alle cakejes cupcakes. Muffins vind ik zo Amerikaans klinken. In mijn hoofd zijn ze ook erg vet. Maar misschien heb ik gewoon nog niet de juiste muffins in handen gehad. Kan natuurlijk ook! Na dit zijstraatje komen dan wat mij betreft dé vijf gouden tips om de mooiste cupcakes te bakken, samen met je kind.

5 tips voor de perfecte cupcakes

Sjah, de perfecte cupcake bakken samen met je kind is wel erg hoog weggelegd. Al ligt het er natuurlijk wel aan wat je onder perfect verstaat. Versta je vooral dat je een gezellige middag hebt gehad dan heb je de perfecte cupcake in handen. Maar als je cupcake er tip en top uit moet komen te zien is het handiger om dit niet samen met je kind te doen. Hoe dan ook, hieronder een aantal handige tips.

  • Het ligt er natuurlijk wel aan hoe oud je kind is, maar een mooie eerste stap is om samen met je kind leuke cupcake recepten uit te kiezen en samen de boodschappen te doen.
  • Je kunt er voor kiezen een basisrecept voor muffins te gebruiken en daarna je fantasie (of die van je kind) de vrije loop te laten om ze mooi te versieren.
  • Ben je niet zo goed in het zelf verzinnen? Kijk dans een bij de Lammetjes cupcakes of IJsberenpoot-cupcakes. Misschien is dat wel iets voor jullie.
  • Proef tussendoor eens hoe de verschillende ingrediënten smaken. Is het zoet, kruidig of juist zuur? Proeven is niet alleen lekker, zo leert je kind tijdens het cupcake bakken ook verschillende smaken kennen.
  • Laat je jonge kind de koekjes versieren, of de ingrediënten mengen in een kom. Een ouder kind kan de ingrediënten afwegen en klaarzetten.

Tekst gaat verder onder de foto

Wat heb je nodig voor het bakken van cupcakes met je kind?

Om goed voorbereid cupcakes te kunnen bakken met je kind is het goed om ervoor te zorgen dat je al wat dingen klaar hebt staan. Hierbij kun je denken aan de volgende punten:

  • Een krukje of learning tower. Die laatste is vooral handig omdat er horizontale balken aan bevestigd zijn zodat je kind niet zomaar kan vallen.
  • Een schort en een koksmuts. Kinderen vinden het superleuk om zich te verkleden, dus doe lekker mee en maak er een echt feestje van!
  • Geduld. Het gaat hoe dan ook een rommeltje worden op je aanrecht. Maar, dat kun je met een doekje zo weer weghalen. Geniet vooral van het samen ontdekken en maken.
  • Bakspullen, de ingrediënten en een oven. Maar dat spreekt geloof ik wel voor zich.

Bak jij wel eens samen met je kind? En heb je nog leuke tips? Ik hoor ze graag!

Lees ook: De leukste kinderkleding voor meiden
Lees ook: Hoe stap je over op wasbare luiers?

Liefs,
Nienke

DISCLAIMER | Uitgelichte foto door Tim Douglas.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

1 Comment

  1. […] afwisseling aan te brengen in zout, hartig en zoet. Je kunt zelf als een heuse keukenprinses aan de slag gaan, maar kant en klare hapjes doen het ook prima op de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *