Persoonlijk

Persoonlijke update | Woning gevonden!

Het is zo ver, en sneller nog dan ik had gedacht. Ik heb per 1 maart een nieuwe woning! Dat is iets meer dan twee maanden nadat we uit elkaar zijn gegaan. Er moet nog wel het een en ander aan zaken worden geregeld voor de scheiding officieel is, maar daar zal ik jullie niet mee vervelen. Hoe ik zo snel aan een huurwoning ben gekomen? Dat zal ik je vertellen.

Een van de eerste dingen die ik heb gedaan is een post maken op Facebook. Die zie je hieronder. En die post is al met al 217x gedeeld! Binnen de kortste keren kreeg ik dan ook berichtjes van mensen die wel een woning wisten of wel iemand wisten die een huisje in de verhuur had. Daarnaast kwamen mijn ouders ook met mensen in gesprek, waardoor die mensen wel weer iemand wisten, en zo verder.

Inschrijven bij de woningbouw

Ik heb mij als woningzoekende ingeschreven bij drie verschillende woningaanbieders. Helaas kwam ik iedere keer op plek 237, 410 of 539. Dat schiet natuurlijk niet op. Ik reageerde me rot, maar kwam er niet tussen.

Uiteindelijk ben ik door mijn buurman in contact gekomen met een makelaar. Die makelaar had net toevallig een woning onder ogen gekregen om in de verhuur te zetten. Of ik daar interesse in had? Natuurlijk! De bezichtiging heb ik met mijn vader gedaan, en eigenlijk wist ik direct al dat dit een perfecte woning zou zijn.

Inkopen doen voor de nieuwe woning

Nadat de verhuurder ook akkoord was ben ik met mama op stap gegaan om alvast wat inkopen te doen. We hebben onder andere kwasten, rollers, schoonmaakspullen, beddengoed voor Eefje en een nachtkastje gescoord. Verder kocht ik bij de Action een gave eettafellamp en een brandveiligheid set. Deze week ga ik nog wat andere dingen halen die ik ben vergeten en verder met het inpakken van dozen. Want over een week is het al zover, dan krijg ik de sleutel.

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen meedenken en spullen hebben die ze mij en Eefje willen geven. Van een vriend van papa krijgt Eefje een bed en een kast, van mijn tante hebben we twee bankstellen, een vloerkleed en een tafeltje gekregen, van een vriendin van mijn schoonmoeder een bed en van een vriendin van mama een magnetron en braadpan. Onwijs, zo onwijs lief en fijn deze mensen.

Liefs,
Nienke

Uitgelichte foto door Nataliya Vaitkevich

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

1 Comment

  1. […] maart heb ik de sleutel gekregen van mijn woning. Ik had de wildste plannen voor de woonkamer en de slaapkamer van Eefje. Gaaf behang, mooie kleuren […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *