Persoonlijk Scheiden

Persoonlijke update | Scheiden, bloggen & meer

Ik zie er best tegenop om deze blog te plaatsen. Want aan de titel kun je het al zien; ik ga scheiden. Of, nou ja, ga, ik zit er momenteel middenin. Inmiddels zijn we wel van de schrik bekomen, we wonen nog steeds in hetzelfde huis, liggen alleen niet meer naast elkaar in bed. Ik liep best tegen wat dingen aan, en omdat ik zeker weet dat ik niet de enige gescheiden moeder ben of ga worden deel ik wat dingen met je. Want hoe vertel je je dochter van nog net geen vier dat haar ouders uit elkaar gaan?

Hoe vertel je je kind dat je gaat scheiden?

Dit is een van de dingen waar ik onwijs tegenop heb gezien. En achteraf heb ik het er moeilijker mee gehad dan Eefje. We hebben haar verteld dat papa en mama uit elkaar gaan, en dat mama ergens anders gaat wonen. Het enige dat Eefje daarvan heeft onthouden is dat ze straks twee kamers heeft. Heel veel meer dan mama slaapt beneden en papa boven, of andersom, zegt ze er niet over. Misschien maar goed ook.

Zolang Rick en ik er samen goed mee omgaan is er denk ik weinig aan de hand. Ik wil nog wel wat boekjes met haar lezen, dan begrijpt ze het wellicht wat beter.Eefje is net begonnen op school, haar wendagen vielen zowat samen met ons besluit om uit elkaar te gaan. Dat maakt het er voor haar natuurlijk niet makkelijker op. De spanning van een nieuwe school, ouders die uit elkaar gaan, ze is dan ook niet helemaal zichzelf. Des te meer reden om het voor haar zo goed mogelijk te regelen.

Bloggen weer oppakken

Nu Eefje vijf dagen in de week naar school gaat heb ik weer meer tijd om handen. Tijd om te besteden aan mijn werk als tekstschrijver en om weer nieuw leven in deze blog te blazen. Want wat heeft hij lang op de plank gelegen het afgelopen jaar. Er zit zowaar een laagje stof op.

Voor nu wil ik starten met twee keer in de week een blog online zetten, op maandag en donderdag. En wie weet ga ik wel weer eens een ‘mama vertelt‘ online gooien. Mocht het je leuk lijken om hier aan mee te doen, stuur me dan even een berichtje of reageer hier onder de blog.

Een korte, maar niet minder krachtige, persoonlijke update dus dit keer. Voor de mede-gescheiden moeders onder ons, heb je nog tips? Of dingen die ik absoluut niet mag vergeten? En hoe gingen jouw kinderen ermee om?

Bewaar voor later:

Liefs,
Nienke

DICLAIMER | Sommige linkjes in dit artikel zijn affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage van de uiteindelijke koop. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om mijn blog in stand te houden
Uitgelichte afbeelding van Alexa via Pixabay

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

13 Comments

 1. Hoi Nienke,

  Herkenbaar, drie jaar geleden plaatste ik een soortgelijke blog. De afgelopen jaren zijn intens geweest, maar ik ben zo blij met mijn besluit! Tijd maakt heel veel goed, hou je daar aan vast. Alles is wennen in het begin, ook voor de kinderen, maar echt: jullie gaan je draai vinden. Heel veel sterkte!

  1. Hi Lisette,
   Wat een onwijs lieve reactie! Het is ook een onwijs moeilijk besluit geweest, maar ik denk dat het wel goed gaat komen. Dankjewel!

 2. Kijkje in huis en tuin says:

  Wat een moeilijke beslissing moet dat zijn geweest. Het vertellen lijkt mecerg moeilijk, gelukkig ging het eerste gesprek met Eefje goed.

  1. Het was onwijs moeilijk inderdaad, maar ze pakte het gelukkig goed op. Nu hoop ik dat ze het verder ook goed oppakt.

 3. Wow, wat komt er veel tegelijk. Heel veel succes met het navigeren van beide nieuwe dingen en natuurlijk: met het bloggen 🙂

  1. Dankjewel! Dat gaat vast goedkomen, ondanks dat het moeilijk gaat worden.

 4. Claire says:

  Lieve mooie vrouw, zoveel respect voor jou en wat doe je het goed! Mooi dat je het deelt. Ik weet zeker dat je hier heel veel vrouwen mee kunt inspireren.

  1. Dankjewel <3 Dat doet me goed 🙂

 5. Heel veel sterkte voor jullie met deze ontzettend moeilijke beslissing!

 6. Heel veel sterkte voor jullie allemaal in deze heftige tijd

 7. […] het hoge woord ‘scheiding‘ er uit is, ben ik op zoek naar een nieuwe woning. Rick blijft in ons oude huis wonen, en ik […]

 8. […] post die deze week in de schijnwerper staat, is de post:  Persoonlijke update | Scheidenen, bloggen en meer van Mama met een […]

 9. […] heb ik niet zo heel veel zin in Valentijnsdag. Niet heel gek denk ik, aangezien ik nog middenin de scheiding zit. Maar, omdat ik nieuw leven in Studio by Nien wil blazen én ik graag iemand wil verwennen met […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *