Lifestyle

Gastblog | Aletta over hoe jij beter naar jezelf kunt luisteren

Zo nu en dan verschijnt er op mamameteenwolkje.nl een gastblog over uiteenlopende onderwerpen. Meestal gaat een gastblog over psychische problemen, maar ook alledaagse, lifestyle, moederschap, of andere onderwerpen zijn welkom. Dit keer het woord aan Aletta. Zij volgt de opleiding systemisch coachen en emotie coaching. Benieuwd hoe ze dit vorm geeft? Lees dan snel verder!

Wil jij ook graag je verhaal delen? Stuur dan een mail naar nienke@deschrijvendemoeder.nl of laat een reactie achter onder deze gastblog. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op, en wie weet staat jouw verhaal binnenkort ook online!

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Aletta

Lieve mama,  

Je herkent het vast wel.. die dagen dat je alleen maar aan het rennen bent. Misschien niet eens altijd letterlijk, maar in ieder geval wel in je hoofd.  

Na het ochtendritueel heb je er voor je gevoel al een halve dag opzitten, je rent naar de opvang en naar school om je vervolgens op het werk door je lange to do lijst heen te worstelen. Tijdens de vergadering dwalen je gedachten af, omdat je straks nog wat moet regelen voor het ontbijt dat de kinderen morgen op school hebben. Na een lange werkdag vind je van jezelf dat je nog een gezonde maaltijd op tafel moet zetten. Met een zucht begin je aan het avondritueel. ’s Avonds op de bank vertel je jezelf dat het even doorbijten is: ”Over een paar jaar als de kinderen ouder zijn, heb ik vast weer meer tijd voor mezelf…”. Snel slapen want morgen weer een dag..  

Jij bent goed genoeg! 

Tegenwoordig hebben veel van ons het gevoel te moeten streven naar perfectie. We leggen de lat hoog. We willen onze kinderen het beste geven. We willen dat onze werkgever trots op ons is. We willen een bruisend sociaal leven. Het liefst ook nog een perfecte relatie. Het maakt ons moe. Sterker nog, het put ons uit..⁠ ⁠Het zorgt ervoor dat we gaan twijfelen. Doe ik het wel goed genoeg? Waar kan het beter? Is dit het nou? We raken steeds verder van onszelf verwijderd.⁠ 

Wat als ik je nu eens vertel dat je het nu al goed doet! Dat je goed genoeg bent!! Dat je niet hoeft te streven naar iets wat beter, mooier of fijner lijkt? ⁠Lucht het op…? ⁠Of komt er nog meer paniek…?⁠ Je hebt waarschijnlijk je eigen verlangens weggestopt. Niet bewust, maar onbewust door alles wat er de afgelopen jaren op je bordje is gekomen. ⁠ 

Hoe zou het zijn als je niet meer alleen naar de verhalen in je hoofd luistert? ⁠Hoe zou het zijn als je ook weer kan luisteren naar je lichaam en emoties? ⁠⁠Je gedachten, lichaam en emoties bij elkaar zijn je gereedschap om het leven te leven dat klopt voor jou. Als je weet hoe je dit gereedschap kan gebruiken dan vind je de weg naar jeZelf. 

Dan hoef je niet meer te streven naar iets.. ⁠ 
Dan hoef je niet meer iemand anders te worden.. ⁠ 
Dan hoef je je niet meer druk te maken om de mening van een ander… ⁠ 

De wijsheid zit in jou! ⁠ 
Jij bent goed genoeg! ⁠ 

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Aletta

Je hoeft niet alles te geloven wat je denkt 

Jarenlang geloofde ik alles wacht ik dacht. ⁠Hele gesprekken had ik met mezelf en ik ging er simpelweg vanuit dat datgene wat ik dacht, ook echt waar was. Ik was behoorlijk druk met mijn eigen gedachten zeg maar. Totdat ik erachter kwam dat ik zelf degene ben die bepaalt of een gedachte waar is of niet waar. ⁠Ik kon gaan kiezen: Geloof ik de gedachte of laat ik de gedachte voorbij gaan? ⁠ 

Op een dag komen er ontelbaar veel gedachten bij ons binnen. Bewust en onbewust. ⁠⁠Onbewust pakken we daar een gedachte uit die we als waarheid beschouwen. We geloven er in, het is een overtuiging geworden! ⁠De gedachten blijven wel komen, daar heb je geen invloed op. ⁠Maar je hebt wel invloed op de vraag: Geloof ik in deze gedachte of laat ik de gedachte voorbij gaan?⁠ 

Je kan van een afstandje naar je gedachten te kijken.. ⁠ 
Je hoeft niet steeds in gesprek te gaan met je gedachten..⁠ 
Je kan de keuze maken of je een gedachte gelooft of niet… ⁠ 
Wauw.. wat wordt het dan vanzelf veel rustiger in je hoofd!! 

Wil je meer inspiratie of ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Volg me op Instagram: @alettavanlente of download mijn Ebook: ‘Op weg naar je eigen wijsheid’. In dit ebook ga je leren om beter naar jezelf te luisteren. Je ontdekt waar jij nu echt behoefte aan hebt. Je leert om grip te krijgen op je gedachten. En daarbij ga je ervaren hoe het is om vanuit dankbaarheid te leven zodat je positiever in het leven staat.  

Download het Ebook via mijn site www.alettavanlente.nl  

Liefs,
Nienke

PS. Enthousiast geworden en wil je ook graag een gastblog schrijven? Mail me dan snel: nienke@deschrijvendemoeder.nl.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *