Prentenboek rik en bram
Mama zijn

Rik en Bram ontmoeten een Astro Marshmellow | Recensie

Eefje is de laatste tijd helemaal gek van sterren en de maan. Dus toen Chantal Patrick mij vroeg of ik samen met Eefje prentenboek ‘Rik en Bram ontmoeten een Astro Marshmellow‘ wou lezen kom ik geen nee zeggen. Het boek, voor kinderen van 3 tot 7 jaar, moedigt aan om te zoeken en vinden, het draagt bij aan de leesbevordering en stimuleert het fantasiegebruik. De werkelijkheid en verbeelding zijn laagdrempelig met elkaar verenigd.

In het pakketje voor Eefje zat niet alleen het mooie prentenboek, er zat ook een echte Rik en Bram boekenlegger in, een kleurboekje met 32 kleurplaten en twee kleur postkaartjes. Eefje’s geluk kon niet op!

Rik en Bram ontmoeten een Astro Marshmellow en kleurboek
Rik en Bram ontmoeten een Astro Marshmellow en kleur kaartjes

Waar gaat Rik en Bram ontmoeten een Astro Marshmellow over?

“Regenboogje Rik en Bliksempje Bram spelen in de sterrentuin van oma en opa Wolk. Terwijl ze genieten van een lekker koekje zien ze in de verte iets vallen. Snel vliegen de vriendjes samen naar de plek en ontmoeten daar een nogal vreemde… marshmellow.

Ontdek samen met Regenboogje Rik en Bliksempje Bram wat die vreemde marshmellow toch bij hen in de wolken doet?”

Prentenboek Rik en Bram
  • Het prentenboek draagt bij aan de leesbevordering
  • Daarnaast moedigt het oog voor detail aan door zoek- en vindspel
  • Het boek stimuleert het fantasiegebruik
  • En last but not least, het bevordert een prettige nachtrust door het gebruik van zachte kleuren. En dat is niet alleen voor de kinderen lekker natuurlijk!

Wat vinden Eefje en ik van het boek?

Toen ik Eefje het boekje voor het eerst gaf wees ze alle sterren op de voorkant van het boek aan. En de raket, die kent ze ook al. Woorden die ik voorlas en ze kende wees ze aan, en sommige woorden herhaalde ze. We hebben dit boek de eerste avond wel drie keer gelezen! Van voor naar achter, en van midden naar voor.

Een ontzetten mooi vormgegeven boek, de pastelkleuren zijn wat mij betreft een frisse tegenhanger van de felle kleuren die vaak gebruikt worden. En die zachte kleuren werken dan weer goed bij een prettige nachtrust. Ik merk ook wel aan Eefje dat ze rustiger is na dit prentenboek dan bijvoorbeeld Hopla, met zijn harde kleuren.

Kinderboek lezen
Kinderboek Rik en Bram lezen

In het boek staan sommige woorden onderaan de bladzijde nog eens gedrukt. Deze woorden herhaal ik vaak voor Eefje, die dragen namelijk bij aan de woordenschat. Nu is Eefje sowieso al gek van lezen (op haar manier, ze kan echt uren door een boek bladeren), maar dit boek is wat ons betreft de nieuwe winnaar op het boekenplankje. Als ik haar vraag waar ze die nacht over gaat dromen is het standaard “regenboog! sterren!”.

Het prentenboek Rik en Bram ontmoeten een Astro Marshmellow kopen

Mocht je nu enthousiast zijn en ook graag het boek Rik en Bram ontmoeten een Astro Marshmellow willen hebben kun je deze link even volgen. En als je de code HOIRIKENBRAM invoert krijg je er ook nog eens 2 gratis kleur postkaartjes bij (dit is een tijdelijke actie)!

Ontmoeten jij en je kindje binnenkort ook een Astro Marshmellow?

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

3 Comments

  1. Linda schrijft 't op says:

    Wat leuk prentenboeken lezen vind ik zo’ n leuke interactie met je kind.

  2. Klinkt als een heel fijn boek voor het slapengaan, leuk ook die zachte kleurtjes!

  3. Wat een super leuk pakket is dit zeg. Ik snap helemaal waarom ze er zo dol op is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *