zeemeermin staart
Lifestyle

Blijven zwemmen nadat je een diploma hebt gehaald; zeemeermin zwemmen

We zien het maar al te vaak, kinderen volgens netjes de zwemles en halen hun diploma A en B. Sommige kinderen gaan nog door voor diploma C, maar dan is het meestal wel afgelopen met de waterpret.

Zo ging dat eerder tenminste, tegenwoordig lijkt er een nieuwe trend te bestaan in de vorm waardoor kinderen, en dan vooral de dames, langer doorgaan met zwemmen. Na het zwemmen kiezen meiden, en soms ook jongens, ervoor om te gaan zeemeermin zwemmen.

Misschien heb je er nog niet eerder over gehoord, vandaag leggen we je er dus alles over uit en hoe het in zijn werk gaat, dat zeemeermin zwemmen. 

De zeemeermin staart en de monovin

zeemeerminshop.nl

Wanneer je wil gaan zwemmen met de zeemeermin staart dan heb je eigenlijk twee onderdelen nodig. Onderdeel één is de staart zelf, en het tweede onderdeel is de monovin. Op deze website van Zeemeerminshop vind je mooie staarten. De zeemeermin staart is eigenlijk gemaakt van badstof die over je gehele onderlichaam heen gaat. De badstof sluit aan tot ongeveer de navel.

In deze badstof, in de vorm van een staart, zit de monovin. De monovin is eigenlijk een flipper zoals je die kent van het snorkelen of duiken. Alleen met een monovin, zoals de naam eigenlijk al zegt, worden de twee voeten in één flipper gestoken dat de vorm heeft van het uiteinde van de staart. Doordat de twee voeten in één flipper zitten kun je met sierlijke bewegingen als een echte zeemeermin door het water gaan.

zeemeerminshop.nl

De zeemeermin zwemlessen

Wanneer je de zeemeermin zwemlessen wil volgen dan kun je dit op super veel verschillende plekken in ons land doen. Tegenwoordig wordt in elke stad zo’n beetje wel zeemeermin zwemmen aangeboden. In sommige gevallen wordt het zeemeermin zwemmen door een duikschool aangeboden, in andere gevallen kun je de lessen volgen bij een gemeente zwembad. 

De kinderen kunnen daar vaak één keer per week de zeemeermin lessen volgen en leren zo op een veilige manier en met een goede techniek het zwemmen met de zeemeermin staart aan. Hoe gaaf is dat? Je kind blijft lekker in beweging en doet tegelijkertijd iets wat hij of zij heel erg leuk vindt. 

Tips voor het zeemeermin zwemmen

Sta je te popelen om te beginnen met het zeemeermin zwemmen? Dan komt het goed uit dat we je hieronder nog even een aantal tips voor de veiligheid en ervaring geven waarmee je zéker aan de slag kunt wanneer je gaat beginnen:

  • Zwem nooit in water waar een stroming in zit (rivier of de zee)
  • Zwem altijd onder begeleiding, zo weet je zeker dat je veilig bent wanneer er iets onder water gebeurt
  • Koop een kwalitatief goede zeemeermin staart, er is veel rommel in omloop
  • Zorg ervoor dat je je staart goed onderhoud, anders kan deze snel gaan slijten (leg de staart te drogen en was hem niet te vaak in de wasmachine)

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

3 Comments

  1. Een collega van mij heeft dit gedaan. Ze was er erg enthousiast over. Mij lijkt het ook leuk om te doen

  2. Lau says:

    Hier heb ik ook eens van gehoord! Lijkt me leuk om te doen, maar ook wel apart!

  3. Claire says:

    Geweldig dit!! Ik ben enorm fan!! Ik hoop dat mijn dochter snel oud genoeg is zodat we dit samen kunnen doen. Haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *