Mama vertelt

Mama Claire vertelt | #2

Iedere woensdag komt er een nieuwe ‘Mama vertelt’ online waarin een moeder (of vader, die zijn ook gewoon welkom!) vertelt over het ouderschap. Hoe zien hun dagen er uit? En loopt deze mama ergens tegenaan? Je leest het in ‘Mama vertelt’! Dit keer is de beurt aan Claire, mindful mama van Lana en Lyam.

Claire ken ik nu al een tijdje (online). Ze is een onwijs lief persoon, en was direct enthousiast over deze rubriek! En die tips voor het eten ga ik ook eens proberen. Wie weet wil Eefje dan wel avond eten!

Je leest de eerste ‘Mama vertelt’ via deze link.

• Stel je even voor, wie ben je? Wat is je gezinssamenstelling? Wat doe je voor werk?

Hi! Mijn naam is Claire en ik blog op Claire’s Mission. Ik ben de trotse moeder van dochtertje Lana van 2,5 jaar en zoontje Lyam van 6 maanden oud. Daarnaast ben ik getrouwd met mijn soulmate Roy en hebben we ook nog 2 labradors die ons gezin helemaal compleet maken. Ik zie mezelf als mindful mama en blog graag over het ouderschap en hoe je de wereld een mooiere plek kunt maken. Het bloggen is mijn fulltime baan en combineer ik terwijl ik thuis voor de kleintjes zorg. Dit is trouwens een bewuste keuze :).

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

• Vond je het spannend om voor het eerst moeder/vader te worden?

Het was voor ons echt een wonder om in verwachting te raken. Sindsdien geniet ik iedere minuut van de dag. Ook vind ik alle fases heel bijzonder. Zo begint mijn zoon nu met kruipen en leert mijn dochter iedere dag nieuwe woorden en meer. Ik voel mij iedere dag vervuld met verwondering. Echt spannend vond ik het niet, omdat ik altijd heb geweten dat we ervoor in de wieg gelegd zijn. De hele zwangerschap was een roze wolk. De tweede keer heb ik dat helaas anders ervaren. Toen was ik mij er veel meer van bewust hoe bijzonder en niet vanzelfsprekend het is. En wat er allemaal fout kan gaan.

• Waar liep je erg tegenaan in het begin?

Ik had niet verwacht dat ik mijn eigen jeugd opnieuw zou ervaren door de ogen van mijn kindje. Dat was een enorme spiegel, waar ik ook echt mee aan de slag ben gegaan. Kennelijk moest ik daarin nog het een en ander verwerken.

• Wat zou je nu anders doen?

Ik heb Lana 14 maanden lang borstvoeding gegeven en omdat ik toen de ene na de andere borstontsteking kreeg, wilde ik het snel afbouwen. Maar dat lukte niet. Daarom wilde ik een shortcut nemen en ben ik gestopt met borstvoeding geven met behulp van het medicijn Dostinex.  Dat had ik nooit moeten doen. Het heeft mijn hele hormoonhuishouding om zeep geholpen waardoor ik echt niet happy was. In deze periode ben ik ook in verwachting geraakt van Lyam. Nu geef ik opnieuw borstvoeding en zodra de tijd daar is, ga ik echt rustig en natuurlijk afbouwen.

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Lana & Lyam

• Hoe zorg je voor jezelf tijdens drukke periodes? Plan je tijd voor jezelf of ga je aan jezelf voorbij? En wat doe je in je me-time?

Ik zou hier graag een heel inspirerend antwoord op willen geven maar het is iets waar ik ook enorm mee struggle. Iedereen staat op nummer 1 maar daarbij vergeet ik mezelf regelmatig. Mediteren is wel iets wat ik dagelijks doe en een lekkere warme douche nemen. Maar echt tijd voor mezelf om bijvoorbeeld yoga te beoefenen, een goed boek te lezen of iets anders te doen.. Dat is alweer een hele lange tijd geleden.

• Is er veel veranderd in je leven nu je moeder bent?

Alles. Mijn leven is zoveel rijker, mooier en bijzonderder! Ik bedank mijn kinderen ook iedere dag voor het feit dat ze mij hebben uitgekozen om hun mama te mogen zijn. Ik vind het het grootste cadeau en voorrecht ooit.

• Heb je vriend(inn)en die ook moeder of vader zijn? Zo nee, mis je dit?

Zeker! Maar het is erg lastig om die te onderhouden. Je hebt toch echt een eigen leven en een eigen gezin die op nummer 1 staat. De vriendschap komt er een beetje bij en het is nog meer geven dan nemen in vergelijking met een vriendin die geen kinderen heeft. Je spreekt bijvoorbeeld af, maar één van de kindjes voelt zich niet lekker, dan verzet je de afspraak weer. De gesprekken gaan over de kinderen. Daarbij ga je soms ook vergelijken en komt er onzekerheid om de hoek kijken.. Daar moet je wel mee om kunnen gaan.

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Claire, Roy, Lana & Lyam

• Hoe zou(den) jouw kind(eren) je omschrijven?

Lana zou zeggen “mama is een boef!” Dat omschrijft het perfect, haha! Ik ben heel mindful. Altijd aanwezig en alert. Maar ook heel gek, creatief en spontaan. We leven samen in een bubbel. Iemand zei eens ‘je bent net een moeder gans die haar kleintjes veilig onder haar vleugels houd’ en dat kan ik wel beamen. Ik moedig ze aan om avontuurlijk te zijn, de wereld te ontdekken maar zorg er wel voor dat ze dit binnen mijn warme en liefdevolle bubbel kunnen doen. De wereld is al hard genoeg.

• Wat zou je graag aan je kind(eren) door willen geven?

De liefde voor de natuur, dieren en alle wonderen is iets wat ik ze al sinds hun geboorte mee geef. Ook mediteren we samen en beoefenen we yoga. De rest komt wel. Ik heb een leven lang om alles met ze te kunnen delen en ik wil hier alle tijd voor nemen.

• Wanneer begin jij met het verzamelen van verjaardagscadeautjes? Heb je leuke tips?

Ik vind het heel lastig om cadeautjes te bewaren omdat ik ze het liefste gelijk geef. Om het mezelf niet te lastig te maken, start ik maximaal 2 maanden van tevoren. Ook voor kerst trouwens. Tips? Ik heb dit jaar Vinted ontdekt en ben helemaal fan! Je kunt er namelijk ook nieuwe of zo goed als nieuwe dingen kopen voor een fractie van de normale prijs. Daarnaast nog een andere tip; veel bloggers hebben wekelijks een leuke win actie. Maak een lijstje met je favorieten en neem wekelijks een kijkje. Ook ter inspiratie, super leuk!

• We weten inmiddels wel wat er in de tas van de moeders zit, maar wat ligt er in je auto?

Ik heb zelf geen auto op dit moment maar mijn man wel. Die ligt vol met strand spullen, daar komen we heel erg graag.

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Met Woezel en Pip op de foto!

• Hoe ziet een standaard dag er voor jou uit? (Ochtendspits, avondspits, baddertijd etc)

Dat wisselt best wel. Vooral omdat ik nog niet helemaal senang ben met de herfst. Zo worden de kleintjes nu ook een uurtje eerder wakker waardoor onze dag start tussen 6-7 uur. Dan ontbijten we en rond 9 uur lopen we buiten. We wonen op loopafstand van het bos en een fijn parkje. Dat is heel fijn! We zijn dan vaak ook pas rond de lunch weer thuis. Dan gaan we eten en daarna lekker samen yoga doen of dansen. Aansluitend spelen en rond 16 uur even lekker hangen en tv kijken. Met koken begin ik rond 17 uur. Mijn man is vaak rond 18 uur thuis. Na het eten doen we de kleintjes soms even in bad of spelen we samen. En tussen 19 en 19:30 uur brengen we Lana naar bed toe. Tussendoor probeer ik te werken. Soms lukt dat wel en soms niet.

• Hoe reageer je als je kind niet wil eten? 

Er is maar één ding wat ik als één maaltijd aanbied en dat is pizza. Dat is Lana’s lievelingseten en gaat altijd op. Verder geef ik altijd 3 verschillende dingen. Bijvoorbeeld voor ontbijt; aardbeien, appel, rijstwafel. En met avondeten bloemkoolrijst gevuld met groente, vegan balletjes en komkommer (+ kroepoek of gebakken uitjes). Met Lyam zijn we net begonnen met hapjes geven. En dat gaat fantastisch! Hij lust, op dit moment, alles! Lana is een fijnproever en eet vaak alleen de dingen die ze kent. Maar wanneer we een kroepoekje vullen met bloemkoolrijst en groente, is ze toch heel nieuwsgierig en eet ze het op.

Ook echt bestek (ze heeft haar eigen zilveren bestek) doet wonderen! Wij zijn niet moeilijk. Zolang er niet gegooid wordt met eten en ze iets eet, is het goed. Ze moet het er alleen wel mee doen. Voorheen was ik geneigd om nog iets anders aan te bieden zodra ze weinig gegeten had, maar dat doe ik niet meer. Sindsdien merken we ook een enorm verschil en eet ze haar bordje steeds vaker leeg.

• Ben je een planner of laat je alles een beetje op zijn beloop?

Ik ben eigenlijk heel spontaan! Vaak beslissen we pas op de dag zelf wat we gaan doen. Afhankelijk ook van het weer en waar iedereen behoefte aan heeft. Wij zijn echte ‘buiten mensen’.

• Wat is je favoriete kinderboek?

Oe, dat zijn er heel veel en eigenlijk doe ik ze allemaal onrecht aan door nu te kiezen. Maar als ik echt een keuze moet maken… Met jouw pootje in het mijne is het eerste prentenboek waar ik verliefd op werd en De kusjeskrokodil lees ik al aan de kleintjes voor sinds ze in mijn buik zitten.

• En de welbekende laatste vraag; heb je nog een leuke, handige of slimme tip voor andere ouders?

Vinted is echt een uitvinding! Volg daarnaast leuke bloggers en meld je aan bij mooie Facebook groepen zoals ‘Natuurlijk Ouderschap door Kiind’. Daar kun je met veel vragen terecht, andere mama’s leren kennen en je kennis delen.

Onwijs bedankt voor je mooie antwoorden, Claire! Ben je benieuwd geworden en wil je meer weten over Claire en haar gezin? Je vindt haar op Facebook, Pinterest, Twitter, Instagram én LinkedIn.

Lijkt het jou ook leuk om de vragen te beantwoorden? Stuur me dan een mail op nienke@deschrijvendemoeder.nl of reageer hieronder in de comments.

Liefs,
Nienke

DISCLAIMER | Sommige linkjes in dit artikel zijn affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage van de uiteindelijke koop. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om mijn blog in stand te houden

 

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *