Zèvy wasparfum
Lifestyle

Zèvy wasparfum | Review

Inmiddels woon ik alweer een maand in mijn nieuwe huis. Ik kon van de vorige bewoonster de wasmachine overnemen, maar moest natuurlijk wel nog wasmiddelen hebben. Dus toen ik een pakketje van Zèvy mocht ontvangen was dat meer dan welkom. In deze blog lees je meer over de wasparfum van Zèvy, en waarom je het eigenlijk echt zou moeten proberen!

Wat is wasparfum?

Met een lekker geurende wasparfum kun je je wasverzachter vervangen. Je hebt er echt maar een paar druppels voor nodig, daar ben ik door ervaring wel achter gekomen. In eerste instantie had ik er bijna een theelepel van in het wasverzachtervakje gedaan, maar toen merkte ik dat het wasgoed wel erg heftig rook, en dat er een soort laagje overheen zat. Less is more, dus. Al kan dat ook liggen aan het feit dat de wasmachine die ik kon overnemen in, ik denk acht jaar, niet was schoongemaakt. Inmiddels heb ik dan ook een gloednieuw exemplaar staan.

Leuke tip: je kunt de wasparfum ook gebruiken in combinatie met drogerballen. Voeg dan een paar druppels toe aan de drogerballen en zorg ervoor dat je de droger niet warmer zeg dan 60 graden. Ik heb zelf geen droger meer, dus dit heb ik niet kunnen uit proberen, maar ik zou zeggen, let me know als je dat wel hebt gedaan!

-tekst gaat door onder afbeelding-

Zèvy wasparfum

Waarom zou je wasparfum gebruiken in plaats van wasverzachter?

Het grote voordeel van wasparfum is dat het een stuk duurzamer en beter voor het milieu én voor de textiel is. De wasparfums van Zèvy bestaan uit echte parfum waardoor je er een stuk minder van nodig hebt. De fles waar de wasparfums in zitten kunnen ook geheel gerecycled worden. Zorg er dan wel even voor dat je het label verwijderd.

Met een fles wasparfum kun je tot wel 100 wasjes draaien! Gebruik voor een subtiele geurbeleving 2,5 ml per 5 kilo wasgoed. Wil je liever een wat krachtigere geurbeleving? Gebruik dan 5 ml per 5 kilo wasgoed. Ik ben zelf meer van de subtiele beleving, dus ik zal er de honderd wasjes wel mee halen denk ik zo.

-tekst gaat door onder afbeelding-

Wat vind ik van Zèvy wasparfum?

De prachtige naam Zèvy is ontstaan door de naam van het zoontje van de oprichters, Kaylee en Tomas, te spiegelen. Hun zoon heet Yvèz. Prachtig! Zowel Kaylee als Tomas hebben een flinke passie voor geur, en door samen te werken met de beste parfumeurs ter wereld creëren ze ‘een genot in huis’. En dat klopt ook wel! Ik mocht de twee geuren Summer Vibes en Cotton Dream ontvangen.

  • Summer vibes: “Een tropische geur die bruist van enthousiasme. De zoete en fruitige tonen zijn een akkoord van positiviteit en energie met een stijlvolle, warme bries. Lichtblauwe en delicate violette lucht met wolken die roze zijn als frambozen. Een paradijselijke sensatie wanneer je ruikt aan dit bloemenhart gemaakt van waterlelie, pioenroos en rozenblaadjes. Zijdeachtige musk zorgt voor een zuivere finale.”
  • Cotton dream: “Een poederachtige geur die aanvoelt als sereniteit. Een bloemig harg met een vleugje jasmijn, rozen en viooltjes. Een amberachtige vanille met sluiers van musk laten je belanden in een cotton dream!”
    Wil je Cotton dream bestellen? Dan kun je hem pre-orderen, hij is momenteel wegens groot succes uitverkocht. Begrijp ik wel, dit is ook mijn favoriet 🙂

Beide geuren zijn heerlijk, niet overheersend (als je de juiste hoeveelheid gebruikt dan hé ;)). Het beddengoed dat ik heb gewassen met het Cotton Dream wasparfum ruikt na twee weken nog steeds heerlijk fris! Stiekem was ik er best sceptisch over, want hoe kan zo’n klein beetje wasparfum nou beter werken dan de wasverzachter die ik normaal gesproken gebruik? Maar eenmaal aan het wassen geslagen ben ik om. Niet alleen door de heerlijke geuren, het wasgoed is ook echt heerlijk zacht!

-tekst gaat door onder afbeelding-

Zèvy wasparfum kopen

Momenteel heeft Zèvy negen verschillende geuren wasparfum. Zoet & fris, White musk collection, Fris & fruitig, Zoet & fruitig, Warm zoet & amber en Fris. Maar mocht je nou geen keuze kunnen maken, wat ik helemaal begrijp, dan kun je ook kiezen voor een wasparfum proefpakket met daar in zes verschillende geuren. Daarnaast hebben ze ook een wasmiddel voor alle kleuren. De keuze is reuze dus!

Houd ze sowieso in de gaten want er komt binnenkort nog veel meer aan! Gebruik jij wel eens wasparfum?

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *