Lifestyle

Winactie Video van Sint en de Magische stoomtrein

Sinds ik moeder ben houd ik me (zoals bijna iedere moeder denk ik) ieder jaar vanaf oktober al bezig met het vinden van goede sinterkerst-en-verjaardagscadeautjes. Want met Sinterklaas, Kerst en een dochter die in januari jarig is weet ik het soms echt niet meer. Maar, iets dat standaard ieder jaar terugkomt is de Video van Sint. En ieder jaar is het een stukje leuker! En het allerleukste? Ik mag dit jaar, ter ere van het 15 jarig bestaan van Video van Sint, twee mensen blij maken met een echte Video van Sint! Hoe je daar kans op maakt lees je aan het einde van de blog 😉

Wanneer is de intocht van Sinterklaas?

Ik weet niet hoe het met jouw kinderen zit, maar de mijne wordt nu al helemaal gek van alle speelgoedreclames op tv en volle vakken met chocoladeletters, pepernoten en taai-taai. Om gek van te worden! Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik in september al een zakje pepernoten op had, maar dat terzijde. Omdat Eefje dit jaar voor het eerst echt wat meekrijgt van het hele Sinterklaas gebeuren zocht ik eerst maar eens op wanneer de Sint in het land is en wanneer het Sinterklaas journaal begint. Vanaf maandag 13 november kun je om 18.00 uur je hart op, want dan start het Sinterklaas journaal met Dieuwertje Blok. Op zaterdag 18 november is de landelijke Sinterklaas intocht, dit jaar in Gorinchem. De intocht kun je ook volgen op tv.

Pakjesavond vieren

Om er dit jaar een onvergetelijke pakjesavond van te maken heb ik in deze blog ook nog wat tips voor je. Want niet alleen de jongsten moeten het naar de zin hebben, ook de oudere generatie moet er van kunnen genieten.

Tip 1: Video van Sint

Mijn eerste en grootste tip is dan ook: zorg voor een gave Video van Sint! In de video van 15 minuten kun je tot wel 10 mensen een persoonlijke boodschap geven van Sint. Je krijgt de video op DVD of via een download, maar je kunt ook voor allebei kiezen. Daarnaast krijg je ook een gratis door de Sint gesigneerde kaart én envelop uit Spanje.

Tijdens het grote avontuur van Sint en de Magische stoomtrein worden er per persoon tot wel 6 persoonlijke weetjes vertelt door Sinterklaas. Je komt je naam en foto’s tegen in het Grote boek, en tot 3 foto’s verdeeld in de film. Je kunt er ook voor kiezen de verstopplek van de cadeautjes door Sinterklaas te laten verklappen. Dit heb ik vorig jaar gedaan, en het was echt zo leuk om de kleintjes te zien rennen naar de kast, en te gillen van de spanning van al die cadeautjes.

Tip 2: zorg voor genoeg lekkers

Niet geheel onbelangrijk tijdens de pakjesavond, een overdaad aan pepernoten, taai-taai, chocoladeletters en strooigoed. Zorg voor leuke schaaltjes en bordjes, steek kaarsen aan en geniet vooral van het heerlijk avondje.

Tip 3: maak het niet te ingewikkeld

Voordat er bij ons kleine kinderen waren deden we als gezin ook aan Sinterklaas. En dan het liefste met zo lang mogelijke gedichten, kort en krachtig (arbie, arbie, arbie, voor jou deze …) en gave surprises. Sinds de kleintjes er zijn is de aandacht echter verschoven naar vooral mooie en leuke cadeautjes om er voor hun een zo mooi mogelijke dag van te maken. En dus is er bijna geen sprake meer van ellenlange gedichten, prachtige surprises en gekke cadeaus.

Dit jaar hebben we een budget, en worden alleen de kleintjes in de watten gelegd. Ook helemaal prima! Voor ons een goed excuus om elkaar allemaal weer eens te zien.

Win een Video van Sint

GESLOTEN

Ook dit jaar kun je weer een Video van Sint winnen! En dit keer verloot ik er niet 1, maar 2! Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken is in een reactie onder deze blog vertellen waarom je graag zou winnen. Zorg er ook voor dat je een geldig emailadres achterlaat, want anders kan ik je niet bereiken.

De winactie eindigt op vrijdag 1 december 2023.

Liefs,
Nienke

DICLAIMER Sommige linkjes in dit artikel zijn affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage van de uiteindelijke koop. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om mijn blog in stand te houden

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

3 Comments

 1. Anita Groen says:

  Ik zou graag een dvd van de Sint winnen voor mijn zoontje van 20 maanden.
  Zodat hij straks ook kan terugzien hoe leuk Sinterklaas vroeger was. Want zelf heb ik dit helaas ook niet…
  En wat is er dan leuker dan een persoonlijk bericht voor een hulpPietje…. 😊

 2. Judith says:

  Jaa dit zou ik wel leuk vinden voor onze zoon van 2 en dochter die in januari 1 wordt.

 3. Heidi Schut says:

  Heel erg leuk! Mijn dochter is nu 5,5 jaar en vindt veel spannend. Dus op schoot bij sinterklaas op mijn werk afgelopen week durfde ze niet aan. Maar praten tegen sint in de bol.com app dan weer wel. Dus een boodschap van de Sint zal haar heel erg blij maken. Niet te dichtbij maar wel een Sint die alles van je weet…misschien toch een beetje spannend haha maar leuke spanning. Ik maal graag kans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *