Pipowagen
Lifestyle

Pipowagen

Toen ik thuis zat door de overbelasting kreeg ik heel erg de behoefte om er even tussenuit te gaan. In mijn eentje. Dit vond ik eerst een doodenge gedachte, ik dacht eigenlijk ook dat het kwam omdat ik niet gelukkig was thuis. Nadat ik een tijdje over deze behoefte had nagedacht kwam ik er al gauw achter dat dat niet aan de orde was.

Ik had gewoon even heel erg behoefte om alleen te zijn. Alleen met mijn eigen gedachten, te doen en laten wat ik wil, en even helemaal tot rust te komen. Geen rekening moeten houden met de voedingen en slaapjes van Eefje, een boek kunnen lezen zonder gestoord te worden, gewoon echt even tijd voor mijzelf te hebben.

natuurhuisje.nl

Toen ik op natuurhuisje.nl aan het scrollen was en deze Pipowagen tegen kwam was ik eigenlijk direct verkocht. Hoe gaaf is dit! Dus ik zei tegen Rick dat ik wel heel graag een paar dagen in die Pipowagen zou willen zijn. Hij begreep het eerst niet zo goed, dacht dat ik bij hem weg wou, dat het niet goed zat tussen ons. Maar toen ik hem vertelde dat dat echt niet zo was en ik even tijd voor mijzelf wou gaf hij ook al snel aan dat dat niet verkeerd zou zijn. En misschien zou hij dat zelfs ook wel eens willen!

Op natuurhuisje.nl kwam ik dus deze Pipowagen in Malden tegen. Ik hoefde ook niet verder te kijken want hoe retegaaf toch?! Dus, geboekt en geregeld dat Eefje dan bij opa en oma zou zijn. Ook nog wat boodschappen voor Rick in huis gehaald, zodat hij ook niet zou verhongeren.

De Pipowagen in Malden

Over de pipowagen:

“Volop genieten van vrijheid met toch ook een beetje luxe. Dat kan in deze pipowagen. Deze heeft alles wat je nodig hebt. Een ingericht keukentje, zelfs een eigen toilet en douche. Wakker worden van het gefluit van vogels en genieten van een vrij uitzicht. De bank wordt in een handomdraai omgetoverd in een comfortabel 2-persoonsbed.

Op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, aan een zandpad in een groen ‘niemandsland’ tussen Nijmegen en Malden ligt deze prachtige plek in het Vogeltjesbos. Omringd door natuur wandel je zo door de bossen via Mook en Groesbeek naar het Reichswald (of wat verder weg naar Santiago). En op de fiets of met de bus ben je ook in een mum van tijd in het gezellige centrum van Nijmegen.”
Natuurhuisje in Malden

De eerste dag in de Pipowagen

In de ochtend heb ik nog even snel de laatste dingen bij elkaar gepakt, gezorgd dat ik ook een tas voor Eefje klaar had staan en de spullen voor Lola, de hond, en vervolgens alles in de auto gepakt. Man, het lijkt wel een halve volksverhuizing waar ik aan begonnen ben!

Na de lunch bij mijn ouders ging Eefje lekker slapen. Daarna hebben we nog even lekker gezeten en genoten van het uitzicht. Mijn ouders kijken uit op een weiland en bos, en er zitten sinds kort ooievaars op het nest! En toen was het tijd om te gaan. Ik heb Eefje nog snel een laatste kus gegeven en kreeg een overlevingspakketje met daarin een flesje drinken, wat paaseitjes en een appel van mijn moeder mee.

De rit naar de Pipowagen viel me alles mee. Ik was er in anderhalf uur. Zondag had ik al een appje gehad van Nathalie, de eigenaresse van de Pipowagen met wat informatie.

Genieten van Nespresso met een heerlijk uitzicht

Na de rit van anderhalf uur heb ik mijn koffer naar binnen gebracht en ben ik even gaan kijken hoe het er uit zag. Ik zag direct de Nespresso staan dus ben eerst lekker gaan zitten om te genieten van koffie en het uitzicht. Wat is dat prachtig! Dit gaat genieten worden!

Nadat ik mijn avondeten op had kreeg ik een appje van Nathalie of ik zin had in een rondleiding in de tuin. Het is een prachtige tuin waar nog wel het een en ander aan moet gebeuren, maar dat is niet gek als je bedenkt dat ze er pas sinds januari 2021 wonen. De Pipowagen is ook pas sinds april open voor verhuur. Nathalie vertelde over haar plannen, en wat ze vertelde klinkt prachtig! Een gezamenlijke buitenruimte met een pizza oven en de aanleg van een voedselbos.

Grappig weetje; Nathalie weet eigenlijk helemaal niets van bomen en planten en is een gestart met een cursus om het voedselbos aan te kunnen leggen.

Wijn pipowagen
Het eerste wijntje in de Pipowagen

In de avond ben ik begonnen met het eerste boek en heb ik een heerlijk wijntje gedronken. Normaal gesproken drink ik niet, maar zo af en toe heb ik er wel zin in, en dit was wel een perfect moment.

Het is zo donker!

Vandaag heb ik heerlijk uitgeslapen. Wat is het trouwens donker hier! Dat was wel even wennen. Het duurde ook even tot ik in slaap was gevallen. Nadat ik wat had gegeten heb ik mijn schoenen aangetrokken ben ik lekker wezen wandelen. Ik ben niet het bos ingegaan, dat voelde niet zo goed omdat ik de omgeving totaal niet ken. Als ik samen met Rick was geweest had ik het wel gedaan. Na de wandeling ben ik begonnen in een boek, De zeven zussen. Dit boek werd me al heel vaak aangeraden, en ik snap waarom! Wat een fijn boek zeg. Leest heerlijk weg. Verder heb ik lekker buiten gezeten en genoten.

De tijd vliegt!

En vandaag dan alweer de laatste dag! Wat vliegt de tijd. Ik ben vroeg opgestaan om nog even te genieten van een kopje koffie en om rustig op te ruimen. Toen ik op het punt stond om weg te gaan vroeg Nathalie nog of ik zin had in een kopje koffie. Dus we hebben nog even lekker gekletst en genoten van een koekje. Daarna ben ik via een omweg , tour de boer, naar mijn ouders gereden.

Even lekker weg van de massa en een vakantiehuisje middenin de natuur. Heerlijk was dat. En omdat dat ook lekker duurzaam is dacht ik laat ik de inhoud van mijn toilettas met jullie delen. Want in een vakantiehuisje heb je niet alle ruimte van de wereld. Wat neem jij altijd mee in je toilettas?

De inhoud van mijn toilettas
  • Wasbare wattenschijfjes
  • Smyle tandpasta (daar schreef ik eerder al een review over en ik heb een kortingscode voor je!)
  • Eco-friendly tandenborstel van tarwestro
  • Friday mascara (gebruik REFMBWAC7VJDU voor  €5,00 korting op de eerste bestelling van de herhaalservice)
  • B.A.E. concealer
  • Een zwart knipje van Eefje, want ik heb van die fijne babyhaartjes die anders niet blijven zitten
  • Dagcreme
  • Ik had ook nog miscellair water van Unani en tonic van Nivea Naturally good bij me, die staan niet op de foto

Al met al vond ik het heerlijk. Ik ben echt tot rust gekomen, en heb 1 3/4 boek uitgelezen! Heer-lijk. Ik vind het een echte aanrader, even een paar dagen voor jezelf te nemen. Echt op kunnen laden. Ik ben er ook wel achter gekomen dat ik het heerlijk vind om even alleen te zijn.

Ik ben benieuwd of jij wel eens een paar dagen voor jezelf neemt?

Lees ook: Boekenplankje
Lees ook: Smyle tandpasta

Liefs
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

1 Comment

  1. […] ook: Persoonlijke update – PipowagenLees ook: Gastblog 06 | Hoe ik niet terugviel in een […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *