Satijnen kussensloop
Lifestyle

Mijn ervaring met een satijnen kussensloop

Eén derde van je leven breng je slapend door. Dan is het eigenlijk extra belangrijk om een goed kussensloop te hebben. Ik wist niet anders dan dat je dat deed met een katoenen kussensloop. Jij ook? Maar, nu ik van Satin Sleepers een satijnen kussensloop heb gekregen wil ik niet anders meer! Wat een andere ervaring is dat zeg.
En ik vertel je graag waarom.

Nu is de slogan van Satin Sleepers ‘Het best bewaarde beautygeheim’. Ik ben eigenlijk helemaal geen beautyblogger, maar ik weet wel hoe belangrijk slapen is. En dat je door een satijnen kussensloop dan nog als extraatje glanzend haar en een zuivere huid krijgt is mooi meegenomen.

Voordelen van een satijnen kussensloop

Een paar van de voordelen van Satin Sleepers:

 • Het voorkomt knopen en klitten in je haren
 • Je krijgt glanzend haar
 • Het voorkomt gespleten haarpunten
 • Het bevordert de hydratatie van je haren
 • Je krijgt minder vet haar door de remming van talgproductie
 • Het voorkomt acne, puistjes en onzuiverheden van je huid
 • Je hebt geen vouwen meer in je gezicht na het slapen
 • Het bevordert de celvernieuwing van je haar en huid
 • Het voorkomt het ontstaan van rimpels
 • En last but not least, het ligt ook nog eens heerlijk!

Het verschil tussen katoenen en satijnen kussenslopen

De hypoallergene kussenslopen van Satin Sleepers bevatten 80 draden per inch en een speciale coating. Normale kussenslopen hebben 52 draden er inch en is een stuk ruwer. Een katoenen kussensloop schuurt als het ware langs je huid en haren waardoor het best schadelijk is. Een Satin Sleepers sloop heeft een fijn weefsel en gladde stof die dat voorkomt.

Ik heb twee zwarte (hoe kan het ook anders) kussenslopen gekregen van Satin Sleepers. Zodra ik de kussenslopen uitpakte kon ik het al voelen, heerlijk glad! Wat een verschil met de katoenen kussenslopen zeg. Ik heb ze eerst gewassen en gedroogd en toen heerlijk het hele bed verschoond. De eerste nacht heb ik als een roosje geslapen. Wat een ander gevoel met een katoenen kussensloop! Het voelt heerlijk zacht, maar niet zo glad dat je wegglijd.

Mijn ervaring met het satijnen kussensloop van Satin Sleepers

En het kan aan mij liggen, maar ik merk na drie weken ook wel echt verschil in mijn huid! Het is veel rustiger en zuiverder dan voorheen. En ik heb geen vouwen meer in mijn gezicht. Dus ik kan nu gerust een stiekeme powernap doen, niemand die het aan mijn gezicht ziet 😉 Mijn haren was ik altijd 1x in de week, en ik zou haast denken dat dat nu nog minder kan. Mijn haren klitten ook daadwerkelijk minder na het slapen op dit kussensloop.

Ik wil eerlijk gezegd niet meer terug naar katoen. En volgens mij is Rick ook best een beetje jaloers op mijn fijne kussenslopen.

Nog een paar leuke feitjes

 • De kussenslopen kun je trouwens gewoon op 40° graden wassen! Dit is voldoende om bacteriën en schimmels te doden.
 • De satijnen kussenslopen van Satin sleepers zijn volledig diervriendelijk, plantaardig en 100% vegan! Zeker de moeite waard, aangezien niet alle satijnen kussenslopen diervriendelijk of vegan zijn.
 • Verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren, waaronder crème, zwart, roze, rood, donkerblauw, goud, en meer en 2 verschillende formaten.

De Satin Sleepers kussenslopen vind je online. Ze zijn in twee maten verkrijgbaar: 60×70 cm voor de standaard kussens of 50×60 cm voor kleiner uitvallende kussens. Het standaard satijnen kussensloop koop je voor €19,95. Het kleinere satijnen kussensloop kost €17,50.

Heb jij al ervaring met een satijnen kussensloop? Of ben je er erg benieuwd naar?

Liefs,
Nienke


DISCLAIMER | Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen voor een samenwerking. Dit beïnvloed mijn mening echter niet.

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

1 Comment

 1. Ik slaap ook altijd op een satijnen kussensloop en kan niet meer zonder! Vind het zoveel zachter voor mijn huid liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *