Lifestyle

Duurzaam toiletpapier van The Good Roll

Misschien heb je het al eens bij iemand thuis op het toilet of in de keuken zien staan. Die kleurig verpakte wc- en keukenrollen. Maar wat houdt het nou eigenlijk in, waarom is het duurzaam toiletpapier? En is het echt een stuk duurzamer dan ‘gewoon’ toiletpapier? Ik geef je op die vragen, en meer, antwoord.

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Duurzame toiletrollen van The Good Roll

Duurzaam toiletpapier

Misschien denk je bij duurzaam toiletpapier aan stroeve, schurende en stijve vellen papier, stoffig taalgebruik en saaie afbeeldingen. Laat dat nou net alles zijn waar The Good Roll niet voor staat. Zachte vellen papier, normaal taalgebruik, zodat iedereen snapt waar ze het over hebben, en kleurrijke en vet vrolijke prints.

Veilige en schone toiletten voor iedereen

The Good Roll investeert 50% van hun nettowinst in de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. Niet alleen lekker vrolijk, ook nog eens super duurzaam! Op het moment van schrijven hebben ze al 24663 bomen bespaard, 233 wc’s gebouwd en 11650 levens verbeterd. Lekker cijfers dacht ik zo!

Ik kocht een tijdje geleden de The HOME Kit voor €22,95, met daarin 2 dozen tissues, 3 keukenrollen en 16 rollen wc-papier.

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

The home kit duurzaam toiletpapier

Rick is fan! Ik merk dat ik toch liever wat dikker papier heb. Ja, ik weet het, niet bepaald duurzaam. Maar aan de andere kant, hoe duurzaam is het als je wel dun papier gebruikt en vervolgens 6 velletjes pakt? Daar kan ik kort over zijn. Nog steeds erg duurzaam want het is gemaakt van 100% gerecycled papier!

Wij hadden in de The Home Kit 2-ply zitten, dus tweelaags toiletpapier. Maar als je wilt kun je ook kiezen voor 3-ply, dus drielaags. Misschien kies ik de volgende keer wel voor drielaags, kijken hoe dat bevalt. Het keukenpapier is een ander verhaal! Daar ben ik wel echt blij mee. Het scheurt netjes langs de rand af en is precies dit genoeg. Ook de ‘snotterdoekjes’ zoals ik de tissue box liefkozend noem bevalt hier goed.

Good Roll abonnement of eenmalige bestelling

Wat ik zelf heel tof vind is dat je ‘los’ kunt bestellen, een zogeheten eenmalige bestelling, of je kunt kiezen voor een Good Roll Abonnement waarbij je zelf kunt bepalen hoe vaak er geleverd moet worden. Kies je voor een abonnement, dan krijg je 10% korting ten opzichte van de eenmalige bestelling.

Nu vraag je je natuurlijk af, kun je alleen duurzaam toiletpapier, keukenrol en tissues kopen bij The Good Roll? Nou nee, je koopt er nog veel meer!

“Lets make the world less shitty”

 • Toiletpapier
  Het wc-papier is gemaakt van 100% Europees gerecycled papier (afvalpapier zoals boeken en gebruikt papier), zonder chloor, kleur- en geurstoffen en ook nog eens 100% plasticvrij. Zo blijven bomen waar ze horen: in de grond.
 • Keukenrol
  De keukenrollen van The Good Roll zijn gemaakt van bamboe. Dat groeit niet alleen 30x sneller maar produceert ook nog eens 35% meer zuurstof dan bomen! Ook hier zit geen chloor, kleur- of geurstof in het papier.
 • Tissues
  Drielaags tissuepapier, gemaakt van 100% boomvriendelijk Europees papier. En ook, je raadt het al, zonder chemicaliën!
 • Booty Buddy
  Dit is denk ik een ideale oplossing voor ouders met kinderen die naar de wc gaan! Want hoe vaak ik wel niet een billendoekje heb moeten gebruiken voor de billen van Eefje, en die vervolgens niet door de wc kan spoelen, want hallo verstopping! Deze spray spuit je op je wc papiertje, en hoppa, vegen maar!
 • Eau de Toilet room spray
  ‘Your farts never smelled so good’ met deze room spray. Ik weet niet precies welke twee geuren het moeten zijn, ze heten Marble en Waves, maar het klinkt goed, en ziet er heel tof uit in de bruine fles.
 • Travel soap dispenser
  Dit product ken ik nog niet, maar het ziet er superschattig uit! Het is een handige, hervulbare zeepdispenser! Maar, niet voor vloeibare zeep. Nee, er zit een blokje zeep in, die geschaafd wordt als je een draai aan de dispenser geeft.
 • Limited editions
  De naam zegt het al, dit zijn producten die niet altijd te koop zijn. Voor kerst 2022 zijn dat de Holy X-Mas Box en the GOOD X-Mas TREE. Een kerstboom met wc-rollen. Superleuk om cadeau te doen of om jezelf eens goed te verwennen.

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Duurzaam toiletpapier van The Good Roll

Ook leuk, als student krijg je bij The Good Roll 15% korting op je bestelling! Of wat dacht je van een leuk kerstcadeau voor je nog niet zo duurzame vrienden? Of koop gewoon duurzaam toiletpapier voor jezelf. Omdat het zo lekker veegt.

Zou jij duurzaam toiletpapier van The Good Roll gaan gebruiken?

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

6 Comments

 1. Ik vind dat ze echt wel in een heel leuke verpakking zitten. Ik had er wel nog niet van gehoord. The Good Roll is zo te lezen veel meer dan gewoon een rolletjes toiletpapier. Mooi!

 2. Linda says:

  Jaaa, ik ken ze! Op mijn werk verkopen we ze ook en ik vind het een heel goed initiatief!

 3. Jolanda says:

  Het staat wel echt heel vrolijk in het toilet!

 4. Wat leuk! Ik kende dit product nog niet. Het lijkt me zeker het proberen waard!

 5. Linda schrijft 't op says:

  Wat een vrolijk wc papier, ik heb liever ook 1 dik velletje dan dat ik 6 dunne velletjes moet gebruiken.

 6. Angie Makljenovic says:

  Zo tof dit concept! Dan vind ik het weer zo jammer dat zulke initiatieven hier nog niet te vinden zijn. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *