Troostkaarten op groeipapier
Depressie

Troost kaarten op groeipapier ontworpen!

Een paar maanden geleden kwam ik in contact met Elise en Chantal van Bonte Raaf. Zij illustreren en ontwerpen voor zakelijke en particuliere klanten. In hun webshop vind je prachtige groeikaarten, gastenboeken, servetringen, portretbordjes en trouwkaarten geïllustreerd naar wens. Na een mailwisseling en supergezellige Zoomsessie besloten we de handen ineen te slaan, en nieuwe troost kaarten op groeipapier te ontwikkelen.

Wat is groeipapier?

Nu denk je misschien, waarom een troost kaartje van groeipapier? En wat is groeipapier? Het is niets anders dan duurzaam, handgeschept papier waar zaden in verwerkt zitten. Het groeipapier van Bonte Raaf is extra duurzaam doordat het van 100% gerecycled papier wordt gemaakt. Voornamelijk afvalpapier van kantoren gaat door een shredder en wordt daarna tot pulp verwerkt waar vervolgens de zaden door geroerd worden.

Zodra je genoeg hebt genoten van je groeipapier kaartje, plant je het in wat aarde in een pot of in de tuin en zullen er bloemetjes of een plantje uitgroeien.

Troostkaarten op groeipapier
Troostkaarten op groeipapier

Hoe werkt een kaart met zaden?

In het papier zitten zaadjes van een plant of een mooie bloem. Doordat je de troost kaart op groeipapier in de aarde stopt zullen er met de juiste verzorging mooie vergeet-me-nietjes of citroenmelisse uitgroeien. Op de achterkant van de kaart staan afbeeldingen met hoe je de kaart moet poten.

  • Maak het troost kaartje van groeipapier nat
  • Stop het kaartje in de aarde
  • Geef elke dat wat water en zeg af en toe iets liefs of leuks

Kaarten van groeipapier

Nu weet je wat een troostkaart van groeipapier is, en hoe het werkt. Samen met Elise en Chantal heb ik de vier onderstaande troostkaarten gemaakt. Ik de tekst, zij het ontwerp. En zijn ze niet onwijs gaaf geworden?

Deze serie kaarten kun je sturen naar iemand die het even moeilijk heeft, door een lastige periode gaat, of omdat je er graag voor iemand wilt zijn. Het kan best lastig zijn om een passende troost kaart te vinden voor dat soort momenten, en met deze set kaarten hebben we het iets makkelijker voor je gemaakt.

Troostkaart groeipapier donkere wolk

Groeikaart ‘Donkere wolk’
Het kan soms best lastig zijn om een passende kaart te sturen voor iemand die een behoorlijke zwarte wolk bij zich draagt. Dan kan het al voldoende zijn om er gewoon voor diegene te zijn. Je hoeft niet altijd iets te doen of te geven. Er zijn is vaak al genoeg.

Groeikaart ‘Als zelfs tandenpoetsen zwaar is’
Voor mensen die gebukt gaan onder een depressie, burn-out of andere psychische problemen kan het soms zelfs al lastig genoeg zijn om tanden te poetsen. Dit is een vaak onbegrepen ding, dus hoe fijn is het dan als je een kaartje kunt sturen als deze?

Troostkaart tandenpoetsen groeipapier
Troostkaart ik ben er voor je groeipapier

Groeikaart ‘Ik ben er voor je’
Deze kaart is er voor als je echt even met je mond vol tanden staat en liever niet zo’n zoetsappig kaartje vol lichtpuntjes wilt sturen.

Groeikaart ‘Samen tijd voor jou maken’
Ken je iemand die altijd klaar staat voor een ander, maar eigenlijk ook wel even tijd voor zichzelf mag maken? Dan stuur je deze groeikaart.

Troostkaart tijd voor jou groeipapier

Troostkaarten op groeipapier kopen

Je kunt deze prachtige troost kaarten op groeipapier kopen in de webshop van Bonte Raaf. De kaarten kosten €3,25 per stuk. Wil je dat de kaart rechtstreeks wordt verstuurd naar een adres? Dat kan ook! Je kunt dan ook een klein berichtje op de achterkant laten zetten.

Welke kaart zou jij versturen?

PS. Heb je al een kijkje genomen in mijn eigen nieuwe webshop?

Bewaar voor later:

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *