Lifestyle

De bloggers tag

Via een linkje in op Facebook kwam ik de blog ‘Een goed verhaal‘ van Mirjam Hart tegen. Zij heeft zelf een tag bedacht, De bloggers tag! Met vragen over je blog en de kans om andere bloggers in het zonnetje te zetten, supertof!

Ook ik heb hem ingevuld. Lees je mee?

Foto door Matej op Pexels.com

De bloggers tag vragen

Wat is de naam van je blog en waar blog je over?

Mijn blog heet ‘Mama met een Wolkje’. Ik neem je in mijn blog mee in mijn leven als moeder met depressie. Op deze manier hoop ik het taboe rondom psychische klachten een stukje kleiner te maken.

Wanneer verscheen je eerste blogpost?

Op 24 september 2019 plaatste ik mijn eerste blog ‘Een nieuwe hobby?’. Superspannend! Ook nog erg onwennig, want ik wist eigenlijk helemaal niet zo goed wat ik nou aan het doen was.

In die blog, op mijn oude blogsite, vertel ik hoe ik erbij ben gekomen om te gaan bloggen. Als ik het zo terug lees moet ik stiekem toch wel erg hard lachen!

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik ben, naast de reden die in mijn allereerste blog beschreven is, begonnen met bloggen omdat ik weinig moeders op Social media tegenkwam die een depressie hadden of gehad hebben. Wel moeders met een pre- of postnatale depressie, maar geen ‘gewone’ depressie (voor zover je een depressie gewoon kunt noemen..) Het leek mij mooi om mijn verhaal te vertellen en misschien zelfs wel een moeder of twee te kunnen inspireren. Ik weet uit ervaring hoe fijn het is om herkenning te vinden bij anderen.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt dankzij je blog?

Het leukste is denk ik wel toen ik bij mijn oude werk langsging samen met mijn moeder. Een oud collega sprak mij toen aan dat ze het zo tof vond dat ik de blog was begonnen! Zij had het weer via een andere oud collega gehoord, die ik nog steeds op Instagram volg. Zo leuk om te horen dat mensen het ook echt leuk en tof vinden!

Wat was jouw leukste samenwerking tot nu toe?

De leukste samenwerking was toch wel die met Marieke van het Grote depri doe boek! De reden dat dat boek bestaat is natuurlijk niet zo tof, maar het boek zelf zeker wel. En die envelop waar het boek in aankwam heb ik nog steeds 🙂 Wie weet lijst ik hem nog eens in! Ik mocht het Grote depri doe boek reviewen, en ik pak hem er nog steeds af en toe bij als ik het even nodig heb.

Pagina uit het Grote depri doe boek

Welke tips kun je andere bloggers geven?

Vooral, gewoon beginnen! En niet zoals ik eerst 38 pins bekijken. En het is hard werken, het kost tijd en moeite om te groeien. Maar het is vooral heel erg leuk! Ik heb een paar onwijs lieve mensen mogen ontmoeten met wie ik nog regelmatig contact heb.

Welke kanalen gebruik je om jouw blogposts te promoten?

Ik gebruik vooral mijn Instagram en Facebookpagina (leuk als je me gaat volgen :)) en de verschillende Faceboekgroepen voor bloggers. Pinterest inzetten op mijn blog te promoten is iets wat nog wel op mijn to do lijst staat, maar daarvoor moet ik eerst nog het nodige inlezen.

Welke bloggers events bezoek je?

Eerlijk? Ik heb er nog nooit een bezocht! Maar dit wil ik nog wel heel graag doen. Het Bloggers by Nature event lijkt me heel gaaf om te bezoeken. Die staat op mijn lijstje voor volgend jaar. Nu maar hopen dat het wel door kan gaan i.v.m. Corona!

Welke 3 bloggers volg je zelf graag?

Aan wie geef jij de bloggers tag door?

Doe je ook mee met deze bloggers tag? Beantwoord dan de vragen en vermeld in je blogpost van wie je de tag hebt doorgekregen (met link) en vermeld dat Mirjam Hart de tag is begonnen.

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *